Facebook komşuluk için yeni özellik yayınladı

Facebook, yerel halkın birbiriyle daha bağlantılı olmasını sağlamayı hedefleyen Neighborhoods özelliğini kullanıma sundu.
 Tarih: 06-05-2021 11:10:00
Facebook komşuluk için yeni özellik yayınladı

Facebook, son birkaç aydır farklı dedikodularla karşımıza çıkan 'Neighborhoods' özelliğini resmi olarak test etmeye başladı. Adından da anlaşılabileceği Neighborhoods, komşuluk ilişkileri üzerine kurulmuş olan ve bu ilişkiyi güçlendirmeyi hedefleyen bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Trump'tan Facebook'a tepki: Radikal sol çılgınlar gerçeklerden korkuyorlar

Facebook ve Instagram'dan yeni hamle: Dolar kazandıracağız!

COVID-19 pandemisinde yerel komşuluk temeli üzerine kurulan özellik, kullanıcıların çevre bölgelerdeki diğer kişiler ile Facebook üzerinden bir araya gelmesini sağlıyor. Her ne kadar Facebook yeni yeni test etmeye başlamış olsa da 'Neighborhoods' aslında pek de yeni bir özellik sayılmaz zira benzer bir uygulamayı Nextdoor yıllardır sunuyordu.

Facebook Neighborhoods, Facebook uygulamasında oluşturulan ana Facebook profilinden farklı bir profile sahip olacak. Platforma katılmak için 18 yaşında veya daha büyük olmanız; aynı zamanda mahallenizi onaylamanız gerekecek. Bu özellikte kullanıcılar sadece kendi mahallelerine katılmayı seçebildiği gibi buna ek olarak, çevresindeki mahallelerden komşuları ve yayınları görmek için de bir seçeneğe sahip olacak. Kullanıcılar, kendi mahallerindeki esnafları da bu uygulama üzerinden oylayabilecek.

Etiketler
  Kaynak: UlusalAjans
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI