AYDOS ORMAN CADDESİ HİZMETE AÇILDI

Pendik Belediyesi, dar olması sebebi ile sık sık kazaların yaşandığı Aydos Orman Caddesi’ni genişletme çalışmalarını tamamlanarak hizmete açıldı. Tamamı Pendik Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla iki gidiş - iki geliş olarak yapılan 1,5 kilometrelik yol 4 katmanlı olarak 45 günde tamamlandı.
 Tarih: 09-11-2021 17:17:31   Güncelleme: 10-11-2021 10:09:31
AYDOS ORMAN CADDESİ HİZMETE AÇILDI

Pendik Belediyesi tarafından yapımı 45 günde tamamlanan Tuzla, Pendik, Sultanbeyli ve Kartal ilçelerini birbirlerine bağlayarak alternatif yol özelliği ile trafik akışını rahatlatacak olan, 1,5 kilometre uzunluğundaki duble yol olan Aydos Orman Caddesi resmi törenle hizmete açıldı. Açılışa, Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek, AK Parti İlçe Başkanı Ali Şirin katıldı. Program açılışı ‘Aydos Orman Caddesi’ kısa film tanıtımı ile başladı.

ORMANLARIN KORUNMASI LAZIM

AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Türkiye'de 2020-2021 yıllarında yoğun yangınlar yaşandığını şimdi de kuraklık tehlikesinin gündemde olduğunu yapılan yolla orman arasına çitler çekildiğini belirterek;  Aydos Ormanları İstanbul'un ciğerleri. Bu ormanın korunması, buraya hızlı müdahale edilmesi lazım." dedi. Caddenin yapımı tamamlanmadan önce yolun kazalar açısından risk taşıdığını, insanların bu yoldan geçmek istemediğini anlatan Kaya, yapılan çalışmalarla yolun hem konforlu hale getirildiğini hem süreyi kısalttığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

ÜÇ İLÇEYİ BİRBİRİNE BAĞLADIK

Program da konuşan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Orman Caddesi’nin her ne kadar Pendik’e hitap ediyorsa da Kartal ve Sultanbeyli içinde çok önemli hizmetler olacağını düşündüğünü belirterek; “Bu yol 1,5 kilometrelik bir duble yol ama evveliyatına baktığımız zaman hem 3 ilçeyi ilgilendiren, 3 ilçenin bağlantısını oluşturan bir güzergah. Bu noktada her ne kadar Pendik’e hitap ediyorsa da Kartal ve Sultanbeyli’ye de çok önemli hizmetler olacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla biz de hızlı bir şekilde buranın yapılmasıyla karar verdiğimizde o da bizden daha fazla heyecanlı bir şekilde bu yolun takibini yaptı. Dediğimiz gibi Erol Bey zor, beğenen bir milletvekilimizdir. Ama bu yolla ilgili beni üç dört defa teşekkür için aradı. Dolayısıyla onun teşekkürüne mazhar olmak önemli bir kaide diye düşünüyorum“ dedi.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, açılışı yapılan caddenin Pendik, Kartal ve Sultanbeyli ilçelerine hizmet vereceğini belirten Cin, "Tarihi Aydos Tepesi'nin güvenlik ve yangınla ilgili sıkıntılarının giderilmesi noktasında da önemli bir işlev görmüş olacak." dedi.

 

İBB, ASFALT NOKTASINDA HİÇBİR KATKI SAĞLAMADI

"Bizim yol aksımızın yaklaşık yüzde 15'i Büyükşehir statüsünde. Buralara maalesef Büyükşehir'den hizmet ve asfalt noktasında hiçbir katkı alamadığımızı ifade etmek istiyorum. Burada ulaşımda gezen bizim vatandaşlarımız. Onların mağdur olmaması adına, onların yapması gereken yerleri de biz asfaltlamak suretiyle vatandaşımızın kaliteli hizmetten faydalanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Yağmur suyuyla ilgili ciddi çalışmalarımız var. Yağmur suyu çalışmalarını da İSKİ'nin yapması gerekiyor ama oradan da maalesef ciddi bir katkı alamadığımız için şu ana kadar 47 kilometre Pendik Belediyesi olarak yağmur suyu kanalı hazırladık ve bunları yapmaya devam edeceğiz."

HAKİKATIN ÖNÜNE GEÇEMEZSİNİZ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise yaptığı konuşmasında; "Şimdi bütçe ayındayız belediyelerimizin. Yaklaşık bir Büyükşehir Belediyesi, 100 Pendik eder en az. Şimdi soruyoruz İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 60 metrelik köprüyü 1,5 yıldır bitiremeyen, ama şurada 2,5 senede 32 kilometrelik yol bitirmiş bir Pendik Belediyesi. 100 katı küçük olduğu halde biz İstanbullular olarak soruyoruz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2,5 senede 32 kilometre mi yol yaptı, 320 kilometre mi yol yaptı? Her zaman söylediğimiz gibi guguk kuşu siyasetiyle kapkaç belediyeciliği yaparak hizmeti, eseri ve algıyı sürekli yönetemezsiniz ve hakikatin de önüne geçemezsiniz."

Kurdele kesimi Pendik İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Ahmet Lüle’cinin duaları ile yapıldı. Öte yandan Pendik Belediye Başkanı Cin ve protokol, program sonunda 3 ilçeyi birbirine bağlayan orman yolunda deneme sürüşü gerçekleştirdi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER PENDİK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI