ATAŞEHİR - MONHEIM İNOVASYON HATTI AÇILDI

Ataşehir Belediyesi ile Almanya’nın Köln eyaletine bağlı Monheim’ın Belediyesi’nin 2014 yılında kardeş şehir olmalarının ardından bu yana süren kültürel, sanat ve eğitim alanında devam eden işbirliklerine bir yenisi daha eklendi.
 Tarih: 23-11-2021 14:48:30   Güncelleme: 23-11-2021 15:14:30
ATAŞEHİR - MONHEIM İNOVASYON HATTI AÇILDI

Ataşehir ve Monheim Belediyeleri, bu kez ekonomi ve finans alanında ortak bir projeye imza attılar. İki belediyenin işbirliği ile kurulan “Monheim am Rhein Belediyesi Tanıtım Ofisi” Ataşehir’de açıldı. Tanıtım ofisi hem Türk hem de Alman yatırımcılarına yol gösterecek, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin gelişimine katkı sunacak.

Geçtiğimiz Ocak ayında, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi  ve Monheim am Rhein Belediye Başkanı Daniel Zimmerman arasında imzalanan ekonomi ve finans alanında işbirliği anlaşması doğrultusunda açılması kararlaştırılan Ataşehir İnovasyon Merkezi törenle açıldı.

 “İŞ İNSANLARINA ÖNEMLİ KAPILAR AÇILACAK”

Törende konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “2014 yılından beri iki kent arasında başlayan dostluk; kültür, sanat ve eğitim alanlarında yapılan faaliyetlerle gerçek anlamda bir kardeşlik bağına dönüştü. Bugünden itibaren eğitim, kültür, sanat alanındaki bu kardeşlik bağını ekonomi ve finans sektörlerine de taşıyoruz. Tanıtım ofisi sayesinde kalkınma yolunda Ataşehirli ve Monheimlı iş insanlarına önemli kapılar açmış bulunuyoruz” dedi.

İki kardeş belediye olarak çok sayıda ortak çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayan İlgezdi konuşmasını şöyle sürdürdü: “2017 yılında Monheim’da Ataşehir Parkımızın açılışını yaptık. 2016-2020 yılları arasında Gençlik Orkestralarımız Türkiye ve Almanya’da 6 konser verdiler ve 200 gencimiz bu konserlerde yer alma imkânına sahip oldular. 2018 yılında Ataşehir- Monheim Tasarım Okulumuz kuruldu. Tasarım Okulumuzdan bugüne kadar 2 bin çocuğumuz faydalandı. 2019 yılında Türk El Sanatlarını atölyeler ile Monheimlı kadınlarla buluşturduk. Müzik okullarımız, tasarım okullarımız ve Milli Eğitime bağlı dört okulumuz birçok ortak projeye imza attılar” dedi.

KARDEŞLİK BAĞINI EKONOMİ VE FİNANS SEKTÖRÜNE TAŞIDIK”

“İki kentin çocukları ve gençleri bu birlikteliğin güzelliklerini hep birlikte yaşamaya devam edecekler” diyen Battal İlgezdi konuşmasına şöyle devam etti: “Çocuklarımız belediyelerimiz bünyesinde ortak sergiler yaptılar şimdi de yazarlık okulu ile ortak hikâye kitabı yazıyorlar. Ne mutlu bize ki, kardeşliğimizi eseri olan, Tasarım okulumuzun yetiştirdiği yüzlerce öğrenci ile Türkiye’nin en prestijli ödüllerinden Altın Karınca Belediyecilik Ödülü’nü kazandık. Bugün ise eğitim, kültür, sanat alanlarındaki bu kardeşlik bağını, ekonomi ve finans sektörüne taşımanın, onurunu sizlerle paylaşıyoruz.”

“ÇAĞ DEĞİŞTİ”

Başkan İlgezdi konuşmasında; kentlerin, kalkınma yolundaki, en büyük kozlarından birini kurdukları iş birlikleri n olduğunun altını çizerek; “Bu ofiste Ataşehirliler Monheim’ı hem daha yakından tanıma fırsatı bulacak hem de Alman kültürünü öğrenme şanslarına sahip olacaklar. Gençlerimize Almanca öğrenmenin kapılarını da açacağız. Çağ değişti, değişmeye de devam edecek. Yeni dönemin gerekliliğini anlamaya, tanımaya, girişime, yaratıcılığa ve gençliğe fırsatlar sunarak onlara alanlar açmaya devam edeceğiz.”

“BİRLİKTELİĞİMİZ YENİ BİR AŞAMAYA TAŞINIYOR”

Monheim am Rhein Belediye Başkanı Daniel Zimmermann,  bu işbirliğinden ise duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Burada kendimi misafir olarak hissetmiyorum. Aynı zamanda sizleri karşılayan bir insan olarak da bulunuyorum. Büromuzu ve temsilciliğimi açtığımız için çok gururluyuz. İki belediyenin kültür, sanat ve eğitim alanlarında yapmış oldukları çalışmalardan onur ve gurur duyuyoruz. Bu çalışmaları yeni bir aşamaya taşıyoruz. Çünkü işimiz burada kültür ile bitmiyor. 2015 yılında kardeş belediyecilik protokolünü imzaladığımızda, çok iyi hatırlıyorum ki imzaladığımız anlaşmada birçok konu vardı ve o konuların içerisinde ekonomi de vardı. Şimdi bu işbirliğimizin ekonomi ayağını da gerçekleştirmiş oluyoruz. Sayın Battal İlgezdi'ye ve emeği geçen herkese bu birliktelik için teşekkürlerimi sizlerin huzurunda bir kez daha iletmek istiyorum ve eminim ki bu ortak çalışma çok güzel filizler verecek” diye konuştu.

Ticaret Merkezi Monheim CEO’su Gerrit Wein ise şunları söyledi: “Bizim burada açtığımız ofisin bir amacı var. O da Ataşehir ve Monheim’ın iş insanlarını buluşturarak yan yana getirmek. Aynı zamanda herhangi bir sorun olduğunda desteklerimizi her zaman sürdüreceğiz. Gelecek şuandadır. İnovasyona dayalı ve sürdürülebilir bütün projeleri desteklemeye hazırız.”

Barbaros Mahallesi’nde açılan tanıtım ofisi sayesinde; Türk iş insanlarına ve  girişimcilerine, Almanya’nın  en hızlı  gelişen şehri Monheim am Rhein hakkında yatırım olanakları aktarılacak. Bu kapsamda Monheim am Rhein Belediyesi’nin Türkiye’de tanıtımını Uluslararası Ticaret Merkezi Monheim (International Business Center Monheim) üstlenecek.

Açılış törenine; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Monheim am Rhein Belediye Başkanı Daniel Zimmermann, Monheim am Rhein Ekonomi ve Finans Müdürü Estelle Daggeroth, Federal Almanya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Protokol Konsolosu Erich Schmid, Uluslararası Ticaret Merkezi Monheim CEO’su Gerrit Wein, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ile birçok iş insanı ve girişimci katıldı.

 

 

 

 

 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ATAŞEHİR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI