BAŞKAN YILDIRIM ÜMRANİYELİ HAYVANSEVERLERLE BİR ARAYA GELDİ

Geçtiğimiz ay Ümraniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Ümraniyeli 37 hayvansevere yerel hayvan koruma görevlisi eğitimi verilmişti. Başkan İsmet Yıldırım, 4 Nisan Sokak Hayvanları günü vesilesiyle eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara belgeleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı İl Hayvanları Koruma Kurulu onaylıkimlik kartlarını takdim etti.
 Tarih: 06-04-2022 11:39:24
BAŞKAN YILDIRIM ÜMRANİYELİ HAYVANSEVERLERLE BİR ARAYA GELDİ

Ümraniye Belediyesi, hayvanlarla ilgili önemli çalışmalar yapmaya devam ediyor. İlçe sınırları içerisinde yaşayan minik dostların sağlık, güvenlik ve mutluluğuyla yakından ilgilenen Ümraniye Belediyesi, mart ayında yerel hayvan koruma görevlisi olmak isteyen vatandaşlara bir eğitim verdi.  Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde verilen eğitimde; Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği, hayvan davranışları, hayvan bakımı ve beslenmesi, hasta hayvanların tanınması, hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması, işaretlenmesi, sahiplenilmesi konuları ele alındı.

4 Nisan Sokak Hayvanları Günü çerçevesinde yerel hayvan koruma görevlisi eğitimlerini başarıyla tamamlayan hayvanseverlere Başkan İsmet Yıldırım tarafından katılımcı belgeleri ileTarım ve Orman Bakanlığı İl Hayvanları Koruma Kurulu onaylı kimlik kartları verildi.

“Hayvanlara yönelik çalışmalara devam edeceğiz”

Başkan İsmet Yıldırım yaptığı açıklamada, “Ümraniye Belediyesi olarak sokak hayvanları noktasında birçok eğitim veriyoruz. Bu çerçevede 37 gönüllü kardeşimize bir eğitim düzenledik. Bu arkadaşlarımız birer temsilcimiz olacaklar. Onların iş birliğiyle sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar düzenlemenin gayreti içerisinde olacağız. Ümraniye Belediyesi olarak 3 yıl içerisinde 70 bine yakın hayvanı barınağımızda tedavi ettik. Sokak hayvanlarımızın eğitimi için çok önemli bir park inşa ettik. Hayvanları seviyoruz, onlar bizim canımız. Hayvanlara yönelik çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kimdir?

Özellikle kedi ve köpek gibi sahipsiz hayvanların kendi mekânlarında, bulundukları bölge ve mahallerinde yaşamaları sorumluluğunu üstlenen gönüllü kişilere yerel hayvan koruma görevlisi deniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÜMRANİYE Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI