Hatay-F.Bahçe maçında tartışılan karar!

Süper Lig'in 7. haftasında Hatayspor'un Fenerbahçe'yi ağırladığı mücadelede ev sahibi ekibin penaltı beklediği pozisyon çok tartışıldı.
 Tarih: 26-09-2021 18:00:00   Güncelleme: 26-09-2021 20:00:00
Hatay-F.Bahçe maçında tartışılan karar!

   
Haber7 Spor Servisi

Fenerbahçe'nin deplasmanda Hatayspor ile karşılaştığı mücadelede tartışmalara neden olan bir pozisyon yaşandı. Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile devam eden maçın 25. dakikasında sarı-lacivertli futbolcu Kim Min-Jae ceza alanı içinde topa elle müdahale etti. Hatayspor atağında sağ kanattan gelen ortayı ön direkte kesmek isteyen Min-Jae yere düşerken topa eliyle temas etti ve meşin yuvarlarlak kornere çıktı.

Hataysporlu futblcular penaltı itirazında bulunurken maçın hakemi Abdulkadir Bitigen, yere düşen futbolcunun kollarının normal konumda olduğunu belirterek korneri işaret etti.

IFAB NE DİYOR?

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nda (IFAB) bu tür pozisyonlar için yazılan kuralda, "Bir oyuncu düştüğünde ve el/kol düşerken vücudu desteklemek için vücut ile zemin arasına girdiğinde, vücudun yatay ya da dikey olarak genişletilmemesi koşuluyla yapılan eylemler ihlal teşkil etmez." ifadeleri yer alıyor.



Erman Toroğlu: VAR bunu nasıl göremez!

Mücadelenin devre arasında A Spor'da pozisyonu yorumlayan Erman Toroğlu, "TFF Başkanı olsam MHK Başkanını ararım, bu maçtaki VAR hakemini oradan al derim. Ben bu kadar net bir şey görmedim. Orta hakem Kim Min Jae'nin pozisyonunu görmeyebilir. Peki ya VAR? Burada başka bir şey var." dedi.

Rıdvan Dilmen: Benim gördüğüm açıdan penaltı

Pozisyonu gördüğü açıdan penaltı olarak değerlendirdiğini belirten TRT Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, "Kim Min-Jae'nin pozisyonu benim gördüğüm açıdan penaltı. Eline çarpıyor diye gözüküyor ama sonradan başka bir açı çıkar mı bilemiyorum. Şöyle bir tez söylenebilir: Destek eline gelirse verilmez diye. Yavaş yavaş oynattım eli de yere gelmeden önce topla buluşuyor. Benim gördüğüm açıdan penaltı" ifadelerini kullandı. 

Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI