PENDİK’TE ‘FOTO MANİPÜLASYON’ SERGİSİ AÇILDI

Grafik tasarımcısı Yasin Yaman’ın “Foto Manipülasyon” Sergisi açıldı. Genç tasarımcının dijital fotoğraflar üzerinden ortaya çıkardığı eserler İstanbul’un tarihi yapılarına meraklıları şaşırttı.
 Tarih: 05-02-2022 13:20:24
PENDİK’TE ‘FOTO MANİPÜLASYON’ SERGİSİ AÇILDI

Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi birbirinden değerli ve anlamlı eserlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Grafik tasarımcısı Yasin Yaman’ın “Yasin Yaman’la Foto Manipülasyon” Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Sergide, genç tasarımcının İstanbul’un tarihi yapı ve mekanlarına yönelik “Foto Manipülasyon” tekniğiyle ortaya çıkardığı eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Uyguladığı teknikle kimi eserinde Galata Kulesi’ni saran bir balığı kiminde de İstiklal Caddesi’nin altında okyanusu gerçekçi ve kusursuz bir şekilde bütünleştirerek yansıtan Yasin Yaman’ın eserleri izleyenleri şaşırttı.

40 eserin bulunduğu “Yasin Yaman’la Foto Manipülasyon” Sergisi 28 Şubat’a kadar açık kalacak.

FOTO-MANİPÜLASYON NEDİR?

Fantastik bir dünyayı temsil eden bu çalışma modeli foto-manipülasyon tekniği olarak biliniyor. Fotoğraf işleme programlarıyla dijital fotoğraflar üzerinde yapılan değişiklik olarak adlandırılan foto-manipülasyon tekniği, birden fazla fotoğraf birleştirme yoluyla uygulanabildiği gibi sadece tek bir fotoğraf uygulanabiliyor. Bu yöntemle fotoğraflar olduğundan bambaşka görünüm ve anlatıma dönüşebiliyor.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI