BAŞKAN İLGEZDİ’DEN 3 MAHALLEYE MÜJDE

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan Mahallelerinde 40 yıldır devam eden tapu sorununun çözüldüğünü, yılbaşından sonra vatandaşlara tapularının verileceğini müjdesini verdi.
 Tarih: 20-10-2021 10:51:53   Güncelleme: 20-10-2021 10:59:53
BAŞKAN İLGEZDİ’DEN 3 MAHALLEYE MÜJDE

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, muhtarlarla bir araya gelerek günlerini kutladı, muhtarların sorunlarını dinleyerek ilçede yapılan çalışmalar ile imar durumlarıyla ilgili bilgi verdi. Toplantıya, başkan yardımcıları Sadık Semih Kayhan, Kalender Özdemir, Ekrem Köse, Hüseyin Hışman, Orhan Çerkez, Abdullah Der, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Kadın Koları Başkanı Seval Düzenli ve Muhtarlık İşleri Müdürü Battal Sarıkaya katıldı.

40 YILDIR DEVAM EDEN TAPU SORUNU SÖZÜLDÜ

Toplantıda, Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan Mahalleleri’nde 40 yıldır devam eden tapu sorununun çözüldüğünü, yılbaşından sonra vatandaşlara tapularının verileceğini müjdesini veren İlgezdi, “Ferhatpaşa Mahallesi ile ilgili imar planı çalışması yapılıyor. Ekibimiz İBB ile birlikte çalışmaları yürütüyor. En kısa sürede bitirecekler. Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan Mahalleleri’nde yılbaşından sonra vatandaşlarımıza tapularını vereceğiz. Bu üç mahallede 40 yıldır devam eden tapu sorunu da çözülmüş oldu” dedi.

1,5 EMSALE İTİRAZ ETTİK

Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerinde emsalin 1,5’e çıktığını belirten İlgezdi, “Biz İBB’ye o dönemde emsal oranıyla ilgili red kullandık. Ben o mecliste vardım. Gerekçe olarak Yeni Sahra ve Barboros Mahalleleri’nde 2,5 emsal veriliyor olmasıydı. Bu bir adaletsizliktir. Bu böyle olmaz. Daha sonra rahmetli Kadir Topbaş, o dönemde görevden ayrılmıştı. Planlar meclise geldi imar komisyonundan emsal 1,5 olarak geçti ve biz itiraz ettik. Vekaleten bakan başkan planları askıya çıkarmadı. Sayın Ekrem İmamoğlu döneminde planlar yeniden gündeme geldi ve imar komisyonuna yine 1,5 emsal olarak gitti. Planlara itiraza devam ettik. Bu planlar kabul edilirse Mustafa Kemai ve Aşık Veysel Mahalleleri’nde çözüm olmaz. Mutlaka emsalin 2-2,5’a çıkması gerekir. Bu durumu İBB meclisinde Ak Partili arkadaşlara ve diğer arkadaşlara da anlattık. İtirazlarımız devam ediyor” dedi.

İMAR SORUNUNU ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Başkan İlgezdi, göreve geldiği 2009 yılından itibaren Ataşehir’in imar sorununun ortadan kalkması için canla başla çalıştıklarını belirterek; “Biz imarla ilgili üzerimize düşen görevleri yapıyoruz. Ama ilçe belediyesi olarak fazla yetkimiz olmadığı için sorunlar bu güne kadar ulaştı. Sayın Ekrem İmamoğu seçildikten sonra çalışmalar hızlandı ve içer sorunlu mahallelerimizde de kısa sürede imar sorunları çözülecek” dedi.

Toplantının ardından başkan İlgezdi, muhtarların tek tek günlerini kutlayarak birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ATAŞEHİR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI