HDP'nin şirazesini kaydırdılar!

HDP il binası önünde Kürt anne ve babaların başlattığı ve 800 günü geçen evlat nöbeti terör örgütü ve HDP'nin hesaplarını altüst etti. Evlatlarına kavuşmak için gece gündüz, sıcak soğuk demeden direnen anneler adeta destan yazıyor.
 Tarih: 15-11-2021 10:00:00   Güncelleme: 15-11-2021 11:00:00
HDP'nin şirazesini kaydırdılar!

Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilde HDP binasının önünde 'Evlat nöbeti' adıyla terör örgütü PKK ve HDP'ye yıllardır kabusu yaşatan acılı anne ve babalarla ilgili Haber 7 Yayın Koordinatörü İbrahim Günay, "HDP'nin şirazesini kaydırdılar!" başlıklı köşe yazısında çarpıcı detaylara değindi.

İbrahim Günay'ın dikkat çeken köşe yazısı:

Tarih hepsinin adını altın harflerle yazacak.

Yaptıklarını daha önce hiç kimse yapamadı.

Tabi ki Diyarbakır annelerinden bahsediyorum.

800 günden fazladır o anneler evlatlarına kavuşmak için HDP il binası önünde yatıp kalkıyor. Çoğunuz için belki bir eylemden ötesi bile değil…

Doğuda çok zor günleri görüp, yaşamış biri olarak şunu söyleyebilirim ki hayatımda gördüğüm en büyük kahramanlık destanlarından birini o anneler yazıyor.

Çünkü daha önce terör örgütüne bulaşmış ailelerden söz ediyoruz. Bugün ellerinde al bayraklarla HDP il binası önünde çocuklarını geri isteyen o ailelerin bazıları, öyle veya böyle bir şekilde terör örgütünden kopmuş, gerçekleri görmüş ve isyan bayrağını çekmiş. Bazıları da hiç HDP binası önünden dahi geçmemiş fakat çocukları bir şekilde kandırılmış dağa kaçırılmış aileler…

Bölgenin gerçeklerini göz önüne aldığınızda bunun ne kadar büyük bir olay olduğunu anlayabilirsiniz. Doğudaki şehirlerde yaşayan herkes komşusunun ne olduğunu, hangi siyasi görüşe mensup olduğunu bilir. O anneler herkese ve her riske rağmen örgüte savaş açtı.

Devlet, ‘Çözüm Süreci’ denen o süreçte elde edemediği kazanımı bugün o anneler sayesinde sağladı. Çünkü o anneler HDP’li yöneticilerin gerçek maskesini gün yüzüne çıkardı.

İki gün önce Diyarbakır annesi Esmer Koç, Pervin Buldan’a şu sitem dolu sözlerle seslendi: "Pervin Buldan senin kızın Avrupa'da geziyor. Benim kızım dağda, taşta, toprakta geziyor. Lanet olsun size"

Kimden bahsediyor biliyor musunuz?

Dünyayı gezip rüya gibi bir hayat yaşayan,

Milyonlarca lira para harcayıp Rio karnavallarında dans eden,

Lonra’da Royal Holloway Üniversitesi’nde 150 bin tl ödeyerek okuyan,

Ultra lüks restoranlarda yemeğinin yanında birasını yudumlayan,

Ve tabi ki Kürtlerin sefalete mahkûm edildiğini iddia eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın kızı Zelal Buldan'dan… 

Hiç şüphem yok, o annelerin ağzından çıkan her kelime, F-16’lardan Kandil’e atılan bomba kadar etkili…

Unutmayın; Düşmanını tanımayan, savaşta yenilir. Hem kendisini hem düşmanını tanımayan savaşta yenildiği gibi savaştan sonra da toparlanamaz. Düşmanın tanımayıp kendisini tanıyan, savaştan sonra başarıya ulaşabilir. Hem kendisini hem düşmanını tanıyan gücün ise, yenik düşme ihtimali yok gibidir.

Çok şükür bugün biz hem düşmanımızı iyi tanıyoruz hem de kendimizi…

HDP il binaları önüne çadırlar kurup evlatlarını isteyen anneler aynı zamanda HDP’nin PKK’ya eleman temini misyonunu da altüst etmiş durumda.

Son yıllarda teslim olan bazı örgüt mensuplarının ifadelerinden de ortaya çıktı ki ; HDP binaları PKK’ya eleman temini için kullanılmış. Gencecik çocuklar yıllarca HDP il binasından içeri girdi, bir daha da kendilerinden haber alınamadı.

İşte Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Muş gibi birçok şehirde HDP il binaları önünde eylem başlatan anneler, tüm gözlerin HDP il binalarına çevrilmesini sağladı. Bu vesile ile de HDP il binaları artık terör örgütlerine eleman temini sağlanabilecek yer olmaktan çıkmış oldu.

PKK SON NEFESİNİ VERİYOR

İçişleri Bakanlığı verilerine göre terör örgütü PKK tükeniyor.

Evlat nöbetinde 33. Anne de evladına kavuştu.

Sürdürülen ikna çalışmaları sonucunda 2021 yılında teslim olan örgüt mensubu sayısı 174’e yükseldi.

PKK'nın yurt içindeki silahlı eleman sayısı, 181'e kadar indi.

*

“Dağdaki tüm evlatlara sesleniyorum. Geri dönün, artık orası sizin yeriniz değil.”

Kalın sağlıcakla…

ibrahim.gunay@haber7.com

Twitter: ibrahimgny7

KAYNAK : Haber7
Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI