Bir ilimiz daha maviye döndü!

Amasya, Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan günlük korona virüs (Kovid-19) tablosunda yüzde 75,1’lik aşılama oranıyla mavi kategoride yer aldı.
 Tarih: 25-07-2021 22:00:00   Güncelleme: 26-07-2021 00:00:00
Bir ilimiz daha maviye döndü!

Amasya, (Kovid-19) tablosunda yüzde 75,1’lik aşılama oranıyla mavi kategoride yer aldı. Amasya bu oranla Türkiye’de mavi kategoride yer alan 6., Karadeniz bölgesinde de ilk il oldu.




BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından Amasya'yı kutladı.

Bakan Koca, ''Amasya artık düşük riskli iller arasında. En az bir doz aşı olanların oranı %75’in üzerinde. Salgınla mücadelenin kurallarına uyum yüksek. Amasya’yı kutluyoruz. Mavi haberlerimiz çok olsun!'' ifadelerine yer verdi.

Amasya Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada halka teşekkür edildi. “Sizlerin duyarlılığı ile uyguladığımız yerinde ve etkin yöntemlerle aşılamada %75.1'lik oranla 'Mavi' iller arasında yer aldık. Bundan sonraki nihai hedefimiz ise halkımızın, özellikle de gençlerimizin desteğiyle aşılamada %100'e ulaşmaktır” denildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tedbirli olmaz ve aşı olmazsak salgını durdurmak çok uzun sürebilir. Ödediğimiz bedelleri, kaybettiğimiz sevdiklerimizi düşünün ve aşınızı olun
" ifadelerini kullandı.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı ise valiliğin Kurban Bayramı tatili dolayısıyla seyahat edenlere yönelik hayata geçirdiği “Mola Sizden, Aşı ve Çay Bizden” kampanyası kapsamında aşılarını henüz yaptırmayan vatandaşları polis kontrol noktasında kurulan aşı noktasında aşı olmaya davet etti.

Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI