BİNALİ YILDIRIM GENÇLERE TECRÜBELERİNİ ANLATTI

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen “Gençlik Buluşması” programına konuşmacı olarak Ak Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım katıldı. Yıldırım, “Cumhurbaşkanı ile yol arkadaşlığımız siyaset ile sınırlı değil siyasetten öncede vardı. Siyasetten sonrada var olacak” dedi.
 Tarih: 25-04-2022 10:27:09   Güncelleme: 25-04-2022 10:32:09
BİNALİ YILDIRIM GENÇLERE TECRÜBELERİNİ ANLATTI

Ümraniye Belediyesi tarafından Ümraniyeli gençlere yönelik başlattığı “Gençlik Buluşmaları”  çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ümraniyeli gençlerin sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için birçok çalışma yapan Ümraniye Belediyesi’nin “Gençlik Buluşmaları” çalışmasına Ak Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım konuk oldu. Meydan AVM’de yer alan Just Academy adlı mekânda gerçekleşen “Gençlik Buluşmasına” öte yandan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Ümraniye Kaymakamı Cengiz Ünsal da katıldı. Etkinlikte Binali Yıldırım ve İsmet Yıldırım’a sorularını ileten gençlere çay, kahve ve kurabiye ikram edildi. Türkiye’nin geçirdiği evreleri değişim ve dönüşümleri anlatan Binali Yıldırım, siyasetten günlük yaşantısına kadar birçok noktada gençlerin merak ettiği soruları yanıtladı. Gençler ile birlikte türkü de söyleyen Binali Yıldırım, sahura kadar süren programda birbirinden farklı konularda geçlerle sohbet etti.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Türkiye’nin yaşadığı değişim ve dönüşümlerden bahsederek gençlere sunulan imkânların artarak devam edeceğine gençlerin Türkiye’nin aydınlık yüzü olduğuna dikkat çekerek eskiden olan imkânsız ve yetersizlikleri ortadan kaldırdıklarını gelişen ve değişen teknolojiler ile gençlere daha fazla imkân sağlandığının altını çizdi. Ülkemizde gençler için atılan adımları Ümraniye’de gençler için ellerinden gelen her şeyi en iyisi yapmak istediklerini söyledi.

“Bizlerin tecrübesi gençlerin enerjisi Türkiye’nin güvencesi”

Ak Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “ İsmet Yıldırım başkanımızla tanışıklığımız çok eskilere dayanıyor. Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı zamanından beri farklı görevlerde hep birlikte çalıştık.  Ben İstanbul’a 1967 yılında Erzincan’dan İstanbul’a 3 günde geldim. Köprüler o zamanlar yoktu. Üsküdar Hareme gelip oradan Avrupa yakasına geçebiliyorduk. O günlerde Türkiye böyleydi yetersizdi. Günümüzde mukayese bile edilemez. İstanbul doğu ile batının hem çatıştığı hem de buluştuğu bir yerdir. İstanbul sadece 2 kıtayı birbirine bağlamakla kalmıyor, çok farklı meziyetleri olan bir şehir. Türkiye’nin ticaretinin % 40 ı milli gelirin % 45 ini karşılayan bir şehir. Türkiye’de üreten şehir maalesef 15 civarında geriye kalan şehirlere bu şehirler destek oluyor. Her insan kendi çağında yaşar.  Biz o çağları yaşadık şimdi gençler bu çağda yaşıyor. Ne farkımız var? Bizim gençlerden ne farkımız var?  O günün imkânları farklıydı bugünün imkânları farklı ama içinde yaşadığımız dünya aynı. Farklı olan tek şey tecrübemiz. Enerji farkımız var. Bizim tecrübemiz gençlerin enerjisi ile birleşince ortaya Türkiye’nin güvencesi çıkıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok uzun zamandan beri Kasımpaşa’dan birbirlerini tanıdıklarını anlatan Binali Yıldırım, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstanbul’un Kasımpaşa semtinde oturduğu yıllarda tanışıyoruz. Cumhurbaşkanının futbol oynadığı yıllarda arkadaşlıklarının olduğunu ve Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu yıllarda kendisine İDO şehir hatlarında genel müdür olarak atamasından sonra bu günlere kadar geldiğini söyleyen Binali Yıldırım, Mezara kadar arkadaşlığımız devam edecek.” Dedi.

“Şehir Hastanelerini yaparken bizi çok ağır eleştirenler vardı. Pandemi ile hepsi sustu”

Biz ilk Şehir hastaneleri yapmaya başladığımızda bizi çok ağır eleştirenler vardı diyen Binali Yıldırım, “Tüm Dünya’da 2 yıldır var olan pandemi ile birçok ülke sınıfta kaldı. Bu pandemi döneminde biz şehir hastanelerini yaparken bizi eleştirenler ne kadar haklı olduğumuzu anladılar ve yaptıkları eleştirileri bıraktılar. Türkiye’de Şehir hastaneleri zorlu günlerde çok fayda gösterdi.” Dedi.

“TÜRKİYE İÇİN 1 ALİ DEĞİL BİNALİ FEDA OLSUN”

Ben Başbakanlık dönemimde başımıza gelenler pişmiş tavuğun başına gelmez. Yurt dışında operasyonlar, terör örgütlerine yönelik Fırat kalkanı, Zeytindalı operasyonları ile 15 Temmuz darbe girişimi ve 100 yıldır devam eden yönetim şeklinin değişmesi benim başbakanlık dönemimde oldu.  O dönemde inanlar bana diyordu ki kendi koltuğunu bırakmak için kendini parçalıyor. Ben o insanlara o dönem dedim ki Türkiye’nin geleceği için bir Ali değil bin Binali feda olsun.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÜMRANİYE Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI