BARIŞ MANÇO VE CEM KARACA KARTAL’DA ANILDI

USTA SANATÇILAR MANÇO VE KARACA İÇİN ÖLÜM YIL DÖNÜMLERİNDE ANMA KONSERİ DÜZENLENDİ
 Tarih: 11-02-2024 15:37:17
BARIŞ MANÇO VE CEM KARACA KARTAL’DA ANILDI

Türk müzik tarihinin değişim ve gelişimine imzasını atmış iki büyük ustası Barış Manço ve Cem Karaca, ölüm yıl dönümleri dolayısıyla Kartal Belediyesi’nin düzenlediği konserle anıldı.

Konsere katılan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel salonu dolduran Kartallı dinleyicilerle birlikte sanatçıların eserlerine eşlik etti.

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, Şubat ayı anma programı kapsamında Soğanlık Kültür Merkezi’nde organize ettiği anma konserinde, müzik tarihine isimlerini altın harflerle kazımış Barış Manço ve Cem Karaca’nın eserlerini, sanatçılar Onur Barış Gülhane ve Burak Şen,müthiş bir uyumla seslendirdi.

Müzisyenler Bülent Güven, Alican Eren ve Cem Yalçınkaya’nın performansının da ayakta alkışlandığı konsere, çocuklar da yoğun ilgi gösterdi.

Konserin sonunda Kartal Belediye Başkanı Yüksel, sahneye çıkarak müzisyenlere çiçek takdim etti.

Sanatçılar ve orkestranın yanı sıra; geceye davetli olan ve yıllarca Barış Manço’nun menajerliğini yapmış olan Melih Erdem’e ve Kurtalan Ekspres müzik grubunun menajerliğini yapmış Volkan Seviğ ve İzmanço Sosyal Medya Grubu temsilcisi Arzu Altınışık’a da buket takdim edildi.

Sahnede  konuşma yapan  Gökhan Yüksel, unutulmaz bir gece yaşadıklarını ifade ederek yıllar geçse de bazı değerlerin unutulmadığını ve nesilden nesile aktarıldığını ifade etti.

Merhum her iki sanatçının eserlerinin, salonda bulunan farklı yaş gruplarından insanlar tarafından ezbere söylendiğini, sanatın güzelliğinin de bu olduğu belirterek “Bizi birleştiren ve büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de bahsettiği o hayat damarlarından biri olan sanatın gücünü bugün yaşamış olduk” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren konserin ardından dinleyicilerin yoğun isteğini kırmayan sanatçılar, bir kez daha sahne alarak bir eser daha seslendirdi.

 Anma konserine Kartal Belediye Başkanı Yüksel’in yanı sıra Kartal Belediyesi Başkan yardımcıları Dilek Kars ve Olcay Özgön, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kartallı vatandaşlar ve her iki efsane ismin hayranları katıldı.

 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI