HÜSEYİN KARAKAYA PROJELERİNİ TANITTI

HÜSEYİN KARAKAYA: ‘’KARTAL'I HEP BİRLİKTE DAHA YAŞANABİLİR, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE HERKESİN MUTLU OLDUĞU BİR KENT HALİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ. KARTAL’I ZİRVEYE ÇIKARACAĞIZ ‘’
 Tarih: 26-02-2024 00:07:40
HÜSEYİN KARAKAYA PROJELERİNİ TANITTI

AK PARTİ KARTAL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KARAKAYA, DÜZENLEDİĞİ TOPLANTIDA PROJELERİNİ ANLATTI

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Hüseyin Karakaya; ‘’Kartal'ı hep birlikte daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve herkesin mutlu olduğu bir kent haline getirmek için çalışacağız. Kartal’ı zirveye çıkaracağız yeniden merkez ilçe yapacağız’’ dedi.

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Hüseyin Karakaya, ‘’Yeniden Kartal’’ Proje Tanıtım Toplantısını Kartal Titanik Otel’de düzenlenen bir programla açıkladı. Toplantıya, Hüseyin Karakaya’nın proje tanıtım toplantısına Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, TBMM İdare Amiri ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan,  AK Parti Koordinatör Milletvekili Azmi Ekinci, AK Parti milletvekilleri Serkan Bayram, Hulusi Şentürk, eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu, MHP Kartal İlçe Başkanı Zübeyir Kurt, BBP Kartal İlçe Başkanı Halit Karaaslan, ilçe yöneticileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

PROJELERİ KENDİ ÇİZDİ

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Hüseyin Karakaya, ‘Yeniden Kartal’ diyerek, Kartal’ı zirveye taşımak, sorunlarını bitirmek için çıktıkları bu yolda bugün önemli bir dönüm noktasında bulunduklarına işaret ederek, Kartal için hazırladıkları birçoğunun çizimlerini şah sen yaptığı tasarladığı projeleri paylaşacağını kaydetti.

KARTAL’I BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Hüseyin Karakaya, ‘’Kartal artık tek vücut olacak, bölgecilik yok ayrımcılık yok Kartallılık var Kartallı olmak var Kartalı sizlerle beraber yöneteceğiz, ihya edeceğiz. Halkla beraber halka rağmen olmaz ancak halkla olunursa başarılı olacağına inanıyoruz’’ şeklinde konuştu.

KARTAL’IN SORUNLARINI, DERTLERİNİ BİLEREK BU YOLA ÇIKMAKTAYIZ

Köklü tarihi, doğasıyla, İstanbul'un en değerli ve en önemli ilçelerinden olan Kartal’ın özellikle son 15 yılda çok gerilerde kaldığını, kendisinden koparılan mahallelerden oluşturulan yeni ilçelerden  bile geride olduğunu savunan Karakaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu eşsiz ilçenin, potansiyelini bilerek Kartal’ı zirveye çıkarmak; Kartal’ın bütün değerlerini kucaklayan, sürdürülebilir, yaşanabilir ve modern bir şehri mümkün kılmak öncelikli hedeflerimizdendir. Kartal’ın sorunlarını, dertlerini bilerek bu yola çıkmaktayız. Kartal’da sorunlar, bütüncül olarak değerlendirilen ve insanımızı merkeze alan hizmet anlayışıyla çözüme kavuşturulacaktır.  Şeffaf ve ulaşılabilir yönetim anlayışı ile kimseyi ötelemeden hizmet edeceğiz; vatandaşımızın yanında olduğumuzu hissettirerek güven ve refahınızı artırmak için çalışacağız.”  

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE İNSAN ODAKLI YAKLAŞIM

AK Parti Kartal Belediye Başkan adayı Karakaya, kentsel dönüşümü gerçekleştirirken, öncelikle vatandaşların ihtiyaçlarını gözeterek adil ve şeffaf bir süreç yürüteceklerini, mevcut yaşam standartlarını koruyarak, sakinlerin mağduriyet yaşamadan daha modern ve güvenli konutlara geçişlerini sağlayacaklarını bildirdi.

Kartal'ın yeşil dokusunu koruyacak, yeni yeşil alanlar oluşturacak ve mevcut parkları iyileştireceklerini, halkın doğayla iç içe vakit geçirebileceği, spor yapabileceği, aileleriyle keyifli anlar yaşayabileceği rekreasyon alanlarına önem vereceklerini vurgulayan Karakaya, eğitim kurumlarını destekleyecek, eğitim kalitesini yükseltecek ve gençlere daha iyi bir gelecek sunacak projeleri hayata geçireceklerini belirtti.

Kartal'ın ulaşım sorunlarına çözümler üretecek şekilde alternatif yol, köprü ve kavşak projeleri yapacaklarına da dikkat çeken Karakaya, trafiği rahatlatmak adına sürdürülebilir ulaşım projelerini hayata geçirecek, akıllı şehir çözümleriyle trafik yönetimini iyileştireceklerini kaydetti. Kültür ve sanata verilen değeri arttıracaklarını,  yerel sanatçıları destekleyecek, kültürel etkinlikleri teşvik edecek ve Kartal'ı kültürel bir merkez haline getirecek projeleri hayata geçireklerini ifade eden Karakaya,  sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Spor tesisleri kurarak gençlerimizin ve yetişkinlerimizin spor yapma imkanlarının artırılması için çalışacağız. Ayrıca, kentimizin gurur kaynağı ve birliğimizin sembolü Kartalspor’u eski başarılı günlerine kavuşturacağız. Kartalspor'u bir marka onu ihtişamlı günlerine tekrar kavuşturacağız. Kartalspor’u en üst lige taşımak ve ilçemizi ulusal arenada temsil etmek için kararlılıkla çalışacağız. ‘’

Hüseyin Karakaya, Kartal'da iş imkanlarını arttırmak için yerel girişimcilere destek sağlayacaklarını, küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyümesini teşvik edecek politikaları hayata geçireceklerini dile getirdi.

ENGELSİZ YAŞAM

Karakaya, engelli bireylerin ihtiyaçlarına duyarlı bir şekilde tasarlanmış yollar, rampalar, ulaşılabilir toplu taşıma ve engelli dostu kamu binaları inşa etmek için çaba göstereceklerine de vurgu yaparak, ‘’Ayrıca, engelli vatandaşlarımızın istihdam olanaklarına erişimini kolaylaştırmak ve eğitim imkanlarından tam anlamıyla yararlanmalarını sağlamak için destekleyici politikaları hayata geçireceğiz. Kartal, engellilerin hiçbir engel olmadan, özgürce ve rahatlıkla yaşayabilecekleri bir kent olacaktır’’ dedi.

KENT MECLİSİ KURACAĞIZ

AK Parti Kartal Belediye Başkan adayı Hüseyin Karakaya, yerel yönetimde katılımcılığı ve şeffaflığı ön planda tutacaklarına ve vatandaşların karar süreçlerine katılımlarını sağlayacaklarına dikkat çekerek, “Belediyemiz bünyesinde Kent Meclisleri kurarak, kentimizin sorunlarını çoğulcu demokrasi ile hep birlikte çözüme kavuşturacağız. Kartal'ı hep birlikte daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve herkesin mutlu olduğu bir kent haline getirmek için çalışacağız. Kartal’ı zirveye çıkaracağız’’ dedi.

İLK PROJE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Hüseyin Karakaya, daha sonra Cumhuriyetin 100. Yılında 100 projenin 2024 yılı için olan 24 vizyon projesini tanıttı. Karakaya,‘’ilk projemiz Kentsel Dönüşüm projesi . Sayın Cumhurbaşkanımızın stratejisi ile kentsel dönüşümün acilen yapılması gerekiyor çünkü deprem öldürmüyor bina öldürüyor. Kartal’da biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Murat Kurum ve merkezi hükümetin desteğiyle üçlü kuvvet, üçlü ve güçlü kuvvetle kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz inşallah’’ diye konuştu.

DÖNÜŞÜM OFİSLERİ KURACAĞIZ

İlçedeki 20 mahalleye 20 kentsel dönüşüm ofisi kurulacağını anlatan Karakaya, hizmeti vatandaşı ayağına getireceklerini söyledi.

KARTAL SPOR MEYDANI…

Karakaya, sıradaki Kartal Spor Meydanı Projesi’nin eski Kartal Stadyumu’nun olduğu alanda gerçekleştirileceğini, yer altındaki otoparkı, çarşısı ve gezme alanıyla bu projenin ilçeye nefes aldıracağını ve prestij katacağını söyledi.

3 AŞAMALI AYDOS KENT ORMANI PROJELERİ

Aydos Kent Ormanı Projesi ile Aydos Gölü’nün yanında kurulacak sosyal tesisler ile Kartallılara doğayla iç içe kamp yapmak imkanı sunulacağını ayrıca OFF road Yarış ve Macera Parkı ve hobi bahçelerinin de kurulacağını anlatan Karakaya, Kartal Gözü Seyir Terası Projesi ile ilçeye yeni bir değer katacaklarını vurguladı.

TAŞOCAĞI MİLLET BAHÇESİ

Hüseyin Karakaya, ‘’Taşocağı Millet Bahçesi Projemiz ile Kartal yeniden ayağa kalkacak küllerinden yeniden doğacak. Anadolu Yakası’nı en büyük millet bahçesi olacak’’ dedi.

KARTAL’A STAT YAPILACAK

Deniz Kartalı Projesi kapsamında sahillere yürüyüş parkurları ve kafeler inşa edeceklerini ifade eden Karakaya, Kartalspor Stadyumu Projesi ile ilgili olarak ‘’Kentler markalarıyla yaşar. Kartalspor Stadyumu’nu yapacağız ve takımımızı 3.Lig’ten en üste taşıyacağız. Kartalspor yeniden marka olacak’’ dedi

TRAFİK SORUNUNA NEŞTER

Karakaya, Soğanlık Kaptanıderya ile Esentepe Milangaz caddelerini birbirine bağlayacak olan Barbaros Hayrettin Paşa Köprüsü Projesi ile Kartal’ın ulaşım ağına yeni bir hat kazandırılacağını dile getirdi.

E-SPOR MERKEZİ

‘’E-Spor Merkezi’’, ‘’Kütüphane’’, ‘’Kapalı Semt Pazarları’’ projelerini anlatan Karakaya, şunları dile getirdi:  ‘’Her gönüle her kapıya ulaşacağız inşallah. Kadınlar için Hanımeli 5 Çayı merkezleri kuracağız.  Emeklilere ayda 2 bin 500 lira destek sağlayacağız’’ dedi.

 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI