ÇEKMEKÖY YENİ PROJELERİN MERKEZ ÜSSÜ OLACAK

AHMET POYRAZ’A ÖVGÜ - Çekmeköy Belediyesi’nin Avrupa Birliği tarafından desteklenen vizyon projesi Crea Centers, girişimcilere yeni kapılar açmak için hizmet vermeye başladı. Proje ortağı Ukrayna’dan Artem Vashchylenko, projeye destek veren ve dünyada ilk kez bu merkezi yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’a teşekkür etti
 Tarih: 17-10-2022 17:40:32   Güncelleme: 21-10-2022 12:09:32
ÇEKMEKÖY YENİ PROJELERİN MERKEZ ÜSSÜ OLACAK

Çekmeköy Belediyesi tarafından projelendirilen ve dijital devrim çağında önemli bir sektör haline gelen yaratıcı endüstriler alanında girişimciler için kurulan, kullanıcılarına birçok alanda destek sağlayacak olan  ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Crea Centers Çekmeköy hizmet vermeye başladı. İlk hizmet gününde merkezi; Dijital Park Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, AB Başkanlığı Temsilcisi Ayşe Deniz Arıcan, Çekmeköy Belediye Başkan Yarımcıları Latif Coşar, Fatih Sırmacı ve Ahmet Epli,  proje ortağı olan Ukrayna’dan Artem Vashchylenko, Romanya, Yunanistan ve Bulgaristan’dan temsilciler, proje danışma kurulu ile Crea Center’ın kayıtlı kullanıcıları ziyaret etti.

Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Latif Coşar açılışta yaptığı konuşmada, Kültürel ve Yaratıcı Endüstrilerin Gelişimine destek sağlamak üzere yola çıktıklarını belirterek; “Crea Centers Projesi ile 5 ülkede yüzlerce sanatçı, tasarımcı ve girişimciye ekipman ve fiziki mekan sağlamakta. Bununla birlikte 300 kişilik bir işbirliği ağı kurarak sektörün en büyük ihtiyacı olan uluslararası etkileşimi sağlamış olacağız. Aynı zamanda savaşların olduğu bir dönemde üye ülkeler arası işbirliği ve iletişimini sağlamak için bu tip merkezlerin önemi daha da  artmaktadır. Kültür, sanat ve farklı disiplinler gibi işbirlikleri ve paylaşımlarının önemini bu merkezler sayesinde daha da geliştirmiş olacağız.” dedi.

  HABER VİDEOSU
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÇEKMEKÖY Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI