Dünya Kupası'nda futbolseverlerin favorisi Brezilya!

FIFA 2022 Dünya Kupası'nda sayılı günler kala Türkiye yapılan bir ankete göre futbolseverler dev organizasyonda Brezilya'yı favori görüyor.
 Tarih: 15-11-2022 18:00:00
Dünya Kupası'nda futbolseverlerin favorisi Brezilya!

Türkiye'de yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre Dünya Kupası'nda futbolseverler Brezilya'yı destekliyor.

A Milli Futbol Takımı'mızın yer almadığı organizasyonda, katılımcıların %17'si Brezilya'yı destekleyeceğini belirtirken, %16'sı Almanya, %13'ü ise Arjantin'i destekliyor. Turnuvada hiçbir takımı desteklemeyeceğini belirten kişilerin oranı ise %11.

Bu soruya verilen cevapları detaylı incelediğimizde ise, tarihinde ilk defa Dünya Kupası'nda boy gösterecek ev sahibi Katar'ı destekleyenlerin oranı %2,5 yani her 40 kişiden 1'i Katar'ı destekliyor.

Gol krallığında favori Ronaldo!

Futbolseverler, gol kralı yarışında Ronaldo'yu favori görüyor.

Katılımcıların %25’i Portekizli süper yıldız Cristiano Ronaldo’yu ön plana çıkarırken, Fransa'nın golcüleri, Karim Benzema ve Kylian Mbappe %16'lık oranlarıyla 2. sırayı paylaştılar. Arjantin'in en büyük umudu olarak gösterilen Lionel Messi'nin gol kralı olacağını düşünenlerin oranı ise %15.

Her 4 kişiden 1'i Ronaldo'nun gol kralı olacağını düşünürken, Portekiz'in şampiyon olacağını düşünenlerin oranı ise %7'de kaldı. Bu sonuç bize gösteriyor ki, katılımcılar Ronaldo'nun çok gol atacağına güvense de Portekiz'in şampiyonluk yarışından fazla ümitli değiller.

Asist krallığı yarışında Messi ön plana çıkıyor!

Katılımcılara göre, asist krallığında en büyük aday Messi.

Katılımcıların %23'üne göre Arjantinli süper star Lionel Messi asist krallığının en büyük adayı konumunda. 21. yüzyılın en çok asist yapan futbolcusu olan Messi'nin ilk sırada olması şaşırtıcı olmasa gerek!

Belçika'nın yıldız orta saha oyuncusu Kevin De Bruyne %21'lik oranıyla 2. sırayı alırken, Brezilya'nın yıldızı Neymar ise %16 ile 3. sırada yer aldı.

Katılımcılar kış ayında düzenlenmesine sıcak bakıyor!

Her 10 kişiden 6'sı turnuvanın kış aylarında yapılmasını olumlu karşıladığını ifade ederken, 2'si ise bu durumu olumsuz karşılıyor.

Turnuvanın kış aylarında yapılması nedeniyle, yerel futbol liglerine de 45 gün ara verilecek. İlk defa sezonun ortasında yerel liglere uzun bir ara verilecek olması, futbolcu performanslarının nasıl etkileneceği konusunda soru işaretleri barındırıyor.

Her 10 kişiden 6'sı verilecek bu aranın yerel futbol liglerini olumsuz etkileyeceğini düşünüyor. 2'si ise yerel futbol liglerine olumlu bir etkisi olacağını öngörüyor.

A Milli Takım neden başarısız oldu?

Katılımcıların %31’i etkisiz futbolcu performansları nedeniyle başarısız olduğumuzu düşünürken, %20’si ise teknik direktör Stefan Kuntz'un etkisiz performansı olduğunu düşünüyor. Disiplinsiz bir takım olmamızı en büyük faktör gören katılımcıların oranı ise %17 oldu.

Katılımcıları, turnuva performansıyla en çok hayal kırıklığına uğratan futbolcumuz %26’lık oranıyla Burak Yılmaz olurken, %22’lik oranıyla Hakan Çalhanoğlu 2. sırada yer aldı.

En unutulmaz Dünya Kupası hangisi?

Katılımcıların %50'si için en unutulmaz turnuva, 2002 Dünya Kupası oldu. Hiç kuşkusuz bu turnuvanın öne çıkması Türkiye A Milli Takım'ın yakaladığı başarıyla ilgili. Dünya Kupaları tarihimizin en büyük başarısını yakalayarak 3. olduğumuz turnuva, hala zihinlerde ilk günkü tazeliğini koruyor.

Aradan geçen 20 senede herhangi bir Dünya Kupası organizasyonuna katılamayışımız ise futbolumuzun sorunlarını gözler önüne seriyor.

Messi mi Ronaldo mu?

21. Yüzyılın en büyük 2 futbolcusu olarak gösterilen Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo, son kez Dünya Kupası sahnesinde yer alacak. 15 seneyi aşkın süredir hayatımızda yer alan bu ikili, tarihte eşine kolay rastlanmayacak bir rekabete imza attılar.

Dünyada yılın en iyi futbolcusuna verilen Ballon D'or ödüllerine baktığımızda rekabetin ne denli büyük bir seviyeye çıktığını görüyoruz. 2008 yılından itibaren verilen ödüllerde, 7 sene Messi, 5 sene de Ronaldo kazandı. Son 15 yılda bu ikilinin ödülü alamadığı yalnızca 2 yıl oldu.

Her 10 kişiden 6'sı Ronaldo tercihinde bulunurken, 4'ü ise Messi'nin daha iyi olduğunu düşünüyor. (NG ARAŞTIRMA)

Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI