Ali Öztunç’tan iktidara Marmara eleştirisi

Marmara Denizi ve Ergene Nehrindeki kirlenmeyi yerinde incelemek üzere çıktığı Trakya gezisinin ardından Bursaya gelen CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Yıllardır uyarıyordu bilim insanları, çevre dernekleri ama AK Partinin hiç umurunda değildi. Şimdi telaşlandılar, paniklediler. Şimdi biz de onlara günaydın diyoruz" dedi.
 Tarih: 06-06-2021 12:00:00
Ali Öztunç’tan iktidara Marmara eleştirisi

Marmara Denizi ve Ergene Nehrindeki kirlenmeyi yerinde incelemek üzere çıktığı Trakya gezisinin ardından Bursa'ya gelen CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Yıllardır uyarıyordu bilim insanları, çevre dernekleri ama AK Parti'nin hiç umurunda değildi. Şimdi telaşlandılar, paniklediler. Şimdi biz de onlara günaydın diyoruz" dedi.

BURSA (Ulusal Ajans) - Bursa'nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla köyünün 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerine katılmak üzere Bursa’ya gelen Ali Öztunç, ilk olarak CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca tarafından karşılanan Öztunç'a, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Bursa milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Erkan Aydın da eşlik etti.

BURSA DAHİL, MARMARA BÖLGESİ'NİN GÜNDEMİ MÜSİLAJ

Marmara denizinde yaşananlarla ilgili olarak CHP’li belediye başkanlarının Kocaeli’deki çalıştayda buluştuğunu belirten Ali Öztunç, Ergene ve Marmara’da yaşananlarda AKP iktidarının geç kaldığını söyledi. Öztunç, “Ergene’nin derin deşarj ile Marmara’ya getirilmesinin etkisi olduğu söyleniyor. Günde 10 bin metreküplük su. Oradan aktarıldığı belirtiliyor. Ondan mı? oldu. Net bir sebep yok. Ama küresel ısınmanın, deniz suyu sıcaklığının artmasının, rüzgarın bu yıl az olmasının, evsel atıkların, kimyasal atıkların, kanalizasyon atıklarının Marmara’ya gitmesi, Marmara’nın bir fosseptik çukuru haline getirilmesi, iç deniz olması nedeniyle dalgaların olmaması bir sürü etmen var. Kocaeli’nde bir kurultay var. Oraya, Marmara kenarındaki bütün Belediye Başkanlarımız katılıyor. CHP adına Çevre Komisyonu üyesi olan Bilim Başkan yardımcımız olan Kırklareli Milletvekilimiz katılacak” diye konuştu.

"BİLİM İNSANLARI YILLARDIR UYARIYORDU, İKTİDAR UMURSAMADI"

İktidarın yıllardır uyarıldığı halde olayı umursamadığını ama şimdi telaşlandıklarını belirten Ali Öztunç, “Yıllardır uyarıyordu bilim insanları, çevre dernekleri ama AKP'nin hiç umrunda değildi. Şimdi telaşlandılar, paniklediler. Şimdi biz de onlara günaydın diyoruz. Bu konu siyaset üstüdür. Marmara denizi, herkesin denizidir. Buranın mutlaka bir şekilde temiz olması gerekir. Çevresindeki balıkçılar, ekonomik krize girdiler. Bundan sonra bu kriz daha da artacak gibi görünüyor. Deniz kokacak, denize girilemeyecek. Bu konuda mücadelemizi veriyoruz. Vermeye devam edeceğiz” dedi.

"İKTİDARA GELİYORUZ, EN GEÇ 2023'TE BUNLARA HOŞÇAKALIN DİYECEĞİZ"

Sözlerinin son bölümünde “Millet ittifakı olarak, inşallah iktidara geliyoruz” diyen Öztunç, daha sonra şunları söyledi: “Yerel seçimlerde aldığımız başarıyı, inşallah genel seçimlerde alacağız. Erken seçim olursa, erken… Zamanında olursa zamanında… En geç 2023’de, biz bunlara 'hoşçakalın' diyeceğiz. İnşallah Millet ittifakı olarak bunların Türkiye’ye verdiği zararları gidereceğiz. Dün dünde kaldı cancağızım, artık yeni şeyler söylemek lazım diyor Mevlana… Öyle davranacağız. Yahu şu kongrede bu oldu, şu oldu klasik tartışmaları unutun. Bugün o gün değil. Bugün onun zamanı değil. Hep birlikte el ele vereceğiz, tek bir şey için çalışacağız. Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarı için çalışacağız.”

"ÇEVREYİ SATIYOR, DOLAR YEŞİL YA YEŞİLİNİ ALIYOR, BUNLARIN İŞİ SATMAK"

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla köyünde yapımı süren Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı'na karşı 1,5 yıldır mücadele veren köylüleri ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Çevre ve yeşil bizim işimiz" sözlerine karşı Öztunç, "Çevre ve yeşil AK Parti'nin işi, niye biliyor musunuz? Çevreyi satıyor, dolar yeşil ya yeşilini alıyor. Bunların işi satmak" yanıtını verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Bursa milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ve beraberindeki heyet, Yenişehir'e bağlı Kirazlıyayla köylülerini Dünya Çevre Günü'nde ziyaret ederek destek verdiler.

"GÖZÜ VAR GÖRMEZ, KULAĞI VAR DUYMAZ, DİLİ LÂL OLMUŞ, SÖYLEMEZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kirazlıyaylalılar'a selamlarını ileten Öztunç, konuşmasına 5 Haziran’da özellikle Kirazlıyayla’ya gelmek istediğni vurgulayarak başladı. Kirazlıyaylalı bir kadının "Herkes bizi duydu, başbakan neden bizi duymadı" diye seslenmesi üzerine Öztunç, "Cumhurbaşkanı demek istediniz. Onun gözü var görmez, kulağı var duymaz, dili var, lâl olmuş, söylemez. Kendi baba ocağı memleketi, Rize'nin İkizdere ilçesine neler yaptı, buraya neler yapar. Kirazlıyayla'dan Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde özellikle Kirazlıyayla'ya gelmek istedim. Çünkü burayı gündeme taşıyıp, Türkiye'nin gündemine getirmek bizim boynumuzun borcu" diye konuştu.

Sürecin başlangıcından buyana CHP Bursa milletvekillerinin Kirazlıyayla'yı sürekli ziyaret ederek destek verdiklerini hatırlatan CHP'li Öztunç, "Üstelik bu köyden bize oy yok ama biz oy diye bakmıyoruz. AK Parti'nin kalesi değil mi bu köy? Öyle değil miydi?" diye sordu. Köylüler ise "O eskidendi" yanıtını verdi.

"KİRAZLIYAYLALILAR DA ERKEN SEÇİM İSTİYOR, BİLİYORUZ"

Bir kadının, "Kirazlıyaylalılar erken seçim istiyor, Kirazlıyaylalılar adalet istiyor" diye seslenmesi üzerine Öztunç, şöyle konuştu: "Kirazlıyaylalılar da erken seçim istiyor, biliyoruz. Türk milletinin büyük bir kısmı erken seçim istiyor, birkaç kişi hariç. 5'li çete istemiyor, mafya ile ilişkisi olanlar istemiyor, Saray'daki koltuğunu kaybetmek istemeyen beyefendi istemiyor, ama milletle inatlaşılmaz. Burada milletle inatlaşıyor, bu köylü ile inatlaşıyor. Köylüyle, milletle kim inatlaşırsa bedelini sandıkta öder. İnşallah, Kirazlıyayla da sandık önüne geldiğinde gerekli cezayı verecektir diye umut ediyorum."

Zenginleştirme tesisi ve atık barajına karşı 1,5 yıldır mücadele veren Kirazlıyayla köylüleri adına Yenişehir Çevre Platformu Sözcüsü Şafak Erdem, köylü kadınların mücadelesini simgeleyen tabloyu CHP'li Öztunç'a sundu.

KARACA VE ÖZTUNÇ'TAN ATIK BARAJI İNŞAAT SAHASINDA İNCELEME

Çevre Günü kutlama töreninin başlangıcında konuşan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, hem CHP örgütünün ve hem de CHP'li milletvekillerinin ilk günden bu yana Kirazlıyayla köylülerine destek verdiğini, bu desteğin bundan sonra da süreceğini vurguladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ile beraberindeki heyet, törenin ardından Lübnanlı maden şirketi Meyra’nın köy arazisinde yapmakta olduğu inşaat alanına yürüdü. Burada Öztunç ve beraberindekilere bilgi veren Yenişehir Çevre Platformu üyesi Şafak Şenel Erdem, 60-70 yaşındaki kadınların hayatlarında ilk kez jandarmayla tanıştığını, gözaltına alındığını, hakim karşısına çıktığını vurgulayarak, "Savunmaları şuydu; ‘Köyümü korudum. Suç mu?’ Bu konudaki talebimiz; Köyün tam ortasına kurulan ve Yenişehir ovasını tehdit eden bu projenin durdurulmasıdır. Talep ettikleri izinlerin, ruhsatların verilmemesidir. Yerleşim yerinin dibinde atık barajı olmaz" şeklinde konuştu.

Etiketler
  Kaynak: UlusalAjans
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI