BAŞKAN YÜKSEL: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ, KALKINMANIN VE DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZIDIR

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 24 Temmuz Basın Bayramı ve basında sansürün kaldırılışının 114’üncü yıldönümü vesilesiylebir kutlama mesajı yayınladı. ‘Bütün baskılara rağmen vatandaşın haber alma hakkını savunan gazetecilere şükran duyduğunu’ söyleyen Yüksel, ‘’Basın özgürlüğü ekonomik kalkınmanın ve demokrasinin olmazsa olmazıdır’’ dedi.
 Tarih: 23-07-2022 15:09:19   Güncelleme: 23-07-2022 15:14:19
BAŞKAN YÜKSEL: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ, KALKINMANIN VE DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZIDIR

Belediye Başkanı Yüksel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Basın demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur. Demokrasinin sağlıklı bir şekilde işlemesi için basın özgür olmak zorundadır. Zira tartışma ortamından kaçınan ve halka hesap vermeyen bir siyasetin hâkim olduğu yerde, demokrasiden söz etmek mümkün değildir.

Ayrıca, şunu da unutmamak gerekir ki, özgür tartışma ortamı aynı zamanda siyasetçileri de doğru kararlar almaya iter. Halka hesap vermek zorunda olan siyasetçiler, halkın çıkarlarını savunmakla yükümlüdür. Tam da bu yüzden basın özgürlüğü, demokrasinin olduğu gibi, ekonomik kalkınmanın da olmazsa olmazıdır.

Bu yüzden de 24 Temmuz, ülkemizin kalkınma ve demokrasi tarihi için önemli bir tarihtir. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki, bugün basının üzerinde kurulan baskı ortamı, ülkemizdebasın özgürlüğünün yeniden garanti altına alınmaya ihtiyaç olduğunun kanıtıdır. Bu sebeple, bütün baskılara rağmen vatandaşın haber alma hakkını savunan gazetecilere şükran duyuyorum.

Biliyorum ki ülkemizin müreffeh ve demokratik geleceği, özgürlükte direnen basın emekçilerimizle beraber inşa edilecek.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI