Türk Edebiyatının kalbi Maltepe’de attı

Maltepe Belediyesi’nin Kültür & Sanat dergisi ‘İSTANYON’un 2. yaşı Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen muhteşem bir geceyle kutlandı. Pelin Batu’nun sunuculuğu yaptığı geceye İstasyon Dergisi’nin yazarları ve edebiyat dünyasının ünlü isimleri katıldı.
 Tarih: 22-12-2022 12:30:02   Güncelleme: 22-12-2022 13:04:02
Türk Edebiyatının kalbi Maltepe’de attı

Maltepe Belediyesi’nin Kültür & Sanat dergisi ‘İSTANYON’un 2. yaşı Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen muhteşem bir geceyle kutlandı. Pelin Batu’nun sunuculuğu yaptığı geceye İstasyon Dergisi’nin yazarları ve edebiyat dünyasının ünlü isimleri katıldı.

Türkan Saylan’ın sıcacık yüreğinde sizleri ağırlamaktan…

Açılış konuşması için sahneye gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe’de birçok başarılı projede olduğu gibi İstasyon dergisinin de bir kadın fikri olduğunu belirterek Maltepe’nin kadınlarına övgüde bulundu. Başkan Kılıç, İstasyon okurları ve İstasyon yazarları ile birlikte olmaktan mubürük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Hepinize Anadolu insanının çağdaş yüzü gülen yüzü Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin Kardelen Salonları’ndan hepinize ayrı ayrı hoş geldiniz diyorum. Sefalar getirdiniz. Sevgili yol arkadaşım İl Başkanımız yoldaşımız Canan Kaftancıoğlu ve bu gecenin onur konuğu yoldaşım dostum Zülfü Livaneli, değerli İstasyon emekçileri en uzun gecede en soğuk bir günde Türkan Saylan’ın o sıcacık yüreğinde sizleri ağırlamaktan, İstasyon ailesiyle bir arada olmaktan özellikle ifade etmek istiyorum.” dedi.

Dünyayı kadınlar değiştirecek

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu konuşmasına Türkiye’de değil tüm dünyada kadınların değiştireceğini söyleyerek; “Bunu hayal, heves yada söylenmesi gereken bir cümle olarak söylemiyorum. Neden? Çünkü İran’da ki kadın yoldaşlarımızı selamlıyorum. İran’da her türlü baskıya zorbalığa ve hatta işkenceye ölüme rağmen orada ki hemcinslerimiz bu direnişi bu dönemde gösteriyorsa dünyayı da 21. Yüzyılda kadınların değiştireceğinin somut örneğidir. Buradan direnen bütün kadınlara burada ki kadınlar ve bu duyguyu hisseden Türkiye’de ki bütün kadınların hem dayanışması hemde selamını iletiyorum” dedi.  

İSTASYON takdire şayan

Gecenin onur konuğu Zülfü Livaneli konuşmasına dergilerin önemli anlam ifade ettiklerini, dergilerin etrafında kültür hareketlerinin oluştuğunu ifade ederek; “Çeşitli dergiler etrafında yazarlar birleşir. Bizde de böyledir. Mesela Servet-i Fünun, Fecri Ati gibi. Dergiler bir hareket taratmıştır. İstasyon’da gerçekten takdire şayan. Hazırlanışı, kalitesi, içeriği, sunumu bu kadar renkli bir mizanpaj ve yazıların kalitesi çok ehil ellerden çıkmış bir dergi.

O bakımdan beni çok mutlu ediyor bu dergiyi okumak. Eminin diğer dergilere de önde bir ufuk oluyor.” Dedi.  

Gecede oyuncu Yetkin Dikinciler’in nefis anlatımı ile Türk Edebiyatının ünlü şair ve yazarları, Ferhat Livaneli Orkestrası’nın müthiş performansı ve Nilgün ve Erdem Şimşek’in seslendirdiği eserleriyle anıldı.

  HABER VİDEOSU
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MALTEPE Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI