KADINLAR KARTAL'DA BULUŞTU

Kadın sorunlarına dair evrensel bir fikir, sanat ve diyalog platformu olmayı hedefleyen “Küresel Bir İnsanlığın Şafağında” manifestosuyla yol çıkan FeminİSTANBULfestivali’nin5’incisi 1-2 Ekim tarihleri arasında Kartal’da gerçekleştirildi.
 Tarih: 03-10-2021 12:53:31   Güncelleme: 03-10-2021 13:01:31
KADINLAR KARTAL'DA BULUŞTU

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Türkiye ve dünyanın birçok noktasından şairlerin, ‘kadın ve kadın meseleleri ‘ne dair şiirlerini seslendirdiği, ‘Uluslararası Kadın Şiir Festivali Feminİstanbul’un onur ödülü, DİSK Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu’na verildi.

FESTİVALİN İLK GÜNÜ, ‘KADIN’ ŞİİRLERİ SESLENDİRİLDİ

 Bu yıl Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde 5’incisi gerçekleştirilen festivalin ilk gününde, Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasından katılan, aralarında; Asma Al Haj, NatasaBajic, ValentinLacob gibi isimlerin bulunduğu 62 şair, ‘Kadın ve kadın meseleleri ’ne dair kaleme aldıkları şiirlerini seslendirdi.

Festivalin ikinci günü, “Karşı Kıyıya Mektup’ sergisi ile başladı. Sergide, sanatçılar; Gül Bolulu, Zeynep Soref, Vardal Caniş, Pelin Özer ve Sevgi Çekiç’in eserleri yer aldı. Açılış töreninde, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Umut Veli Develi; Gül Bolulu ve Sevgi Çekiç’e çiçek takdim etti.

ONUR ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ, DİSK GENEL BAŞKANI DR. ARZU ÇERKEZOĞLU OLDU

Etkinlik, onur ödül’ü töreni ile devam etti. Ödül, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Oktay Aksu tarafından DİSK Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu’na takdim edildi. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Oktay Aksu, Kartal’da festivale ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek; “Bu sene de Feminİstanbul’a ev sahipliği yapmanın gurunu yaşıyoruz. Merhum halk ozanımız Neşet Ertaş’ın çok sevdiğim bir sözdür; “Kadınlar İnsandır, Erkekler ise İnsanoğlu.” Kartal Belediyesi olarak, kadın meselelerini çok ciddiye alıyoruz” ifadelerini kullandı.

BU MÜCADELEYİ GELECEĞE TAŞIMA SORUMLULUĞUYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Ödülü alan DİSK Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu, kadın hareketinin mücadelesini geleceğe taşıma sorumluluğuna dikkat çekerek; “Kadınların bir dizi ayrımcılıkla karşı karşıya kaldığı, ucuz ve güvencesiz işçi topluluğu olarak görüldüğü ve aslında kadının yok sayıldığı bir dönemde gerçekten bu dayanışmalar son derece önemli. Biz yaşasın kadın dayanışması derken, hayatın her alanında yaşadığımız ayrımcılığa karşı verdiğimiz mücadelenin bayrağını söylüyoruz. Koşullar ne olursa olsun, ülkemizin en zor dönemlerinde bile sokağa çıkan, kendisini ifade eden her türlü baskıya rağmen kazanımlar elde eden bütün kadınlardan aldığımız güçle, bu mücadeleyi geleceği taşıma sorumluluğu ile karşı karşıyayız.” ifadelerini kullandı.

Festival’in sonunda, Muzaffer Özdemir tarafından saz, Cevat Hikmet Erdem tarafından da gitar dinletisi dinleyiciler ile buluşurken, Yakacık Fen Bilimleri öğrencileri dünyaca ünlü şairlerin, ‘kadın’ temalını şiirlerini seslendirdi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI