ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Türkiye genelinde “UZLAŞTIRMA” müessesesinin en etkin uygulandığı Cumhuriyet Başsavcılıklarından biri olan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ödüle layık görüldü. Ödül, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’a verildi.
 Tarih: 14-07-2021 22:07:12   Güncelleme: 14-07-2021 22:16:12
ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

İzmir’de düzenlenen ve Adalet Bakanı Abdulhamit  Gül’ün de katılımıyla gerçekleşen 3. Uzlaştırma Uygulamaları Değerlendirme Toplantısı ve Ödül Töreni’nde, Türkiye genelinde “UZLAŞTIRMA” müessesesinin en etkin uygulandığı Cumhuriyet Başsavcılıklarından biri olan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ödüle layık görüldü. Ödül, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’a verildi.

Basit cezai uyuşmazlıkların, tarafların anlaşmaları suretiyle çözümünü hedefleyerek ilk kez 2005 yılında Türk Ceza Kanunu’na girdi. Zamanla kapsamı genişletilen “UZLAŞTIRMA” müessesesi, bütün ülke çapında hafif nitelikteki yüz binlerce suça ilişkin yargısal sürecin davaya konu olmadan hızlı ve etkin biçimde, mağdurların zararı karşılanıp tarafların barışması sağlanmak suretiyle son bulmasını sağladı.

Müessesesin kapsamının genişletildiği 1 Ocak 2017 tarihinden bugüne kadar ülke çapında toplam 1 milyon 14 bin dosyada uzlaşma sağlandı. 2017 yılında % 80 oranla başlayan müzakere başarı oranı, 2020 yılında % 85’e ulaştı.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER İSTANBUL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI