BAŞKAN YÜKSEL: BİR HAYALİM GERÇEK OLDU

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 2019 seçiminde yapmayı vaat ettiği ve ‘hayalim’ dediği Kartal Bilim ve Teknoloji Hangarı projesini ilçeye kazandırdı. Kartal Belediyesi ve Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ile yapılan ortak protokol ile Kartal Bilim ve Teknoloji Hangarı’nın proje tanıtımı yapıldı.
 Tarih: 27-11-2021 20:31:47   Güncelleme: 28-11-2021 20:18:47
BAŞKAN YÜKSEL: BİR HAYALİM GERÇEK OLDU

 

BİZ NE YAPABİLİRİZ DİYE DÜŞÜNDÜK...

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel; son günlerde yaşanan ekonomik zorluklar karşısında üzgün olduklarını yerel yönetimler olarak biz ne yapabiliriz diye düşündüklerine belirterek; “Bu durum hepimiz üzüyor, belimizi büküyor. Fakat bunlar tesadüf değil. Bunlardan kurtulmak ya da kapılmamak elbette mümkündü önlemlerini almak gerekirdi. Bu konuda biz yerel yönetimler olarak biz ne yapabiliriz diye kara kara düşündüğümüzde kurduğumuz hayallere ortak bulduk. O da Makine Mühendisleri Odası idi. Bizde bu hayalimizi gerçekleştirmek için aslında seçimden önce de yaşımın ilerlediği süre zarfı içinde arkadaşlarımızla bu konuyu hayal ediyorduk. Aslında bir finansçıyım. İktisat okudum finans yüksek lisansı yaptım. Apple kurulduğu günden itibaren tarih tarih hisse değerinin ne kadar yükseldiğini hep imrenerek bakardım. Bunu reklamını yapmak için söylemiyorum. Sadece örnek vermek için söylüyorum. 10 dolardan 20 dolardan 100 dolardan 100 dolardan ve rakam bitmiyor yukarı doğru çıkıyor.

ÇOCUKLARIMIZ VE KENDİMİ HAYAL ETTİM

Dolayısı ile çocuklarımızı ve kendimi de hayal ettim. Yeni telefon çıktığında yenisini alabilmek en iyisini alabilmek ya da imkanlar doğrultusunda bir üstünü alabilmekle ilgili. Hepimizin yada şuan çocukların hevesini ihtiyacına karşı. Bu oyunlar içinde geçerliydi bilgisayarlar içinde geçerliydi. Neden bunların üretimini bizim çocuklarımız başaramasın diye kendi kendime konuşuyorduk. Bir cep telefonu nasıl üretilir, o cep telefonunun içine oyunlar nasıl yazılır?, Yazılım kodlama nedir?, Nasıl hayatımıza girer?

YAZILIM VE KODLAMAYI KAVRAYAMAYAN MAHRUM OLACAK

Son yıllarda bunlarla ilgili adımlar atılmış olsa da daha çok mesafe kat etmemiz gerektiğini hepimiz biliyoruz. Dolayısı ile yazılım ve kodlamayla ilgili okullarımız açılmasıyla adımlarımız atılmış olsa da daha iyisini yapabilmek daha donanımlı mekanlar yarata bilmenin gereğinirliğinde karar kıldım hayalimizde. Ve hep şunu düşündüm, yazılım kodlamayla ilgili süreçler nereye kadar gidecek diye. Sonra çocukluğumda ki cümleler aklıma geldi. 2000 yılında milenyum yıllarında bilgisayar kullanmayan hiç kimse iş bulamayacak. 90’lı yılların cümlesini söylüyorum size. 2021 yılının sonundayız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında dünyada yazılım ve kodlamayı kavrayamayan çocuklar birçok meslek grubundan birçok iş hayatında işten mahrum kalacaklar. Dolayısı ile bu kadar önemli bir hadisenin burada temellerini atıyoruz. Bende çok heyecanlıyım. Bu benimde hayalim arkadaşlarımın da hayali bizim hayalimiz.  Makina Mühendisleri Odası ile bu hayali paylaşmak bizim için de çok kıymetli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz” demişti o sözden de feyz alarak. Onun yolundan gitmeye çalışan bir genç olarak. Bende burayı Makina Mühendislerine emanet ediyorum.

BURADA Kİ HAYALİMİZ BU

Buranın verimli kullanılması ile ilgili birkaç bilgide vermek istiyorum. Hayalimizden birkaçını sizle yaylaşmak istiyorum. Bu hayalimizi biz belediyemizde ki çalışma arkadaşlarımızla hem komşularımızla sahada toplantılarımızla muhtarlarımızla da her ay toplandığımızda konuşuyoruz. İlçemizde bir tane Masal Müzemiz ve eğlenceli çocuk kütüphanemiz var. Buralara da biz Kartal’da ki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini davet ederek getiriyoruz. Dolayısı ile Kartal’da ki bütün çocuklar belediyemizin gönderdiği otobüsle alınıyor müzemize veya eğlenceli çocuk kütüphanemize geliyor randevusunu alıyor öğretmeni eşliğinde. Masal Müzesini gezdikten sonra sanat becerisini yansıtsın diye atölyemize geliyor. Bu atölyede çocuklat bir saat hayallerini yansıtıyorlar. Aynı Şekilde Eğlenceli Çocuk Kütüphanemizde gelen çocuklarımız önce kitaplarını okuyor sonra oyun bahçesinde öğretmenlerin ve bizim eğitmenlerimizin eşliğinde bu süreci tamamlıyor. Buradaki hayalimizde tam anlamı ile bu. Türkiye’de en fazla kreş sayısı olan bir ilçeyiz. Kreş çağındaki çocuklarımızın bile anlaya bileceği ilk adımların atılabileceği öğretmenleri eşliğinde randevu bilgi işlem dersini teknoloji dersini ya da hangisini istiyorlarsa burada Makine Mühendislerin kontrolünde teknolojiyi onların anlayacağı seviyede ve dilde anlayacakları bir kampüsten bahsediyoruz. Başta Kartal’ın çocukları olmak üzere sonra buradan faydalanacak İstanbul’un çocukları. Veya nereden gelmek isterse istesin ev sahipliği yapabilecek bir Makina Fabrikasından bir teknoloji ambarından bahsediyoruz. O yüzden heyecanlıyız.

HAYALİMİZE ORTAK OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

İstanbul’un en genç belediye başkanı olmak hayal gücünüzü arttırıyor. Dolayısı ile gidecek çok yolumuz var. Kendimizin ve toplumu geliştirmemiz gereken çok çok fazla atmamız gereken adım var. Biz bunlara hazırız. Ve çokta mutluyuz ki mühendislerle çalışıyoruz onun içinde gururluyuz. Bu ortamı bize sağlayan Kartal Belediye Meclisime de çok teşekkür ediyorum siyasi parti ayırt etmeksizin. Amacımız önümüzdeki yeni eğitim ve öğretim dönemine burayı hazırlamak öğrencilerimizle burada buluşmak. Bu hayalin içerisinde mesleki eğitimlerini tamamlayacak stajını yapacak, yeni iddialarını ortaya koyacak elemanlarında yetiştirileceği ortam da sağlanacak. Bu hayalimizin içerisinde ilçemizde iki tane teknik meslek lisemiz var. Birisi Amerika’da düzenlenen robot yarışmasında derece aldı biri Çin’deki yarışmaya gitti ve derece aldı. Bunlara da biz destek olmuştuk Kartal belediyesi olarak. Daha iyisini nasıl yaparız hayalimizde bunlarda var. Yani bir nesil yetiştirirken bu alanda yetiştirilmiş arkadaşların becerisini arttırmak içinde burası bir hayal. Bu hayalimize ortak olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

BİRÇOK KATKI SAĞLAYACAK

TMMOB MMO Genel Başkanı Yunus Yener; Kartal Bilim ve Teknoloji Hangarı’nın öncelikle sanayiciye, mühendislere ve ara teknik elemanlara, çocuklara ve gençlere bir çok uzmanlık katkısı sağlayacağını belirterek, “Bölge halkına sosyal imkanlar sunacak, Kartal Belediyesi ve odamızın şubelerine ev sahipliği yapacak olan bu yeri tahsis eden Kartal Belediyesi Başkanı sayın Gökhan Yüksel’e ve belediye meclisine İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyelerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi, Yener, bu merkezin mesleki eğitim teknoloji Ar-Ge, inovasyon ve ortak sosyal yaşam ve sosyal etkinlikler merkezi olacağını belirtti.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'e plaket verdi. 

 

 

 

 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI