AFET FARKINDALIK EĞİTİMLERİ ÜMRANİYE’DE BAŞLADI

İstanbul’daki ilçeler arasında hem yüz yüze hem de online olarak en çok afet farkındalığı oluşturan Ümraniye Belediyesi, bu kez de ilçedeki öğrencilere Afet Farkındalık Eğitimi vermeye başladı.
 Tarih: 09-10-2021 14:32:52
AFET FARKINDALIK EĞİTİMLERİ ÜMRANİYE’DE BAŞLADI

İçişleri Bakanlığı tarafından afetlere daha hazırlıklı bir Türkiye için, toplumda önlem alma kültürü oluşturmayı hedefleyen ve vatandaşların afetlerde güvende kalabilmeleri için 2021 yılının “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edilmesinin ardından Ümraniye Belediyesi de harekete geçerek eğitimlere başlamıştı. Ümraniye Belediyesi’ne bağlı uzman ekipler, Ümraniye İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ilçedeki okullara eğitimler vermeye başladı.

Belediye’ye ait uzman ekiplerce, Ümraniye Merkez Anadolu Lisesi öğrencilerine okul bahçesinde afetlerde kullanılan arama kurtarma araçları ile aracın içinde bulunan; toprak altı görüntüleme cihazı, yangın söndürme cihazları ile kırıcı, delici ve kesici aletler hakkında detaylı bir bilgi verildi. 350 öğrenciye verilen eğitimler, 3 ayrı grup halinde pandemi kurallarına uyularak yapıldı. 

Afet Farkındalık Eğitimi belirlenen program dahilinde okullarda verilmeye devam edecek.

 

 

 

 

 

 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÜMRANİYE Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI