BAŞKAN YÜKSEL’DEN MÜJDE

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde düzenlenen Engelsiz Yaşam Festivali’nde engelli vatandaşlara müjde verdi. Yüksel, İBB Meclis üyesi ve Engelli Sporcu Yetiştirme Derneği Başkanı Yılmaz Demirel’le birlikte Kartal’da bir şube açacaklarının müjdesini verdi.
 Tarih: 02-12-2021 13:45:57
BAŞKAN YÜKSEL’DEN MÜJDE

ELELE YÜRÜDÜLER

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen Engelsiz Yaşam Festivali, Ankara Caddesi’nin başlayan ve festivalin düzenlendiği Kartal Meydanı’na yapılan yürüyüşle başladı. Yürüyüşe, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İBB Meclis Üyesi Yılmaz Demirel, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları, Cengiz Türkmen, İmam Aydın, Oktay Aksu, Adem Uçar, Kartal CHP İlçe Başkanı Efendi Argunşah, sivil toplum kuruluşları, dernekler, öğrenciler ve engelli vatandaşlar aileleriyle birlikte katıldı. Başkan Yüksel, yürüyüş süresince engelli çocuklarla elele tutuşarak farkındalık yürüyüşünü gerçekleştirdi.

ENGELSİZ YAŞAMI HEP BİRLİKTE SUNA BİLİRİZ

Çocuklarımızla birlikte Kartal Meydanı’na birlikte yürüyüş yaptık. Engesiz Yaşam Festivali’nde engelli arkadaşlarımız bize konserleriyle, halk oyunlarıyla ve birbirinden güzel etkinliklerini sunacaklar. Farkındalıklarını ortaya çıkarmak için bir dizi etkinliklerimiz olacak. Yürüyüşümüzle bunun startını vermiş olduk. Arkadaşlarımızla yan yana olacağız. Bizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün herkes farkında olmalı ve herkes buna katkı sağlamalı. Engelsiz yaşamı hep birlikte suna biliriz.

ENGELLERİ AŞABİLECEĞİMİZİ HAYKIRMAK İSTEDİK

Engelsiz yaşam için gönül vermiş bütün komşularımız, bugün 2 Aralık ama biz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü bugün hava daha iyi diye, daha çok komşumuzla bir araya gelelim diye bugün gerçekleştiriyoruz. Aslında bu bir farkındalık etkinliği. Hep birlikte komşularımızla ve esnafımızla birlikte Ankara Caddesi’nden Kartal Merkezi’ne bir yürüyüşle bu farkındalığı Kartal’ın her noktasına yaşata bilmek için böyle bir farkındalık yürüyüşü yaptık. Biz yalnız bırakmayan öğrenci kardeşlerimiz, sevgili sivil toplum kuruluşları ve derneklerimizle birlikte engelleri nasıl aşa bileceğimizi anlatmaya haykırmaya bunu hissettirmek için bugün bir aradayız.

BAŞKAN YÜKSEL’DEN ŞUBE MÜJDE

Bizim görevimiz de engelsiz yaşamı kolaylaştıracak hizmetleri ardı ardına yapmak. Her gün bir ödevimizi yeniliyoruz, her gün bu işe odaklanmak ve aşabilmek için farklı hizmetleri hayata sunmaya çalışıyoruz. Yakın zamanda da kararını vermiş olduğumuz Kartal’da engelsiz yaşamını kolaylaştıracak bir şubemizde hayata geçecek. Sevgili Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yılmaz Demirel’de aramızda. Çok birikimli, deneyimli sivil toplum kuruluşları ve derneklerinin kıymeti çok önemli. O tecrübenin her birini Kartal’da tek çatı altında bir araya getireceğiz. Daha çok hizmet suna bilelim. Bu anlamada farkındalığımız devam ederken etkinliklerimizde engelleri yaşayan o engelleri aşan arkadaşlarımızın konserleri, halk oyunlarıyla birbirinden güzel sunacağı etkinliklerini ile bir arada olacağız. Burada mücadeleye inanmaya, çabaya ve sevgiye ihtiyaç var.  Bu anlamda bu sevgiyi gösterdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Türkiye Engelliler Vakfı Başkanı Zülfinaz Abedan, pandemi nedeniyle engelli vatandaşların pazar alış verişlerini yapmak için ücretsiz evlerine taşıyan, engellilere gösterdi ilgi ve hizmetlerinden ötürü engelli aileleri adına teşekkür ederek engelli çocukların el emeğiyle yaptığı Atatürk tablosunu Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'e hediye etti.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI