Elon Musk’ın uzay interneti rekor başvuru aldı

Elon Musk’ın SpaceX şirketi tarafından başlatılan Starlink projesi 99 dolarlık fiyata rağmen 500 bin ön kayıt alarak rekor kırdı.
 Tarih: 06-05-2021 14:30:00
Elon Musk’ın uzay interneti rekor başvuru aldı

SpaceX şirketi tarafından uzaya fırlattığı binlerce uyduyla sağladığı Starlink internet ağı ile dünyanın her yerine eş zamanlı internet hizmeti sunmayı hedefliyor. Elon Musk’ın kurucusu olduğu şirket geçtiğimiz aylarda bu interneti kullanıcılara açmaya ve test etmeye başladı.

AYLIK FİYATI 99 DOLAR

SpaceX uydudan interneti ilk duyurduğunda Türkiye'deki kullanıcılar da büyük bir heyecan duymuştu. Fakat SpaceX bölgesel fiyatlandırma olmayacağını ve Türkiye'deki kullanıcıların da ABD kullanıcıları gibi aylık 99 dolar ödeyeceğini duyurduğunda hevesimiz biraz kursağımızda kalmıştı. 99 dolar bugünkü kurla 825 TL ediyor.

500 BİN ÖN KAYIT

SpaceX bugünlerde 500.000 ön kayıt rakamını geçtiğini açıkladı. Yani uydudan internet alabilmek için 99 dolar ödemeye hazır yarım milyon insan var. SpaceX CEO'su ve kurucusu Elon Musk bu konuda Twitter'dan attığı bir tweet'te 500.000 kullanıcının büyük ihtimalle internetlerini sorunsuzca kullanabileceğini, asıl zor olanın ise çok kalabalık şehirlerde aynı anda milyonlarca kişiye hizmet vermek olduğunu belirtti.

KAYNAK : Haber7
Etiketler
  Kaynak: UlusalAjans
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI