ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN İYİ PARTİ AFİŞİ AÇIKLAMASI

''KİRALANAN BU LED EKRANLARDA YAYIMLANAN REKLAM VE İLANLAR ÜZERİNDE BELEDİYEMİZİN BİR SORUMLULUĞU VE TELKİNİ BULUNMAMAKTADIR''
 Tarih: 06-02-2024 16:49:40
ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN İYİ PARTİ AFİŞİ AÇIKLAMASI

Ataşehir Belediyesi, ilçedeki LED ekranlarda yer alan İYİ Parti afişlerine ilişkin olarak, kiralanan LED ekranlarda yayımlanan reklam ve ilanlarla ilgili belediyenin bir sorumluluğu olmadığını bildirdi.

Ataşehir Belediyesi, bazı internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden yayımlanan,  “Dördüncü kez aday gösterilmeyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İYİ Parti’nin CHP’yi ‘teröre alan açmakla’ suçladığı afişleri ilçedeki billboardlarda yayınlıyor” şeklindeki haber ve paylaşımlara ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

‘’Bahse konu olan LED ekranlar, Ataşehir Belediyesi tarafından 01.01.2020 tarihinden itibaren MSO Açıkhava Reklam Pazarlama İnş. San. ve Tic. A.Ş.’ye sözleşme yapılarak kiralanmıştır.

Dolayısıyla, firma tarafından ticari amaçla kiralanan bu LED ekranlarda yayımlanan reklam ve ilanlar üzerinde belediyemizin bir sorumluluğu ve telkini bulunmamaktadır. İlgili firma, yasalar çerçevesinde ihale alıp firma ve siyasi parti reklamlarını LED ekranlar ve billboardlarda yayımlamaktadır.

Ataşehir Belediyesi’nin bu yayımlanan reklamlara müdahalesi söz konusu değildir.

Ayrıca firma, kendisine ait Türkiye genelindeki billboard ve LED ekranları YSK’ya da bildirmiştir.

Bu reklamlarla ilgili olarak, MSO Açıkhava Reklam Pazarlama Şirketi ve iş ortakları, İYİ Parti’nin de aralarında bulunduğu siyasi partilere tekliflerini göndermiştir. İYİ Parti’ye teklif 01 Ocak 2024 tarihinde firma tarafından sunulmuştur. MSO Şirketi ve ortakları, İYİ Parti’nin reklam ajansından 25 Ocak tarihinde mail üzerinden yayın onayı almıştır.  

Alınan onayın ardından bahse konu reklamlar İstanbul Ataşehir ile Ankara Kızılay, Ümitköy, Kuğulu Park, Sıhhiye, Atakule, Bahçelievler ve Tandoğan’da bulunan LED ekranlarda 28 Ocak - 03 Şubat tarihleri ile 04 Şubat - 10 Şubat tarihleri arasında yayımlanacaktır. Söz konusu reklamlar yukarıda belirttiğimiz mecralarda halen yayımlanmaktadır.

 

Yukarıda da belirttiğimiz üzere, bahse konu reklamlar sadece Ataşehir’de yayımlanmamaktadır. Söz konusu açıklamamızın ekinde (bu açıklamanın üzerinde) Ankara Kızılay’da bulunan LED ekranda yayımlanan reklam görülmektedir. Bir partinin reklamından, siyasi rant elde etmek en hafif deyimiyle ahlaki, insani değildir.

Yapılan bu haberler ve sosyal medya paylaşımları yalan ve iftiradan ibarettir, hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.’’

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.’’

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ATAŞEHİR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI