Bir ülke daha F-35 almak istediğini açıkladı

Tayland Hava Kuvvetleri Komutanı Napadej Dhupatemiya, eskiyen F-5 ve F-16 filosunun yerine 8-12 adet F-35 almak istediklerini; F-35'in Tayland'ın da kullandığı Gripen'ın yeni modeline göre daha ucuz olduğunu söyledi.
 Tarih: 01-01-2022 12:00:00
Bir ülke daha F-35 almak istediğini açıkladı

Tayland Hava Kuvvetleri Komutanı Napadej Dhupatemiya, beşinci nesil F-35 savaş uçaklarını almak istediklerini belirtti.

Ellerindeki F-5 ve F-16 filosunun 30 yıldır kullanıldığını ve artık yeni bir savaş uçağına ihtiyaçları olduğunu kaydenden general, "Ulusal savunmayı güçlendirmek için bu (F-35) gelişmiş savaş uçaklarını takipteyiz" dedi.

The Royal Thai Air Force is eyeing the procurement of eight US-made F-35 stealth jets, the world's most advanced warplane, to strengthen national defence, said its commander-in-chief ACM Napadej Dhupatemiya. #BangkokPost #Thailand https://t.co/61fiUi1MgC

— Bangkok Post (@BangkokPostNews) December 30, 2021

F-35'LERİN MALİYETİ DÜŞÜYOR

ABD savunma devi Lockheed Martin tarafından üretilen F-35'ler ilk çıktığında maliyeti 142 milyon dolardı. Ancak uçağın maliyeti şu anda 82 milyon dolara kadar düştü. Bu da bazı ülkeleri harekete geçirdi.

Tayland Hava Kuvvetleri Komutanı Napadej de bu duruma değinerek, "Envanterdeki İsveç yapımı yeni nesil Saab Gripen'in birim başına maliyeti 85 milyon dolar. Lockheed Martin'in ürünü (F-35) bizim için ulaşılmaz değil. Müzakerelere bağlı olarak, bir F-35'in birim fiyatı 70 milyon dolara kadar düşürülebilir" dedi.

Napadej ayrıca, F-35 alma projesinin 2023 bütçesine katılması için Meclis'in tüm sorularını yanıtlamaya hazır olduğunu kaydetti.

KAYNAK : Haber7
Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI