Bayraktar; otomotivin 4. boyutunu paylaştım dalga geçtiler

CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın konuğu olan Selçuk Bayraktar, otomotiv teknolojisinin geleceğinin uçan arabalarda olacağını belirtirken bu alanda sembolik olarak yaptıkları çalışmaya yönelik yapılan eleştirilere veryansın etti.
 Tarih: 16-09-2021 02:00:00   Güncelleme: 16-09-2021 06:00:00
Bayraktar; otomotivin 4. boyutunu paylaştım dalga geçtiler

Bundan sonraki döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Selçuk Bayraktar önlerindeki en büyük engelin kendileri olduğunu vurguladı. Bayraktar "Bu teknolojiyi Türkiye yapar mı, dünyada bu alanda bir numara olur mu konuları. Bugün otomotivin yaşadığı dördüncü devrim söz konusu. Şu an elektrikli arabalar var. Akıllı arabalar geliyor. Bundan sonra da uçan akıllı dron taksiler gelecek. Bütün dünya buna çalışıyor." dedi.

BU TEKNOLOJİYİ YAKALAYAMAYANLAR ANCAK TAŞERON OLUR

Otomotivde yarının oyuncularının bugünden çalışanlar olacağını söyleyen Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü "Diğerleri sadece bu alanın taşeronları, alt yüklenicileri olacak. Peki biz bunu yapalım dediğimizde neyle karşılaşıyoruz"

Bu alanla ilgili yaptıkları çalışmaların resmini sosyal medya üzerinden paylaştığını anlatan Bayraktar "Gençlere gelecekle ilgili böyle bir alan var. 15 sene sonra tüm dünya bunu yaşayacak. Burada bir markamız olsun dedik. Gelecekte, kargo taşımacılığından, drone taksiye, çok daha farklı uygulamalara çok daha geniş yelpazede hatta toplu taşıma bile yapabilecek bir alan için  çalışma yapmaya kalktığınızda birileri hemen dalga geçiyor. Bu büyük engel. Ben dünyanın başka ülkelerini de inceledim. Sadece az gelişmişlik kompleksi olan ülkelerde, ya da sömürge olan ülkelerdeki bir yaklaşım söz konusu. Biz bildiğim kadarı ile sömürge olmadık ama bu nereden geliyor bunu anlamakta zorluk çekiyorum." dedi. 

"BU HASTALIK BİLİM VE TEKNİKLE İRTİBATIN KESİLDİĞİNDEN BERİ VAR"

Bu durumun kendi çalışmaları açısından bir engel olmadığını ancak kamuoyunun bakışı açısından engel oluşturduğunu anlatan Bayraktar bunun köklerinin son 10-20 yılda bulmadığını bunun yüzyıllar öncesine gittiğini belirterek " Bizim medeniyet olarak bilim ve teknikle irtibatımızı kesmemizle birlikte "Biz yapamayız, biz beceremeyiz"in yanına bir de yabancı hayranlığı başladı. Bana göre bütün bu işlerin başındaki en büyük engel bu." dedi. 

"DÜNYADA PROJELERE BİLE DESTEK VERİRKEN BİZ YAPTIĞIMIZLA ALAY KONUSU OLDUK"

Bayraktar dünyada 30 -40 kişilik bir ekipten oluşan firmaların ortaya koydukları bir prototip ile birlikte milyar dolarlık yatırım aldığını dile getirerek "Bugün Amerika'da özellikle uçan arabalarla ilgili projeler için özel sektörden milyarlarca dolarlık yatırım aldılar. Oysa biz bunu uçurduğumuz hale bizimle dalga geçtiler." dedi.

KAYNAK : Haber7
Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI