COŞKUN’DAN ATAŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SÖZ

İYİ PARTİ ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALİ COŞKUN: “İŞİNİ DOĞRU YAPAN HERKES GÖREVİNE DEVAM EDECEK. AKSİNE YAPACAĞIMIZ PROJELERLE ATAŞEHİR’DE YAŞAYAN İŞSİZ KOMŞULARIMIZI İŞE ALACAĞIZ “
 Tarih: 12-03-2024 11:45:53
COŞKUN’DAN ATAŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA SÖZ

İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Ali Coşkun, seçimi kazandıkları takdirde belediye çalışanlarının  görevlerine devam edeceğini, yapacakları  projelerle Ataşehir’de yaşayan işsizleri işe alacaklarını söyledi.

Ali Coşkun,  DİSK Genel İş Sendikası Kadıköy Şubesi’ni ziyaret ederek, yöneticileriyle  bir araya geldi.

Disk Genel İş Anadolu Yakası 1’nolu Şube Başkanı Nazan Gevher Çamay’ın ve 3’nolu Şube Başkanı Özer Ersan Değirmenci’nin konuk ettiği Ali Coşkun, sendikaların kendi yönetimde belediyeye karşı işçinin haklarını savunan değil, sadece denetleyen sıfatında olacağının vurgusunu yaptı.

Ali Coşkun, şu an Ataşehir Belediyesi’nde üç kademeli olarak uygulanan maaş politikasının yaşam koşullarıyla örtüşmediğini belirterek, Ataşehir Belediyesi çalışanlarına şu sözü verdi:

 “Göreve geldiğimde değil son bir son üç ayda işe alınanlar, 15 senedir orada çalışan, işini doğru yapan herkes görevine devam edecek. Aksine, yapacağımız projelerle Ataşehir’de yaşayan işsiz komşularımızı işe alacağız. Ataşehir Belediyesi yönetim görevine geldiğim günden, görevimin son gününe kadar belediyeye karşı işçinin haklarını savunmaya gerek olmayan bir sistemle tanışacaksınız. İşçilerin oylarıyla seçtiği hiç kimse aynı işçinin yaşam koşullarını daraltan kişi olmayacak.”

MAAŞLARI KOŞULLARA UYGUN HALE GETİRECEĞİZ

Ataşehir Belediyesi’nin  maaş politikasını doğru bulmadığını,  bu maaşların yeterli olmadığını  kaydeden Coşkun, şu görüşleri dile getirdi:

“Olaya öncelikle maaştan başlayacağız. İşten çıkarma olmayacak. Maaşları koşullara uygun hale getireceğiz. Belediyenin bütçesini buna göre ayarlayacağız. Mesai saatlerini, fiziki şartları sizler gibi sendikalarla fikir istişareleriyle, koşulları sağlayacağız. Gerek sendikalara bağlı gerek diğer belediye çalışanlarımızın yanı sıra işe yeni alım yapacağız. Liyakat esasıyla iş alımlarını gerçekleştireceğiz. A partisi, B partisi demeden, işini doğru yapan, Ataşehirli vatandaşa hizmeti doğru ve en iyi bir şekilde ulaştıran herkes  bizimle çalışacak. Ataşehir Belediyesi’nde personelin hem fiziki şartları düzenlenmiş, hem mesai süreleri sosyal hayatlarını kısıtlamamış, güler yüzlü bir personelle 17 mahalleye hizmet edeceğiz.”

İŞÇİNİN HAKLARINI SAVUNMAYA GEREK OLMAYAN BİR SİSTEMLE TANIŞACAKSINIZ

İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Coşkun, çalışma koşullarının diğer ilçe belediyelerine örnek olacak nitelikte olması için sendikalarla iş birliği içinde olacaklarına dikkat çekerek, “Belediye, işveren değil iş ortağı olacak. Sendikalar ise koşulları denetleyen, birimler haline gelecek. Ataşehir Belediyesi görevine geldiğim günden görevimin son gününe kadar belediyeye karşı işçinin haklarını savunmaya gerek olmayan bir sistemle tanışacaksınız. Sizlere bunun teminatını veriyorum. İşçilerin oylarıyla seçtiği hiç kimse aynı işçinin yaşam koşullarını daraltan kişi olmayacak" şeklinde konuştu.

Tüm mahallelerde trafiğe kapalı caddeler yapacaklarını anlatan Coşkun,  kimse kendi mahallesinden sosyalleşmek veya alışveriş yapmak için başka bir mahalleye gitmek zorunda bırakılmayacağını dile getirdi.

Ali Coşkun, oluşturacakları caddelerde yine belediyenin imkanlarıyla kurulacak olan alanların Ataşehirliler tarafından işletileceğini vurgulayan Ali Coşkun, hem işçi sayısını artırarak ilçenin işsizliğine çözüm bulacaklarını özellikle gençlere, kadınlara iş fırsatı sağlayacaklarını belirtti.

3’nolu Şube Başkanı Özer Ersan Değirmenci de  işçiler olarak belediye başkan adaylardan beklentilerinin çalışma alanlarının, fiziki düzeninyaşam koşullarına uygun olarak düzenlenmesi ve ekonomik koşulların günün şartlarını karşılar nitelikte olmasının sağlanması olduğunu bildirdi.

Değirmenci,  “Biz işçiler olarak 40 saat çalışıyoruz haftada. AK Partili  belediyelerde çalışan işçi arkadaşlarımız ise 45 saat çalışıyor. Hükümet bu konuda bir düzenleme yapacaktı. Ama biz zaten toplu sözleşmede bu konunun düzenlenmesini yapmıştık. Uzun zamandır 40 saat çalışıyoruz. Bizim talebimiz bu sürenin düşürülmesi üzerine… Dünya artık dört gün çalışmayı tartışıyor. İşçilerin sorunları belli, ekonomik ve çalışma yaşamındaki aksaklıklar” diye konştu.

Disk Genel İş  Sendikası Anadolu Yakası 1’nolu Şube Başkanı Nazan Gevher Çamay ise  . Ama belediye işçilerinin çok ciddi sorunları olduğunu vurgulayarak, şu görüşlerini dile getirdi:

“2018’de kanun hükmünde geçen özlük haklarıyla ilgili bir sorun var. AKP’nin taşeronlaştırmaya çalıştırdığı politika belediye işçilerini çok yakından etkiledi. Sendikalaştığımızda ise bu sorunların bir kısmına çözüm bulunabiliyor. Fakat kadrodan ya da taşerondan çıkılamıyorsa bu sorun devam ediyor demektir. Dolayısıyla bu sorunu sizin aracılığınızla İYİ Parti’ye söylemiş olalım. Meclisin bunun gündeme gelmesi ve hızlı bir şekilde karar alması gerekiyor. Bence belediye işçilerinin en önemli sorunlarından biri bu. Belediye işçilerinin diğer sorunu ülkedeki ekonomik koşulların yarattığı sendikasızlaşma, sendikalarına müdahale... Asla ve asla DİSK Genel İş Sendikası bu duruma sessiz kalmayacak. Emekçiye mutlaka dokunulması gerekiliyor. Çalışma koşullarının düzenlenmesi gerekiyor."

 

 

 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ATAŞEHİR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI