ALES sonuçları erken mi açıklanacak? 2021 ÖSYM ALES sınav sonuçları için tarih verdi!

Akademik kariyer hedefleyen binlerce adayın katıldığı ALES/1 sınavı geçtiğimiz Pazar günü düzenlendi. ÖSYM Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınavı soru ve cevaplarını içeren temel soru kitapçığını erişime açtı. Sınavdaki soruların doğru cevaplarını öğrenen ve sınavdan aldıkları puanı merak eden adaylar ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun cevabını merak ediyor. İşte ÖSYMnin sınav sonuçları için verdiği kritik tarih...
 Tarih: 05-05-2021 16:20:00
ALES sonuçları erken mi açıklanacak? 2021 ÖSYM ALES sınav sonuçları için tarih verdi!

ALES sınav sonuçları için adayların heyecanlı bekleyiş maratonu başladı. Yükseköğretim Kurumlarında araştırma görevlisi, öğretim görevlisi olmak isteyen ve yüksek lisans yapacak adaylar 2 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen ALES/1. dönem sınavlarına katıldı. Sınav sonuçların açıklanması bekleyen adaylar aldıkları puanlar ile 5 sene boyunca tercih yapma hakkına sahip olacak. ÖSYM'nin ALES cevap kitapçığını erişime açmasının ardından gözler sonuçlara çevrildi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2021 sınav takviminde sonuçların ilan edileceği tarihi verdi. Peki 2021 ALES sınav sonuçları erken mi açıklanacak? İşte ALES sınav sonuç tarihi...

ALES Sınav Sonuçları Erken Mi Açıklanacak?

ALES/1  sınav sonuçları ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre sınav sonuçları  27 Mayıs Perşembe günü açıklanacak. Sonuçlar ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifreyle sorgulanabilecek.

ALES Soru ve Cevapları Yayınlandı!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinden yapılan açıklamada " "02 Mayıs 2021 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (2021-ALES/1) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur." ifadeleri yer aldı. ALES soru ve cevap kitapçığını aşağıdan ulaşabilirsiniz.

ALES 2021 Soru ve Cevapları İçin Tıklayınız.

ALES Puanı Kaç Yıl Geçerli Olacak?

2021 yılında yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı sonuçlarında elde edilen puanlar 5 yıl boyunca adaylar tarafından kullanılabilecek.  ALES puanıyla araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman çevirici, lisans üstü eğitim, doktora başvurusunda bulunulabiliyor. 

Etiketler
  Kaynak: UlusalAjans
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI