HUZURLU BİR KARTAL İÇİN TOPLANDILAR

Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde pandemi nedeniyle uzun süredir yapılamayan Huzur Toplantısı düzenlendi.
 Tarih: 16-10-2021 19:11:42
HUZURLU BİR KARTAL İÇİN TOPLANDILAR

Huzur Toplantısına, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Ak Parti İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek, Kartal CHP İlçe Başkanı Efendi Argunşah, Başkan Yardımcıları İmam Aydın, Ali Apaydın, Cengiz Türkmen, Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Trafik Vakfı Başkanı Şenol Yondemir, STK Temsilcileri, Siyasi Partilerin yöneticileri, Kartal Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar, esnaflar ve Basın mensupları katıldılar.

PANDEMİ NEDENYLE ARA VERİLMİŞTİ…

Toplantı, yapılan saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından Kartal Kaymakamı Abdullah Demir'in açılış konuşması ile başladı. Kaymakam Demir, pandemi nedeniyle uzun süredir huzur toplantılarının yapılamadığını, yeni normalleşme sürecinde ilçede yaşanan sorunların ortak akıl ile çözüme kavuşturulması için bugün toplanıldığını kaydetti. İlçe emniyet müdürlüğü tarafından kendisine haftalık asayiş raporlarının geldiğini belirten Demir; “Çok şükür Kartal 3. sayfa haberlerine yada ağır ceza gerekecek olaylara fazla sahne olmuyor” ifadelerini kullanarak bu durumun kendileri için sevindirici bir olay olduğunu vurgusunu yaptı.

"BİRÇOK İLÇEDEN İYİ DURUMDAYIZ"

Abdullah Demir, suç ve suçluları değerlendirirken, yapılan analiz tablosunda iyi durumda olduklarını, ilçede çok sayıda yabancının olmaması, bunların en son tespite göre 680 civarında olduğunu, ancak dezavantaj olarak ülkenin en büyük adliyesi ilçemizde olduğundan özellikle duruşmaların olduğu Salı ve Perşembe günleri 75 bin ile 120 bin kişi arasında insanın ilçelerine geldiğini, belki bu durumun Kartal için bir risk faktörü olarak değerlendirilebileceğini belirterek, "Maalesef Kartal'da iş kolu çok olmadığından işsiz sayımızın çokluğu, asayiş olayları bakımından riskler arasında sayılabilir." diye konuştu.

"YABANCI KADINLAR FUHUŞUN MERKEZİNİ OLUŞTURUYOR"

Kaymakam Abdullah Demir, "Kartal'da bir de özellikle Dragos civarında kiralık evlerde yapılan fuhuş konusu sorunlarımız arasında. Bunların arasında Kuzey Kafkasya'dan ülkemize gelip fuhuş yapan kadınların çokluğu. Bir diğer konu ise torbacı denilen uyuşturucu satışı yapan insanlar." diye konuştu.

"VATANDAŞLARIMIZ İŞ YERLERİNE GÜVENLİK KAMERALARI TAKTIRSIN"

Kaymakam Demir "Bu tabloya bakarak iyi olduğumuzu söyleyemiyorum ama zaten daha iyi olabilmek adına bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Bu tür asayiş olaylarını önleyebilmek adına vatandaşlarımızdan özellikle iş yerlerine güvenlik kameraları taktırmalarını rica ediyoruz. Biliyorsunuz her noktaya mobese kamerası takamıyoruz. Bunun bir sürü prosedürü var."

"FUHUŞ YAPILAN EVLERİ EV SAHİPLERİ YÜKSEK FİYATLARLA KİRALIYORLAR"

"Bize bu kiraya verilen ve içerisinde fuhuş yapılan evlerle ilgili sürekli değişik istekler geliyor. Tespit edilen bir çok ev mühürleniyor. Ancak ev sahipleri aylarca mühürlü kalan evlerinin, kendilerine teslim edilmesini talep ediyorlar. Fakat buraları kiraya veren ev sahiplerinin yüksek fiyatlarla kiralama yaptıklarını, bir anlamda oraların nasıl kullanılacağını bilerek kiraladıkları gerçeğiyle karşılaşıyoruz" dedi.

“BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE GÖREV YAPIYORUZ”

Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı, 500 bin nüfuslu Kartal'da 928 polisle görev yaptıklarını büyük bir özveriyle görev yaptıklarını ilçede personelin 12-24 esasına göre çalıştıklarını, bu sebepten personel sayılarının 300’e düştüğünü söyledi. Dallı, emniyet binalarının depreme dayanıksız 40-45 yıllık olduklarını ve yerleşim konusunda ise sıkıntıları olduğunu kaydetti.

“10 AYDA 766 BİN GBT SORGULAMASI YAPTIK”

Sinan Dallı konuşmasına şöyle devam etti;  "Son 10 ay içinde yaptığımız uygulamalarda 766 bin kişinin GBT sorgulamasını yapmışız, bunlardan 2500 aranan şahıs ve 255 adet ruhsatsız silah yakalamışız, Fuhuş yapan 617 kişiye ise işlem uygulamışız. Kartal’ın çok uzun bir sahil şerdi var. Hayat kadınları ve travestiler ile mücadelemiz aralıksız devam ediyor. Biz de bumum için bir çözüm üretelim dedik ve UKOME'den alınacak karar sonrası önce sahil boyunca park etmeyi yasaklayarak daha sonrasında ise EDS'ler ile fuhuş için duran araçları tespit ederek cezalar yazmaya başlayacağız. Bu süreç şu anda yazışmalar ile devam ediyor. Zaten buraya gelenleri genelde çevre ilçelerden Kartal'a gelenler oluşturuyor." dedi.

Toplantı daha sonra karşılıklı olarak soru-cevap ve istek-dilek şeklinde izleyicilerle kurulan diyaloglarla devam etti.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI