CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, PENDİK MİLLET BAHÇESİNİN RESMİ AÇILIŞINI YAPTI

 Tarih: 06-06-2021 15:22:28   Güncelleme: 06-06-2021 15:52:28
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, PENDİK MİLLET BAHÇESİNİN RESMİ AÇILIŞINI YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pendik Millet Bahçesi’nin resmi açılışı ile çevreye duyarlı 10 farklı yatırımın toplu açılışı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı tamamlanan Pendik Millet Bahçesi'nde düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü Toplu Açılış Törenini Pendik’te gerçekleştirdi.

"AĞAÇLANDIRMADAKİ FAALİYETLEİRMİZİ HIZLANDIRACAĞIZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için görevi devraldığında kentte ağaç olmadığını, bütün yolların kenarlarını, orta refüjleri ağaçlandırdıklarını anlattı. Bu anlayışla geçmişte şehir merkezlerindeki alanları, vatandaşlarına kapatan zihniyetin bıraktığı kötü izlerin tamamını silmekle kalmadıklarını, 81 ilin tamamında şehirleri çok daha fazla yeşil alanla buluşturduklarını vurgulayan Erdoğan, "Çevre bizim işimiz. Yeşil bizim işimiz. Biz bundan sonra da bunu yapmakla kalmayacak, bu noktada özellikle ağaçlandırmadaki faaliyetlerimizi daha da hızlandıracağız." ifadelerini kullandı.

 "YER ALTI VE YER ÜSTÜ KAYNAKLARIMIZI KORUMALIYIZ"

İnsan ve çevre sağlığının korunmasında kritik öneme sahip katı atık toplama tesislerini de ülke genelinde yaygınlaştırdıklarını vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kuraklığın giderek daha büyük bir tehdit halini aldığı şu dönemde yer altı ve yer üstü su kaynaklarımızı korumanın önemi artıyor. Küresel ısınmanın en önemli sebeplerinden biri olan çöplerden yayılan metan gazı ve karbondioksit emisyonlarını inşa ettiğimiz katı atık toplama tesisleriyle kontrol altına almayı başardık. Aynı şekilde biliyorsunuz Kartal, Pendik burada da yine metan gazı çöp depolama alanlarıyla bir tehdit vardı ve bu tehditten de Pendik'imizi, Kartal'ımızı yine biz kurtardık. Şimdi oralarda konutlar var. Yaptığımız yatırımlarla sayısını 15'ten 90'a yükselttiğimiz katı atık toplama tesislerimiz nüfusumuzun 70 milyonuna hizmet veriyor. İnsan sağlığını koruma ve suyun kirlenmesini önlemede bir diğer önemli yatırımımız atık su arıtma tesisleridir. Ülkemizdeki atık su arıtma tesislerinin sayısını 145'ten 1170'e çıkartarak belediye nüfusunun yüzde 90'ına hizmet verebilir hale getirdik. Gelişen teknoloji sayesinde artık atık suyun pek çok farklı alanda kullanılma imkanı doğmuştur. Bu yöndeki yatırımları ve çalışmaları da destekliyoruz."

 “KALICI ESERLER BIRAKMAK İÇİN KARINCALAR GİBİ ÇALIŞTIK”

Sıfır atık ödülüne sahip belediyemiz, evlerin, okulların, sivil toplumların, işletmelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının katkı ve katılımlarıyla hamdolsun gerçek çevreciliği bir başarı nişanesi olarak göğsünde taşıyor. ‘İnsanımızı abad şehrimizi şehrimizi bünyad etmeye’ aynı şuurla devam edeceğiz. Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in dediği gibi, ‘Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım’. 285 bin metrekare alan üzerine kurulu Pendik Millet Bahçemiz, bu anlayışın eseri millete sevdamızın göstergesidir. Pendiklilere İstanbullulara hayırlı olsun. 

HAFTANIN 6 GÜNÜ AÇIK

Pandemi nedeniyle Pendik Millet Bahçemiz hafta içi ve Cumartesi günleri 09:00-22:00 saatleri arasında sizlere hizmet verecektir. Millet Bahçesi, deniz manzarası, amfi tiyatrosu, yapay göletleri, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla Pendik’in en büyük dinlenme, sosyal ve spor alanı oluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımına başlanan Pendik Millet Bahçesi hizmete girdi. 40 futbol sahası büyüklüğündeki Pendik Millet Bahçesi’nde vatandaşların ihtiyaç duyduğu bütün sosyal alanlar bulunuyor. Bisiklet ve yürüyüş yolları, amfi tiyatro, seyir terasları, çocuk oyun alanlarının yer aldığı millet bahçesine yakın zamanda millet kıraathanesi ve gençlik merkezi, koru köşkü ve cami de yapılacak. 7/24 güvenliğin sağlandığı Pendik Millet Bahçesi, haftanın altı günü vatandaşlara açık olacak. Millet Bahçesi’nde 2’si doğal olmak üzere toplamda 4 adet gölet bulunuyor. Eski maden ocakları değerlendirilerek devasa göletlere dönüştürüldü. 

  HABER VİDEOSU
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI