BAŞKAN YILDIRIM: BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Sevginin ve paylaşmanın gücüne inanarak çalışmalarına büyük bir hassasiyetle devam eden Ümraniye Belediyesi, yaşlılara aile sıcaklığında hizmet sunmaya devam ediyor. Kimsesi olmayan ve bakıma muhtaç yaşlıların tüm sosyal ihtiyaçlarını karşılayan belediye ekipleri, evinden çıkamayan yaşlıların kişisel bakımlarını da yapıyor.
 Tarih: 11-08-2021 16:28:04   Güncelleme: 05-09-2021 02:35:04
BAŞKAN YILDIRIM: BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Ümraniye Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Yaşlı Bakım Hizmetleri ekiplerinin yaşlılar için yaptığı aralıksız hizmetler, yüzlerde tebessüm bırakmaya devam ediyor. Ekipler, Ümraniye’de yaşayan bakıma muhtaç, kimsesi olmayan yaşlılara ev temizliği, kişisel bakım, duygusal ve manevi destek, hastane ve diğer kurumlara refakat ve rapor takibi ile rehabilitasyon alanlarında hizmet götürüyor. Öte yandan engelli vatandaşlara haftanın her günü verilen ulaşım hizmeti de devam ediyor. Daha önce belediye yetkilileri tarafından tahkikat yapılarak engelli aracını kullanmaya uygun bulunan vatandaşların, ihtiyaç duydukları yerlere transferleri özel donanımlı engelli araçları tarafından sağlanıyor.

BİZ HEP YANINIZDAYIZ

Birim bünyesinde görev yapan sosyal hizmet uzmanları ve profesyonel yaşlı bakım elemanlarından oluşan ekipler, hafta içi mesai saatleri içerisinde ev temizliği, kişisel bakım, sosyal etkinlik, ev ziyaretleri, hastane işlemleri gibi hizmetler veriyor. Ekipler ayrıca, acil durum olasılığı olan ve duygusal yönden kendini kötü hisseden yaşlılara da telefon ile 7 gün 24 saat irtibat kurarak destek veriyor. Öte yandan yaşlılara çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenerek sosyalleşmeleri ve hoş vakit geçirmeleri de sağlanıyor.

Yaşlı üyelerin evlerinde şeker ve tansiyon ölçümleri yapılırken, hastane ve hekim randevuları organize edilerek gerektiğinde ulaşım ve refakat hizmeti de veriliyor. Aile hekimlikleri ve eczanelerle iletişim kurularak ihtiyaç duyulduğunda yaşlıların evrakları temin edilerek, gerekli sağlık tesislerine yerleşmeleri sağlanıyor.

BİZE HER ZAMAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Yaşlı Hizmet Birimi’nden hizmet almak isteyen bakıma muhtaç kimsesiz yaşlı vatandaşlar bizzat belediyeye başvurabiliyorlar. Yaşlılar ayrıca; komşu ve duyarlı vatandaşların Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne ihbarıyla Kaymakamlık Sosyal Yardım Vakfı, Ümraniye Sosyal Hizmet Merkezi, Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi gibi resmi kurumlarda çalışan personelin de Yaşlı Hizmet Birimi’ne yönlendirmesi ve mahalle muhtarlıkları tarafından bildirilmesiyle yapılan değerlendirmelerin ardından bu hizmetlerden yararlanabiliyor.

 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÜMRANİYE Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI