Beşiktaş'a yeni forvet adayı: Jordy Caicedo

Geçtiğimiz yaz transfer sezonunda Chelsea'den Michy Batshuayi'yi kiralayan Beşiktaş, Belçikalı oyuncudan beklediği verimi alamamıştı. Kulüp yönetimi, teknik direktör Valerien İsmael'in de görüşünü dikkate alarak rotayı Bulgaristan'a kırdı. Hedefteki isim de Jordy Caicedo.
 Tarih: 26-05-2022 23:00:00
Beşiktaş'a yeni forvet adayı: Jordy Caicedo

Süper Lig 2021-22 Ahmet Çalık Futbol Sezonunu 6'ncı sırada tamamlayan Beşiktaş'ta önümüzdeki sezonun kadrosunu oluşturabilmek için kollar sıvandı. Bu doğrultuda, Kara-Kartal'ın Ekvadorlu forvet oyuncusu Jordy Caicedo ile dirsek temasında olduğu iddia edildi. 

BEDELSİZ GELDİĞİ SOFYA'DA ŞOV YAPTI

Şubat 2021'de bedelsiz olarak Bulgaristan Ligi (Parva Liga) ekiplerinden CSKA Sofya'ya transfer olan Jordy Caicedo, 1,5 yıllık süre zarfında adından sıkça söz ettirdi. Bu sezon ligde, Avrupa Kupalarında ve Bulgaristan Kupası'nda 46 maça çıkan futbolcu 22 gol atıp 1 kez asist yapma başarısı gösterdi. 23 gole katkı sağlayan Ekvadorlu forvetin takımıyla olan kontratı 2025 yılına kadar devam ediyor.

DEĞERİNİ 3'E KATLADI

Jordy Caicedo, Brezilya ekibi Vitoria'dan CSKA Sofya'ya geldiğinde piyasa değeri 600 bin Euro bandındaydı. Transfermarkt verilerine göre, 24 yaşındaki golcü sadece 1,5 yıl içinde değerini 3'e katladı. Oyuncunun güncel değeri 2 milyon Euro bandında. Bu sebeple, Caicedo'yu hedefleyen takımların bir numaralı soru işareti: Bonservis ücreti.

VALERİEN ISMAEL, YÖNETİME ONUN ADINI VERDİ

25 Mart'ta Beşiktaş'ın teknik direktörü olan Valerien Ismael, bu sezonu unutarak yeni bir liste hazırlığına girişti. Fransız antrenör, göreve devam etmesi halinde takımda görmek istediği futbolcuları yönetime iletti. NTV Spor'un haberine göre, bu oyuncular arasında Jordy Caicedo da var.

Geçtiğimiz sezon, Chelsea'den kiralanan Michy Batshuayi; yıl içerisinde beklentileri karşılamayınca Kara-Kartal'a veda etmek zorunda kalmıştı. Valerien Ismael de, gol yollarındaki sorunu kökünden çözebilmek için Yönetim'den Caicedo'yu talep etti. 

FULHAM'IN DA TRANSFER LİSTESİNDE

NTV Spor'daki haberde, bu yıl İngiltere Premier Ligi'ne geri dönen Fulham'ın da transfer listesinde Caicedo'nun adının geçtiği iddia edildi. Şu an için Beşiktaş'ın devrede olduğu belirtilirken, Fulham'ın araya girmesi durumunda işler Beşiktaş aleyhine gelişebilir. Bunun temel gerekçesi de, Premier Lig'e yükselen takımlara verilen yüklü miktarda katkı payı.

JORDY CAİCEDO KİMDİR?

Beşiktaş'ın transfer listesinde yer alan Jordy Caicedo, 18 Kasım 1997 tarihinde Ekvador'un Machala kentinde dünyaya geldi. Futbola CSNA takımında başlayan Caicedo, sırasıyla Norte America; Deportivo Azogues, Uni Catolica ve Nacional gibi ekiplerde oynadı. Nacional ile Ekvador futbolunda öne çıkmaya başlayan oyuncu, zamanla komşu ülkelerin de dikkatini çekti.

Temmuz 2019'da Brezilya ekiplerinden Vitoria'ya geçen Jordy Caicedo, kariyerinin ilk "yurt dışı" transferini gerçekleştirdi. 2,5 yıl süreyle burada oynadıktan sonra bu kez Bulgaristan'ın köklü takımlarından CSKA Sofya'yla temas kurdu. 23 yaşında kıta değiştiren Caicedo, bedelsiz olarak geldiği Sofya'da 4,5 yıllık kontrat imzaladı. Aynı dönemde, Ekvador Milli Takımı'yla da 8 maça çıkıp 1 kez gol sevinci yaşadı. Oyuncunun Bulgar ekibindeki sözleşmesi 2025 yılında sona erecek. 

Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI