Bursa Yıldırım’da Saadet Partililer’den Deliçay tepkisi

Bursada Saadet Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Abdullah Kocamaz, Deliçay Deresinin ıslah edilerek üzerindeki araçların güvenli geçeceği köprüler yapılması gerektiğini söyledi.
 Tarih: 19-07-2021 13:40:00
Bursa Yıldırım’da Saadet Partililer’den Deliçay tepkisi

Bursa'da Saadet Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Abdullah Kocamaz, Deliçay Deresi'nin ıslah edilerek üzerindeki araçların güvenli geçeceği köprüler yapılması gerektiğini söyledi.

BURSA (Ulusal Ajans) - Bursa'nın Yıldırım ilçesi sınırlarındaki Deliçay Deresi'nin ıslah edilmesi gerektiğine dikkati çeken Saadet Partisi İlçe Başkanlığı, derede incelemelerde bulunarak açıklama yaptı. "Bir şehrin dereleri o kentin doğal ve kültürel mirasıdır" diyen Yıldırım İlçe Başkanı Av. Abdullah Kocamaz, "Şehirleşmede doğaya öncelik vermeyen arazi kullanım kararları ve uygulamaları, derelerin doğal yapısını değiştirerek kaybolmasına ve yaşam kalitesinin düşmesine neden olmakta, kent sağlığını tehdit etmektedir" dedi.

Bursa’da son yıllarda gerçekleşen sel felaketlerine bakıldığında doğanın tahrip edilmesinin ortaya çıkan gerçekleri gösterdiğini ifade eden Başkan Kocamaz, "Doğa bize kendini bu şekilde ifade ediyor. Şu an bulunduğumuz Deli Çay deresine baktığımızda ıslahına kısmen başlamış fakat tamamlanmamış olarak görüyoruz.
Güzel bir şekilde akan deremizin üzerinde yol olarak kullanılan menfezlerin yerine güzel bir köprü yapılarak vatandaşlarımıza güvenli bir yol sunarak, ortadan risklerin kaldırılması güzel olmaz mı? Menfezlerin kaldırıp yerine güzel bir köprü yaptıktan sonra bir problem daha çıkıyor karşımıza. Dere etrafında ki molozlar ve çöpler. Bu çevre kirliliği Yıldırım'a kesinlikle yakışmamaktadır. Doğayı bu şekilde tahrip ettikçe gelecek nesillere maalesef emanet edecek bir doğa da bıkamayacağız" diye konuştu.

Etiketler
  Kaynak: UlusalAjans
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI