BAŞKAN YILDIRIM ÜLKE TV’NİN CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ülke TV’de yayınlanan “Başkanlar Konuşuyor” adlı programın canlı yayın konuğu oldu. Başkan Yıldırım, Ümraniye’de yapılan ve yapılması planlanan proje, çalışma ve faaliyetler hakkında konuştu.
 Tarih: 13-12-2021 11:25:18
BAŞKAN YILDIRIM ÜLKE TV’NİN CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

Eda Özdemir'in sunduğu "Başkanlar Konuşuyor" programıyla Ülke TV ekranlarında Ümraniye hakkında detaylı bilgi veren Başkan İsmet Yıldırım, geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla resmî açılışı yapılan Ümraniye Millet Bahçesi’ne değinerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğiyle yapılan ses bariyerinin de gürültü kirliliğini önlediğini söyledi. Başkan Yıldırım, planlanan dört yeni millet bahçesiyle birlikte ilçeye 964.592 metrekare yeşil alan kazandıracaklarının da altını çizerek, bu millet bahçelerini herkesin gelip görmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Sunucu Eda Özdemir’in “Türkiye’nin olmazsa olmazları millet bahçelerini özlemişiz” demesi üzerine Başkan Yıldırım, millet bahçelerini artık herkesin keşfetmeye başladığını söyleyerek, bu durumun hoşuna gittiğini belirtti. 

“Türk milleti olarak spora daha çok ehemmiyet vermek gerekiyor”

“Spor konusunda da devrim niteliğinde çalışmalar yapıyorsunuz” diyen sunucu Özdemir’e, Başkan Yıldırım, “Özellikle gençler için yapılan proje ve çalışmaların kendisi için çok kıymetli olduğunu, gençleri spora teşvik etmek için elinden geleni yapmaya çalıştığını dile getirerek, Hekimbaşı Spor Köyü’nün 26 farklı branşta hizmet vereceğini söyledi. Ümraniye’de 120 bin gencin olduğunu da sözlerine ekleyen Yıldırım, Türk milleti olarak spora daha çok ehemmiyet vermek gerektiğini, iyi sporcular yetiştirmenin önemli olduğunu vurguladı.

“Gençleri, benimle birlikte yürüyüş yapmaya davet ediyorum”

“Siz de gençlerle spor yapıyor musunuz?” sorusu üzerine Başkan Yıldırım, haftada en az iki kez kendisinin de spor yaptığını belirterek, gençleri kendisiyle yürüyüş yapmaya davet etti. 

Yıldırım, eğitimini bırakmak zorunda kalan öğrenciler için hayata geçirilen “İŞİM VAR. OKULA GİDİYORUM” projesinin önemine de vurgu yaparak, 600 genci işe yerleştirdiklerini söyledi. Sık sık işe yerleşen gençleri ziyaret ettiğini belirten Başkan Yıldırım, “Dünyanın en güzel işini yapıyoruz. Çünkü çocuklarımızın mutluluğu görülmeye değer” dedi. 

Ümraniye Belediyesi’nin bu yıl düzenlediği kitap fuarını yaklaşık 250 bin kitapseverin ziyaret ettiğini söyleyen Yıldırım, kültür turları, geziler ve kültür sanat etkinlikleri sayesinde gençlerle her zaman bir arada olduklarını da belirtti. 

Başkan Yıldırım, Tarladan Şehre Dayanışma Köprüsü projesi sayesinde Mihalgazi Belediyesi’yle güzel bir çalışma yaptıklarını, her ay ihtiyaç sahibi ailelere yardım ettiklerini de sözlerine ekledi. 

Türkiye’nin en kapsamlı tematik parkından da bahseden Başkan Yıldırım, komşu ilçelerden de hayvanseverlerin parka ilgi gösterdiğini belirtti. 

Her yaştan insanın 46 farklı branşta hizmet veren meslek edindirme kurslarına da yoğun talep gösterdiğinin altını çizen Yıldırım, öğrencilerin de takviye dersleriyle sınava hazırlandığını ve birkaç gün önceki ziyareti sırasında öğrencilerin aldıkları eğitimlerden dolayı çok mutlu olduğunu gözlemlediğini belirtti. 

Son olarak Ümraniye’nin yeşil alanlar, eğitim, kültür ve sanat etkinlikleriyle örnek bir ilçe olacağını sözlerine ekleyen Başkan Yıldırım, keyifli geçen sohbet için Eda Özdemir’e teşekkür etti. Sunucu Özdemir de, “Başarılarınız daim olsun” diyerek programı noktaladı.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÜMRANİYE Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI