Fransa'nın öfkesi dinmiyor: Ciddi şüphelerimiz var!

Elysee Sarayı'ndan bir kaynak, Washington'ın yeni güvenlik ittifakı kurma girişiminden Fransa'ya hiç söz etmediğini, Paris yönetiminin sözleşmeyle ilgili ciddi şüpheleri olduğunu söyledi.
 Tarih: 20-09-2021 18:00:00   Güncelleme: 20-09-2021 19:00:00
Fransa'nın öfkesi dinmiyor: Ciddi şüphelerimiz var!

Elysee Başkanlık Sarayı'ndan bir kaynak, Reuters'a AUKUS anlaşması hakkında açıklamalarda bulundu.

Fransa'nın haziran ayında Avustralya ile yaptığı 40 milyar euro değerinde denizaltı sözleşmesi hakkında ciddi şüpheler duymaya başladığını açıklayan kaynak, Emmanuel Macron'un Paris'te Avustralya Başbakanı Scott Morrison ile yaptığı görüşmede sözleşmenin iptal edildiğine dair herhangi bir ipucu bulunmadığını da söyledi.

Kaynak ayrıca ABD'nin anlaşmayla ilgili hiçbir soruya cevap vermediğini de açıkladı.

DÜNYAYI KARIŞTIRAN AUKUS ANLŞAMASI

Avustralya, ABD ve İngiltere tarafından 16 Eylül'de imzalan AUKUS anlaşmasının ardından, Avustralya'nın Fransız Naval Group'la vardığı 12 geleneksel dizel elektrikli denizaltı inşasını öngören 90 milyar Avustralya doları (66 milyar ABD doları) tutarındaki sözleşmenin iptal edildiği açıklanmıştı.

Anlaşmanın iptalini "ihanet" olarak değerlendiren Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ise "sırtımızdan vurulduk" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Drian, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un talimatıyla Fransa'nın Canberra ve Washington Büyükelçilerini danışmak amacıyla acilen geri çağırma kararı aldıklarını açıklamıştı.

KAYNAK : AA
Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI