BAŞKAN YAZICI, GAZETECİLERLE SAHUR YAPTI

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ev sahipliğinde düzenlenen sahur programında bir araya geldi. Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen sahur programına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da katıldı. Sahur programında bir araya gelen yerel basın temsilcileri, iş stresinden uzak bir akşam yaşadılar. Başkan Yazıcı da yerel basın temsilcileri ile tek tek sohbet ederek, sorularını cevapladı. 3 saat süren sahur programı toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.
 Tarih: 26-04-2022 18:46:33
BAŞKAN YAZICI, GAZETECİLERLE SAHUR YAPTI

Tuzla Ayyıldız Sosyal Tesislerinde gerçekleşen sahur organizasyonuna bölgede yayın yapan çok sayıda gazeteci katıldı. Konuklarıyla tek, tek ilgilenen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı genel siyaset konularına girmeden güncel konulardaki sohbetlere eşlik etti.  Sahur programında bir araya gelen yerel basın temsilcileri, iş stresinden uzak bir akşam yaşadılar. Başkan Yazıcı da yerel basın temsilcileri ile tek tek sohbet ederek, sorularını cevapladı. 3 saat süren sahur programı toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

Teknoloji tutkunluğu ve bilim dünyasındaki gelişmeleri yakından izlediği bilinen Yazıcı'nın ağırlıklı konusu da gazetecilerle hem kendi özelinde kullandığı yeni teknoloji ürünler hem de Belediye olarak vatandaşlara daha iyi hizmet etmek için uyguladıkları yeni gelişmeleri basın mensuplarına aktardı.

Yaptığı konuşmada ise katılan herkese teşekkür eden Dr. Şadi Yazıcı, gençlere ve eğitime verdiği önem ile dijitalleşen Dünya ve de başlattıkları iyilik harekinden bahsetti.

Dr. Şadi Yazıcı şunları söyledi:

"Öncelikle İstanbul'un doğu yakası olan Tuzla'ya hoş geldiniz. Bizler Tuzla'da Ramazan'ı da tüm yönleri ile yaşamaya çalışıyoruz. Bugün 3 iftarımız vardı. Bu iftar sofralarında Derneklerle, Vakıflarla herkesle buluşuyoruz. Ramazan'ın manevi iklimini Tuzlamızın her yerinde en güzel şekilde yaşatmaya çalışıyoruz." 

"Tuzla'da iyilik zinciri oluşturduk"

"Biz Tuzlamızda değişik bir şeyler yapma adına iyilik zinciri oluşturduk. Ramazanı iyilik mevsimi diye idrak ederek, iyilik hareketiyle iyilik iklimi oluşturduk. Bundan kastım şu. İyiliğin bütün felsefi yorumlarıyla, tüm görüş ve düşünceleriyle hangi felsefeden, hangi düşünceden olursanız olsun bu evrensel bir değerdir. Bu değerin bizim medeniyetimizdeki temelleriyle birlikte iyilik yapmak çok iyi birşey. Güzel birşey. Dolayısıyla iyiliği biz, pandemi bitiminde, Ramazana girerken iyilik mottosunu seçtik ve bu konuda iki proje geliştirdik. Yeni normalle birlikte artık yeni meta evrenler tartışılırken, aynı zamanda çok uzun süreler ile ilgili gelebilecek olan dijitalleşmeye olan gidişin çok daha hızlı ve logaritmik olarak değiştiği bir Dünyadayız. Bu süreçte herşey süratle giderken Dünya'nın bir anda online alışveriş başta olmak üzere herşeyin daha dijitalleştiği Dünya'ya, çok hızlı bir geçiş yapmak zorunda kaldık. Bunu komplo teorileri ile izah edenler var ama ben bir Doktor olarak pandeminin getirmiş olduğu şartlardan olduğunu düşünüyorum. İyi ki varmış. Pandemi şartlarını düşündüğümüz zaman insanlar yüzyıl önceki bir pandemi şartlarını düşünürseniz milyonlarca insan ölmüş. Kimsede içinden çıkamamış. Büyük sıkıntılar yaşanmış. Ama çok şükür böylesine imkanlarla bunu kısa sürede atlatmak, Dünya'nın en erken aşısı bulundu. Yine bilim ve teknoloji sayesinde. Hiçbir şey aksamadan Dünya nüfusunun çok az bir kısmı, 5 milyon insan ölümle kapattı böyle bir pandemiyi." 

"İki ayrı proje geliştirdik"

"Bizde bu yeni normale iki proje ile girdik. Bunlardan bir tanesi evden eve iyilik projesidir. Bunu paylaştığımız zaman basınla dedik ki, evden eve iyilkte kastımız neydi? Hani komşusu açken stok yapan  bizden değildir. Yani mutlaka iyilik yapın. Paylaşın. Bu insan olmanın en önemli kriterlerinden biri. Dedik ki, ihtiyaç fazlası ile ihtiyaç sahibini buluşturalım. Projemizin özünde bu var."

"Online sadaka taşı oluşturduk"

"İhtiyaç fazlası olan insanların ne fazlası varsa, bu online olarak hazırlamış olduğumuz web sitesi üzerinden tıklayarak, bun şu yardımı yapmak istiyorum diyecek. İhtiyaç sahibi olan kişi de yine aynı yöntemle benim şu eksiğim var diyor. Bizde bunları geri planda durup karşılıklı olarak eşleştiriyoruz. Sağ elin verdiğini sol elin görmemesi gerekir mantığıyla aslında dijital sadaka taşı yaptık. Biz buna online sadaka taşı dedik. Hatta şunu da ilave ettik. Meta evrende bir sadaka taşı yapabilir miyiz? Bunu yardım edende yardım alanda istediği avatar ile gidiyor ve yapıyor. Kimse kimseyi tanımıyor. Bunun metaverse dünyasında da başvurusunu yaptık." 

"İyilik Şampiyonası başlattık"

İkinci projemiz de yine iyilik üzerineydi. 2012'de yaptığımız ve tekrarladığımız bir proje. Buna da "İyilik Şampiyonası" dedik. İyiliğin birleştirici, iyileştirici, insana çok iyi gelen şeylerini en iyi şekilde kullanabilmek ve onun farkındalığını artırabilmek."

"Bizim zamanımızda bu imkanlar olsa temiz kalamazdık"

"İyilik herkese yapmak çok güzel ama bu gençlere bir başka yakışıyor. Gençler dedik ki, gelin iyilikte yarışalım dedik. Gençlerle ilgili o çok kötü yargılar var ya, genç çok kötüye gidiyor imajı var ya. Ben onları hiç öyle görmüyorum. Hatta burada bir parantez açayım. Bunu ben değişik sohbetlerimde de vurguladım. Gençlerin şu anda sahip olduğu imkanların, sosyal medya, dijital Dünya, uydu sistemleri, ev veya bütün bilgisayar sistemleri dahil olmak üzere bütün imkanlarla bizim dönemimizde olsaydı. Siz bu kadar kolay iyiliğe ve kötülüğe bu kadar kolay ulaşabilseniz acaba bu gençler kadar temiz kalabilir miydiniz? Bunu herkesin kendisine sorması lazım. İyiliğe ve kötülüğe her türlü bizim zamanımızda bir gazete vardı. Bir dergi vardı. Ansiklopedi vardı. Gençlerin elinde şu anda sınırsız imkan var. Evinde odasında otururken bile hem iyiliğe hem de kötülüğe ulaşabilir. Gençler bu hızlı değişimden kendilerini çok iyi koruyorlar. Aynı zamanda evrenselde düşünüyorlar. Çevreyi düşünüyorlar. İnsanları düşünüyorlar. Yardım etmeyi düşünüyorlar." 

"Gelin iyilikte yarışalım"

"Biz bütün bunlarla beraber gençlere gelin iyilikte yarışalım dedik. Kısa sürede binlerce gencimiz bine yakın takım kurdular. Dört bine yakın gencimiz bu takımlarla birlikte yarışmaya başladılar. Tuzla ve İstanbul'un sokaklarına yayıldılar. Çok güzel sahneler oluştu."

"İyiliği Dünya'ya yayacağız"

"Bu durum Gençlik ve Spor Bakanımızın da dikkatini çekti. Ankara'da Bakanımız ile birlikte lansmanını yaptık. Bunu Türkiye projesine çevirelim dediler. 81 Vilayetimizde bunu Bakanımızın risaletiyle birlikte gerçekleştireceğiz. Buradaki amaç şu, İyiliğin bir özelliği var. Hekim olarak hatta sosyolojik olarak da araştırmalar gösteriyor ki, iyilik bulaşıcıdır. İyiliğe tanık olmak, iyilik yapmaya ilham kaynağı oluyor. Bu da iyiliğin pozitif olarak yayılmasına neden oluyor. Bu bilimsel bir reailte. İyiliğe şahit olduğunuz da yapma isteği duyuyorsunuz. Bu kötü şeyler için de geçerli. Dolayısı ile iyilik yaparak bir salgına neden olmak Dünya'da Tuzla'dan başlayarak, İstanbul'a yayılan bir endemik vaka ve Dünya'ya yayılan bir pandemi olmasını arzu ediyoruz. İnsanlar bu iyiliğe de sizlerin yaptığı haberler sayesinde tanık olacaklar. Bu haberlerle iyiliğin çoğalmasını sağlıyorsunuz. Aslında projemizin de ortaklarısınız. İyi ve kötünün yarıştığı Dünya her zaman var olacak." Dedi.

  HABER VİDEOSU
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TUZLA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI