Ataşehir’de 5 noktaya daha Mobil Atık Merkezi eklendi

Böylece ilçedeki atık merkezinin sayısı 9’dan 14’e yükseldi
 Tarih: 03-11-2023 15:30:17
Ataşehir’de 5 noktaya daha Mobil Atık Merkezi eklendi

Ataşehir Belediyesi “Sıfır Atık” ve “Geri Dönüşüm” konusunda farkındalık oluşturmak ve atık türlerinin ayrı toplanmasını sağlamak amacıyla ilçenin çeşitli noktalarına 5 yeni “Mobil Atık Getirme Merkezi” yerleştirdi.

Bu kapsamda; Yenişehir Mahallesi Barajyolu Caddesi, Atatürk Mahallesi Türk Telekom önü ve Fetih Mahallesi Bağımsızlık Bulvarı’na birer, İçerenköy Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Hastanesi içerisine 2 adet Mobil Atık Getirme Merkezi kondu.

Böylece Ataşehir’de bulunan 9 Mobil Atık Getirme Merkezi'nin sayısı 14’e yükseldi. Atık merkezlerinde kağıt-karton, plastik, metal, elektronik atık, bitkisel atık yağ, plastik kapak ve atık pil olmak üzere 7 ayrı atık bölümü bulunuyor.

Ayrıca güneş panelleri ile kendilerine enerji sağlayan atık merkezlerinde cep telefonları için USB şarj etme girişleri ve LED bilgi ekranları dayer alıyor.

Ataşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Mobil Atık Getirme Merkezi sayısı önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edecek.

Vatandaşlar da biriktirdikleri geri dönüşüm atıklarını kendilerine en yakın Mobil Atık Getirme Merkezlerine getirerek geri dönüşüme destek olabilirler.

14 adet Mobil Atık Getirme Merkezi’nin bulunduğu yerler şöyle: Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı, Türk Telekom önü, Esatpaşa Mahallesi Adnan Menderes Caddesi 50 numara önü, Ferhatpaşa Mahallesi Heybe Sokak 6 numara İstanbul İnovatif Çevre Eğitim Merkezi ve Necmettin Erbakan Parkı, Fetih Mahallesi Bağımsızlık Bulvarı 15 numara önü ve Esin Sitesi önü, İçerenköy Mahallesi Eston Çamlıevler, Fatih Sultan Mehmet Hastanesi 1A Poliklinik önü ve Fatih Sultan Mehmet Hastanesi Acil önü, Kayışdağı Mahalles Kayışdağı Caddesi. Celal Yardımcı Ortaokulu önü,  son durak Saat Kulesi önü, Mevlana Mahallesi Türkiş Blokları 1. Kısım,  Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Park önü ve Yenişehir Mahallesi Barajyolu Caddesi Flora Evleri önü.

 

 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ATAŞEHİR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI