BAŞKAN İLGEZDİ, 2021 YILININ DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI

2021 yılının son basın toplantısını Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yaptı. Toplantıya başkan yardımcıları Ekrem Köse, Abdullah Der, Sadık Semih Kayhan, Orhan Çerkez ve Hüseyin Hışman’la katılan başkan İlgez’di bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ile proje aşamasındaki yatırım ve hizmetleri masaya yatırıp; Ataşehir'in 2009 yılından 2021 yılına kadar geçen süreçteki değişimini anlattı.
 Tarih: 31-12-2021 14:45:15   Güncelleme: 31-12-2021 15:14:15
BAŞKAN İLGEZDİ, 2021 YILININ DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI

“BÜTÜN ATAŞEHİR’İN BELEDİYE BAŞKANIYIM”

Ataşehir Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda İlgezdi, 2009 yılında seçimi kazandıktan sonra Ataşehir’in yeni ilçe olmasının sıkıntılarını yaşadıklarını bir hizmet binalarının bile olmadığını ilk 6 aylık süreçte hiçbir şey yapamadıklarını belirterek şöyle devam etti; “Bir kulübeden o günlerden bu günlere geldik. Arkamıza baktığımızda ben ve arkadaşlarımın çok güzel işler yaptığımızı düşünüyorum.  Her belediye başkanının görevi olan yol ve asfalt yapmasını konuşmayacağız onlar bizim asli görevimiz. İnanın Ataşehir’in 17 mahallesinin sadece Atatürk Mahallesi hariç her taraf dökülüyordu. Atatürk Mahallesi İstanbul’un en güzel mahallesi bu mahallenin dışında diğer mahallerin doğru düzgün alt yapısı ve yolları yoktu. Ferhatpaşa Mahallesi’ne Ataşehir’in bütçesinin belki de yüzde 40’ını harcadım. Arkadaşlar bana “sana o mahalleden oy çıkmıyor niye bu kadar para harcıyorsun” dediler. Ben şunu söyledim. Ben bu kentin belediye başkanıyım, benim için hiçbir mahallemin farkı yok. İster a partisine oy versinler isterlerse b partisine. Beni ilgilendirmiyor. Ben bütün Ataşehir’in Belediye Başkanıyım bunlar benim asli görevim”

“FERHATPAŞA MAHALLESİ’NE HAKSIZLIK YAPILMIŞ”

Battal İlgezdi, giz göreve geldiği dönemde Yenisahra ve Barbaros, Mustafa Kemal, Aşık Veysel, Yeni Çamlıca, Ferhatpaşa Mahalle’lerinin imar planlarının olmadığını belirterek; “ İçerenköy Mahallesinin 1989 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti yani bizim dönemimizde yapılan bir hatadan dolayı mahallenin yüzde 50’si  yeşil alan ilan edilmiş. Büyük bir haksızlık yapılmış.  Bunu çok açık konuşuyoruz, bu yanlışı kim yaparsa yapsın bunun doğrusunu konuşmak lazım”

“ BİR KENTİN KENT OLASI İÇİN ÖNCE İMAR PLANLARININ ÇIKMASI GEREKİYOR”

Geldiğim gün itibariyle ben ve arkadaşlarım önce inandığımız bir şey var, bir kenti revize etmenin, bir kentin kent olası için önce imar planlarının çıkması gerekiyor. Ama olmadı o günlerden bu günlere geldik. Rahmetli sayın Topbaş’la görüşmemiz neticesinde Ataşehir’in planlarını yapacağını söylemişti. Kendisi görevden alınmadan 4 ay önce Ataşehir’le ilgili çalışmalar yapıldı kendisine ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum. İçrenköy Mahallesi’nin planları çıktı ve bir mahkeme kararıyla iptal edildi sevgili arkadaşlar. Yeni Sağra ve Barbaros Mahalleleri’nin planları çıktı eksiklikler vardı tamamlanıyor.

“ATAŞEHİR’İN EN BÜYÜK SORUNU PLANLARLA İLGİLİ”

Ataşehir’in en büyük sorunu planlarla ilgili çalışmalar halen devam ediyor. Ben Ekrem başkan göreve geldiğinde 6 ay içerisinde planlar tamam demiştim. Evet ben söylediğimin arkasındayım ama şu var, Ekrem bey tek başına İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmadı. Biliyorsunuz meclis çoğunluğu büyükşehirde AK Parti’de. İmar Komisyonu’nun 8 üyesinin 5’i Adalet ve Kalkınma Parti’li 3 tanesi de Cumhuriyet ve Halk Partili. Ataşehir Belediye’si olarak bizim çatı yapmaya dahi yetkimiz yok.

“SİYASİ PARTİLERLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ”

Ataşehir’in imar planlarının yapılması Ataşehir’in menfaatinedir. Tüm siyasi partilerin gruplarıyla beraber çalışıyoruz. Bu konudaki gayretimiz devam ediyor. Planlarımız çıktıktan sonra ilçemizde bulunan tüm siyasi parti temsilcileriyle beraber bu başarıyı elde ettiğimizi söyleriz. Bunda bizim gocunacağımız hiçbir şeyimiz yok.  Ataşehir’de 5400 kişiye tapu verdik. O dönem tapuların verilmesinde katkı sunan herkese teşekkür ettik. Aynı şeyi yine söylüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planlarımızı yapsın, tapuları AK Parti ilçe başkanı da verebilir. Bu bizim için sorun değil.

“TEŞEKKÜR ETMEKTEN GOCUNMAYIZ”

Yeni Çamlıca Mahallesi’nde ilk seçildiğimizde söylemiştik. İlçe Belediye Başkanlarını elindeki plan yetkisi alındı. Tüm yetkiler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verildi. Bölgenin planları iptal edildi. Bu yılsonu itibariyle oradaki planların askıya asılacağını ve tüm tapuların verileceğini söyledik. Bu konu sadece bir hafta gecikmeyle olacak. Buradan Yeni Çamlıca’da yaşayan tüm halkımıza bunu duyurmak istiyoruz. İstanbul’da büyük bir deprem bekleniyor. Halkımız bu büyük tehlikeyle yüzyüze iken imar planı ve kentsel dönüşüm sorunu gibi konular siyaset malzemesi haline getirilmemelidir. Bugün Ataşehirimizde mevcut konutların büyük bir bölümü 1999 depreminden önce yapılan yapılardan oluşuyor. Sadece Ataşehir değil İstanbul’un tamamında bu dönüşümlerin yapılması gerekiyor. Bunun için tüm siyasi partiler bir araya gelerek ortak çalışma yapmalıdır diyoruz. Ferhatpaşa’da İBB’nin açtığı kentsel dönüşüm ile ilgili açılan ofisinde çalışmalar yapılıyor. Ferhatpaşa planlarının da Yeni Çamlıca planlarıyla çıkmasını bekliyoruz. Eğer bugün Ataşehir’in planları çıkmış olsaydı, Ataşehirimiz bir bütün olarak modern bir görüntüye kavuşur, Doğu Ataşehir de Batı Ataşehir gibi olurdu. Yenisahra ve Barbaros’da büyük mağduriyetler yaşıyoruz. Neden? Bu bölgede çok sayıda toplantılar yaptık.

“VATANDAŞLARIMIZI UYARDIK”

Vatandaşlarımızı uyardık. İmar planları çıkmadan müteahhitlerle anlaşma yapılmaması konusunda uyarılarımızı her fırsatta yaptık. Yapacağınız her anlaşmanın sonunda büyük sıkıntılar yaşarsınız dememize rağmen vatandaşlarımız bizleri dinlemedi. Türkiye’nin geldiği ekonomik durum nedeniyle bugün müteahhitlerle anlaşma yapan vatandaşlarımız kılını kıpırdatamıyor. Çünkü müteahhitler maalesef hiçbir şey yapamıyor. Resmi yazılar belediye ve ilgili diğer kurumlara geldi. Bu evleri yıkın diyorlar. Dilerim bir an evvel Yeni Sahra ve Barbaros Mahallelerimizin planları çıkar.

“VATANDAŞLAR İNSAN GİBİ YAŞASIN”

Türkiye’nin bütün mozaikleri Ataşehir’de yaşıyor. Buraya insanlar yıllar önce yerleşmiş ve yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. İmar planları çıkmayan yerlerde çocuklara bakın şimdi 40- 50 yaşlarında oldu. Yazık günah. Bu planlar çıksaydı bugün bu sıkıntıların hiç biri yaşanmazdı. Vatandaşlar rahat rahat evini kat karşılığı müteahhite verirdi hem insan gibi yaşarlardı hem de şehir gelişirdi. Bir şeyin altını burada çizmek istiyorum. Ataşehir’de imar planları çıkmayan mahallelerin çoğunda AK Parti’ye oy veren vatandaşlarımız yaşıyor. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Biran önce bu planlar çıksın kimse mağdur olmasın. Benim derdim üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Bu planlar çıktığı zaman tüm siyasi parti başkanlarının arzu ettikleri yerlere gider im. Ataşehir’in bütün imar planlarını birlikte yapalım. Bu konuda hiç rahatsız olmam. Benim egolarım ve komplekslerim yok. ” dedi.

2021 yılının son basın toplantısını bitiminde Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, başkan yardımcıları Ekrem Köse, Abdullah Der, Sadık Semih Kayhan, Orhan Çerkez ve Hüseyin Hışman gazetecilerin yeni yılını kutlayarak toplu fotoğraf çekildiler.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ATAŞEHİR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI