Traverten Fiyatlarını Etkileyen Faktörler Neler?

Travertenler çok uzun yıllardır doğal bir taş olarak yapılarda kullanılıyor. Yüzlerce yıl öncesinden günümüze ulaşan ve kendisine ait bir karakteri bulunan yapılarda rastladığımız travertenler günümüzün de en sevilen taşlarından bir tanesi. Tabi traverten m2 fiyatları tercih aşamasında çok önemli oluyor. Bazı kullanıcılar ayırdıkları bütçe yetersiz kaldığı için bu taşları tercih edemiyorlar. Ancak doğru adımlar atılırsa travertenler en iyi fiyatlarla satın alınabilir.
 Tarih: 28-12-2023 12:11:55   Güncelleme: 28-12-2023 12:17:55
Traverten Fiyatlarını Etkileyen Faktörler Neler?

Doğru Adresten Traverten Alımı Şart!

Doğal taşlar arasında yer alan travertenler termal suların bulunduğu zeminlerde oluşuyor ve bu bölgelerde kurulan madenler aracılığıyla çıkartılıyor. Çıkarılan bu taşlar belirli oranda şekil aldıktan sonra da kullanıma hazır hale geliyorlar. Taşların çıkarılış aşamasından bizlere ulaşımına kadar geçen süre içerisinde yapılan işlemlerin tamamı traverten m2 fiyatları üzerinde etkili oluyor.

Doğru adreslerden travertenler satın alınırsa travertenlerin fiyatında hesaba katılan bazı masraflar ortadan kaldırılabilir. Bunun için taşın çıkarıldığı bölgelere gitmek ve buralardan taşları sipariş etmek gerekiyor. Termal su dendiğinde ilk akla gelen şehir olan Afyonkarahisar, bu bölgelerden bir tanesi. Afyon’a giderek ya da direkt olarak bu bölgeden hizmet veren firmaya ulaşarak çok daha uygun fiyatlarla travertenleri almak mümkün olabilir.

Ulaşım Maliyetlerini Hesaba Katın

Travertenlerin bizlere ulaşımı hiç de kolay değil. Ülkemizin termal sulara ev sahipliği yapan bölgelerinde çıkarılan travertenler bize ulaştırılana kadar birçok farklı araca yüklenebiliyor. Ağırlığı fazla olduğundan her araçla taşınması mümkün olmamakta. Bu yüzden de ulaşım masrafları satın alım aşamasında önemli bir maliyet kalemi olarak karşımıza çıkmakta.

Travertenleri satın alırken termal suların bulunduğu bölgelerde hizmet veren firmalara yönelmeniz gerekli. Traverten İstanbul içerisinden satın alındığı durumda pahalı olacaktır. Ancak Afyon ya da Denizli gibi bu taşların sıklıkla çıktığı alanlarda fiyatlar çok daha uygun olur. Taşları satın alırken size en yakındaki termal su bölgesinden sipariş verirseniz ulaşım masrafları çok yüksek düzeylerde olmayacaktır.

Traverten Çeşitleri Fiyatlarda Etkili

Travertenler farklı tarzlarda karşımıza çıkabiliyor. Çeşitlilik konusunda çok büyük seçeneklerin sunulduğunu söylemek zor. Genellikle taşlar renklerine göre birbirinden ayrılıyor. Ancak taşların üzerinde gerçekleştirilen işlemler ile farklı ürünlerin ortaya çıkarılması mümkün. Patlatma taşlar bunun en iyi örneklerinden bir tanesi.

Taşların belirli yöntemler ile kırılıp parçalanması sonrasında patlatma taş denilen ürünler elde ediliyor. Patlatma işlemlerinde kimyasal ürünlerden uzak kalındığı için travertenlerin doğal yapısında herhangi bir bozulma söz konusu olmuyor.

Patlatma taşlarda gerçekleştirilen farklı işlemler fiyatlara da yansımakta. Ortaya çıkan fiyatlar bu ürünlerde biraz daha yüksek seviyelerde olabiliyor.

Travertenlerin Kalınlığına Dikkat Etmeniz Gerekiyor!

Travertenlerin çıkarılışında taşlar çok farklı kalınlıklara sahip olabilirler. Taşlar işlenirken istenilen boyutları elde etmek mümkün. Ancak kalınlığa müdahale etmek oldukça zor. Genellikle taşların boyunda ve geniş oynamalar yapılabiliyor. Haliyle kalın olan travertenler çok daha değerli oluyorlar.

Travertenleri alırken sizin için yeterli olan kalınlıktaki ürünlere yönelmeniz gerekli. Aksi halde ödeyeceğiniz traverten m2 fiyatları gereğinden fazla artış gösterecektir. Aracı firmalar size farklı kalınlıklarda ürünler sunamıyor olsa da bu taşları madenlerden çıkaran firmalar farklı kalınlıklarda ürünleri temin edebilirler.

 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI