BAŞKAN CİN: VAATLERİMİZİ BİR BİR YERİNE GETİRİYORUZ

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek günlerini kutladı. Pendik Belediyesi Aydos Spor Kompleksi'nde gerçekleşen toplantıda Başkan Cin, Pendik’te yaptıkları yatırım ve projelere kadar birçok konuda bilgi verdi.
 Tarih: 12-01-2022 14:52:53   Güncelleme: 12-01-2022 15:25:53
BAŞKAN CİN: VAATLERİMİZİ BİR BİR YERİNE GETİRİYORUZ

Başkan Cin, dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de pandemi sürecinde özellikle ekonomi açısından zor bir süreçten geçtiğini yerel yönetimlerede yansıması olduğunu belirterek; “Askeri ücrette ciddi bir artış oldu. 3600 ek gösterge, EYT ve emeklilerle ilgili çalışmalar sürüyor. Tabi bunların hepsi yerel yönetimler olarak bizlere yansıyor. Birde pandemi sürecinin içinde olduğumuz süreçte sıkıntılarla karşılaşmıyor değiliz. Ama biz mümkün olduğunca kendi ölçeğimizde yapmamız gerekenleri planlayarak yaparak vatandaşlarımızı bu sıkıntı içinden kurtarmanın ve destek olmanın çalışması içindeyiz.

3 YILDIR EN FAZLA YATIRIM YAPAN İLÇE OLDUK

Pandemi sürecinde vatandaşlara maddi ve diğer anlamlarda çok ciddi desteklerimiz oldu. Pendik’te 200 bin vatandaşımıza maddi destekte bulunduk. Pendik’in nüfusunun %25’ine ulaştık. Önümüzdeki günlerde vatandaşlarımızı rahatlatacak tedbirler almakla ilgili çalışmalar halen devam ediyor. Bu süreçte hiçbir yatırım ve projemizden vaz geçmediğimizi belirtmek istiyorum. Yatırımlar ve sosyal yardımlar konusunda çok ciddi destekler yapmamıza karşın maddi olarak iyi durumda olduğumuzu borcumuzun olmadığını söylemek isterim.  Son akamlar kesinleşmediği için kesin ifade kullanmam yanlış olur, ama 2019-2020 ve 2021 yıllarında olduğu gibi Allah nasip ederse bu senede İstanbul’da en fazla yatırım yapan ilçe konumumuzu koruyacağız. Bu sene bütçemizin %40’ını yatırımlara ayırarak kapatmış olacağız. Sosyal yardımlar konusunda bütçemizin %8’ini ayırarak hedefimizi tutturmuş olacağız. Önümüzdeki yıllarda bu rakamları revize edeceğiz.

VAATLERİMİZİ BİR BİR YERİNE GETİRİYORUZ

Tabi seçim sürecinde sözlerimiz ve vaatlerimiz vardı. O vaatlerimizi de bir bir yerine getiriyoruz. Spor Kompleksi sayımız 14’e çıktı. İki spor kompleksimizin açılışını da önümüzdeki günlerde yapacağız. 16 tane kütüphanemiz oldu. Gençlik kampımızı hizmete açtık. Modern Pazar alanlarıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yenişehir Mahallesi’nde ilkini örnek olarak başlattık. Esenyalı ve Güllübağlar’da kapalı yağmurdan, güneşten,  soğuktan koruyan sağlıklı ve sağlam şekilde hazır hale getirdik önümüzdeki günlerde diğer mahallelerde de hayata geçireceğiz. Köy konakları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor daha önce Kurnaköy’de hizmete açmıştık, şuanda Kurtdoğmuş bitti, Ballıca toparlandı önümüzdeki günlerde inşallah onların da resmi açılışlarını yapacağız. İçerisinde sağlık ocağı, kütüphanesi, ödeme merkezleri ve muhtarlık binası orada olacak. Vatandaşın rahat ortamda hizmet almasını sağlayacağız. Sosyal tesisler yapmaya devam ediyoruz. Hayaltepe Sosyal Tesisi çok umduğumuzun üstünde bir taleple karşı karşıyayız. Sayılarını arttırmayla ilgili çalışmamız var. Semt Merkezi çalışmalarımızda devam ediyor. Bir idamız vardı 120 öğrencinin kalabileceği Esenyalı’da ki yurt binamızın inşaatı bitti hazır durumda.

İNSANLARIN SORUNLARIYLA İLGİLENMEK ZORUNDAYIZ

Sosyal konutlarla ilgili önemli bir adım attık. Geçen ay Harmandere’de gecekondu sahibi olan 81 tane vatandaşımız vardı. Onların ihtiyaçlarının giderilmesiyle ilgili süreci tamamladık. Gecekondu sahiplerine teslim ettik. Hakikaten önemli bir hizmet oldu. Özellikle deprem konusunda İstanbul’un sıkıntı yaşadığı, tehlikede olduğu bir şehirde İlçe belediyesi konumunda bir belediyenin sosyal tesis, sosyal konut ve gecekondulara teslim ediyor olması yapması çok anlamlı. Bizim asli görevlerimizden değil aslında ama sonuç itibari ile burada yaşayan insanların sorunlarıyla ilgilenmek zorundayız. 1994 senesinde bizim arkadaşlarımız göreve geldiğinde Pendik’te 13 bin civarında gecekondu vardı. Şuanda 1756 tane gecekondu var. Bizim zamanımızda da 350 civarında gecekondu meselesini çözdük.

432 GECEKONDU SAHİPLERİNE EVLERİNİN VERİLMESİ İÇİN İBB MECLİSİNE ÖNERGEYİ MECLİSE VERECEĞİZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bizdeyken hazır hale getirilmiş 432 tane konutun gecekondu sahiplerine şimdiki yönetim tarafından verilmemesiyle ilgili talebimizi her yerde dile getirmeye çalıştık bundan sonra da dile getireceğiz. İBB Meclisi’ne 432 tane konutun gecekondu sahiplerine ilgili önergeyi vereceğiz. Bu dairelerin kime verileceği de belli, yolda kalmış, yeşil alanda kalmış gecekonduların meselesi çözülerek daireleri hazır hale getirilmiş ve 2,5 yıldan beri hazır halde ama maalesef teslimleri yapılmıyor.

BİZİ TEHDİT EDİYORLAR

Tüm İstanbul’da tahsis edilecek yerlerin yetkisinin İBB’ye verilmesini talep ediyorlar. Bizim arkadaşlar ‘tamam verin sorun yok ama kime vereceksiniz’  diye soruyor. Pendik’te 1746 tane gecekondu var. Pendiklilerin bu ihtiyacı varken sen başka bir ilden, başka bir ilçeden buraya gecekondu taşırsan çok adaletli olmaz. Bu şekilde çalışma yapacaksanız onayı verelim diyorlar. Pendik’te ki CHP’li meclis üyesi arkadaşlara söyledik, siz İstanbul’da kendi mücadelenizi verin ama Pendik ölçeğinde bu 432 tane gecekondu dönüşümü sağlanmış olay bitmiş onları hak sahiplerine teslim edin diyoruz. Onların söylediği ‘top yekün yetki verin bize’ diyorlar. Yani tehdit ediyorlar bizi. Yetki vermezseniz tahsis yapmayız şeklinde. Bu sefer sıkışında 59 dairenin 3+1 olduğunu bu daireleri gecekondu sahiplerine verilmez bunlar ticari amaçlı dediler. Bana göre gerek yok 3+1 gecekondu sahiplerine yapılmasın mı?  Tamam onu da kabul edelim 59 daireyi ayırın geri kalanları teslim edin dedik ona da yanaşmıyorlar.

KİPTAŞ’IN YAPTIĞI TİCARİ KONUTLARLA İLGİLİ… “MAHKEMEYE VERECEĞİZ”

Kentsel dönüşümler ilgili en büyük bahaneleri para bulamıyoruz. Ama KİPTAŞ’ın tersane yolu üzerinde yapılan gelir getirici bir proje de nasıl para bulduklarını biliyoruz. Demek ki isteyince oluyor bu iş. Orada sosyal kont yok lüks konutlar var. Biz ona da karşı değiliz. Ama şunu isteriz… buradan elde edeceğiniz geliri öncelikli olarak Pendik’te ki 1756 tane gecekondunun dönüşümüyle ilgili kullanacaksanız bizim için evladır. Ama öyle bir düşüncelerinin olduğunu zannetmiyorum.  Biz orada ki iddiamızdan vaz geçmiş değiliz. Orada yaptıkları inşaatın ruhsatını bizden almak ve hukuki olarak ruhsatı bizden almak zorundadırlar. Bununla ilgili dosyamızı hazırladık mahkemeye vereceğiz. Mahkeme ne karar verirse.

İŞÇİDEN EMEKTEN YANA OLDUKLARI SÖYLEMLERİ HİKAYE

Çünkü oradan elde edilecek gelir var. O gelir Pendiklilerin menfaatine kullanılmalıdır. Pendiklilerin hakkını sonu kadar savunacağız ve mücadelemize devam edeceğiz. Gönül isterdi ki 432 tane gecekondu sahibine dairelerini vermiyorsunuz ama orada 894 tane bağımsız lüks konutu yapıyorsunuz… hani bunlar emekçi işçi hakları şu bu diyorlar. Ama maalesef bunların hikaye olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Kusura bakmasınlar. Kimse emekten işçiden yana olduğunu iddia etmesin. Örnekler Pendik’te. Bunların bu söylemleri slogan.

MASAL PARKI İSTANBUL’DA BİR İLK OLACAK

Pendik Kavakpınar Mahallesi’nde Masal arkı sözümüz vardı. Artık sona gelindi çevre düzenlemesi yapılıyor. Belki İstanbul’da bir ilk olacak projeyi devreye almış olacağız. Altyapı hizmetleri olarak çok ciddi yatırımlar yaptık. Şuana kadar 380 bin ton asfalt döktük. Pendik 4000 cadde ve sokağı olan bir ilçe. Maliyetler biraz arttı önümüzdeki günler biraz zorlanacağımıza rağmen yine bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. 50 kilometre yağmur suyu kanalları yaptık normalde bunu İSKİ yapıyordu daha önceden biz yapmak durumunda kalıyoruz. Yaklaşık 32 kilometrelik çalışmalarımız devam ediyor. Pendik’in önümüzdeki yıllarda ihtiyacı olan yol ihtiyacını karşılamış olacağız. Yeşil alan kazandırmakla ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Şuana kadar 28 parkı hizmete açtık. 890 bin metrekarelik bir yeşil alanı Pendik’e kazandırmış olduk. Yine ana arter olarak, Kartal’dan Tuzla’ya, Sülüntepe’den Tersane bağlantı yoluna kadar iki tane ana arter yapılıyor. Bir tanesi 15 kilometre diğeri 10 kilometre. Bu yolların %60’ı bitmiş vaziyette. Sadece orada biz yol yapmıyoruz. Yolun etrafında alanlarımız var buralara yeşil alan, oturma alanları ve yürüyüş yolları yapıyoruz.  Burada 180 bin metrekare yeşil alan kazandırmış olacağız. Çamlık Mahallesi’nde ki koruya 170 bin metrekarelik alanı inşallah İstanbul’da örnek olacak bir proje haline getirmeye çalışıyoruz.  Taslak çalışmalarını bitirdik bunları hızlı bir şekilde bitirip Pendiklilerin rahat nefes alabilecekleri bir ortamı hazırlamaya çalışıyoruz.  Bu yerlerde çalışmalar tamamlandığı zaman yeşil alan 1 milyon 250 bin metrekare olacak. Nerede boş yer bulsak yeşil alana çeviriyoruz.

123 MİLYON TL SOSYAL YARDIM YAPTIK

Sosyal yardımlar konusunda çok ciddi yardımlarımız oldu. Bütçemizin %8’ini sosyal yardımlara ayırdık. Şuana kadar 123 milyon TL sadece sosyal yardım yaptık. Bu yardımlara devam edeceğiz. Sadece bu dönemde 230 bin aileye hijyen paketi dağıttık. Haricinde 200 bin aileye sosyal yardım yapıyoruz. Ev sahibi olduğumuz ve Emine hanımın da geldiği Türkiye Belediyeler Birliği’nin düzenlediği engelsiz alanların oluşturulması ile ilgili yarışmada İstanbul’da 39 ilçe içerisinde ödül alan tek ilçeyiz.

142 BİN METREKARE ALANDA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLATIYORUZ

Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Taşlıkbayır artık nihayete erdi. Orada vatandaşlarla anlaşma oranımız %70’lerin üzerine çıktı. Şimdi orada ki binaların yıkılmasıyla ilgili hukuki süreci başlattık tebligatları gönderiyoruz ve önümüzdeki aylarda temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Toplam 920 bin metrekare kentsel dönüşüm alanının 142 bin metrekarelik alanda ilk etapta kentsel dönüşümü başlatacağız. Burası kangren olan bir bölgeydi çok uygun şartlarda belki Türkiye’de örneği olmayan vatandaşın lehine bir anlaşma yaptık. İlk etapta 1000’in üzerinde vatandaşın sorunu çözülmüş olacak. Aydos bölgesinde 2 milyon 350 bin metrekare alanda 5000’lik planlar şuanda onayda. 1000’lik planlarımızı da hazır hale getirdik imara hazır hale getirilmesi gereken süreci yoğun bir şekilde takip ediyoruz.

PENDİK’İN TAMAMINI PLANLADIK

Pendik’te planla ilgili dokunmadığımız bölge Göçbeyli dışında kalmadı. Göçbeyli’de mahkeme süreci devam ettiği için orada bir şey yapamıyoruz. Onun dışında köyler bölgesi dahil Pendik’in tamamında plan çalışmaların da çok ciddi yol kat ettik. İnşallah önümüzdeki günlerde hepsi nihayete ermiş olacak.  Yeni belediye binamızın inşaatına başladık. 24 saat esasına göre çalışmalar devam ediyor. Yeni belediye binamızla Pendik’e yeni bir meydanla birlikte cazibe merkezi kazandırmış olacağız. Tüm birimlerin aynı binada olduğu vatandaşlara daha iyi şartlarda hizmet verilecek.

YENİ BELEDİYE BİNAMIZLA YILDA 15 MİLYON TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ

Belediye binamız tamamlandığında maliyetimizi de düşürmüş olacağız. 22 tane müdürlüğümüzün 10 tanesi merkez binamızın dışında hizmet vermekte bu vatandaşımıza hizmet kalitesini düşürüyor. Dışarıda hizmet veren 10 tane birimimizin yıllık maliyeti yaklaşık 70 milyon TL. Yeni belediye binamızda bütün birimlerimizi toplayıp yıllık 15 milyon belki daha fazla tasarruf elde etmiş olacağız. Bu sayede 7-8 yılda yeni belediye binamızı amorti etmiş olacağız. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bilindiği gibi 3 yıldan beri İstanbul’da en fazla yatırım yapan belediye unvanını ve sosyal yardımlarda da İstanbul’da üçüncü olma konumumuzu koruyoruz. Bunu daha da arttırmak için çalışıyoruz. İletişim konusunda teknolojiyi çok iyi kullanan bir belediyeyiz. Çağrı merkezimize gelen taleplerin %94’ünü vatandaş belediyeye gelmeden çözüyoruz” şeklinde konuştu.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI