Esad'dan Türkiye açıklaması: Ankara'nın iddiaları hükümsüzdür

Suriye rejiminin başındaki isim Beşar Esad, "Türkiye'nin Suriye topraklarındaki saldırısını haklı göstermek için ortaya attığı iddiaların hükümsüz" olduğunu söyledi.
 Tarih: 03-07-2022 14:00:00
Esad'dan Türkiye açıklaması: Ankara'nın iddiaları hükümsüzdür

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü PKK/YPG varlığına karşı yeni bir operasyona hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mayıs sonunda yaptığı değerlendirmde; harekatın hedefşnş Tek Rıfat ve Münbiç olacağını kaydetti.

ERDOĞAN: BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Madrid'deki NATO Liderler Zirvesi'nde Türk gazetecilerle yaptığı toplantıda; Suriye'ye yönelik yeni harekatın ne zaman başlayacağı sorusuna, "Hiç telaşa gerek yok. Aceleye gerek yok. Biz zaten şu an o bölgede çalışıyoruz. Malum, bir taraftan Irak'ın kuzeyindeki çalışmalarımız, bir taraftan yine aynı şekilde Suriye'nin kuzeyinde, Afrin'de çalışmalarımız var. Her zaman dediğim gibi; bir gece ansızın gelebiliriz" yanıtını vermişti.

Esad'la görüşen İranlı bakan: Türkiye'nin operasyonuna karşıyız

ABD ve İran; TSK'nın olası askeri müdahalesine karşı olduğunu belirtirken, Moskova cephesinden bir olumlu bir olumsuz sinyal geliyor.

Askeri uzmanlar ise; Türk ordusunun Irak'ın kuzeyindeki bazı kritik terör hedeflerini yok ettikten sonra Suriye'deki harekatı başlatacağını öngörüyor.

RT'ye konuşan Esad'dan Türkiye'ye operasyon tehdidi

ESAD'DAN AÇIKLAMA: ANKARA'NIN İDDİALARI HÜKÜMSÜZDÜR

Olası askeri operasyon için Esad'dan yeni bir açıklama geldi. İran Dışişleri Bakanı'nı ağırladıktan sonra konu ile alakalı yazılı açıklama yapan Esad, "Türkiye'nin Suriye topraklarındaki saldırısını haklı göstermek için ortaya attığı iddialar geçersiz, hükümsüz ve uluslararası hukuk ilkelerinin ihlalidir" dedi.

KAYNAK : Haber7
Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI