8. KADIKÖY ÇEVRE FESTİVALİ SONA ERDİ

KADIKÖY BELEDİYESİNCE DÜZENLENEN FESTİVAL, BU YIL “SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK” TEMASIYLA YAPILDI
 Tarih: 04-06-2024 15:50:58
8. KADIKÖY ÇEVRE FESTİVALİ SONA ERDİ

Kadıköy Belediyesi’nin her yıl “Doğaya emek ver” sloganı ile düzenlediği Kadıköy Çevre Festivali bu yıl  “Sürdürülebilirlik” temasıyla yapıldı.

Özgürlük Parkı’nda düzenlenen ve bu yıl sekizincisi yapılan Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük çevre festivali sona erdi.

Toplam 3 gün süren festivalde “Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Kalkınma için Şehirler”, “İklim Dostu Kentler”, “Sağlıklı Yaşam Alışkanlıklarında Sürdürülebilirlik” başlıklarında paneller düzenlendi. 102’si stantta, 32’si atölye alanında olmak üzere toplam 134 atölye ve 36 yeşil alan etkinliğinin gerçekleştiği festival “Dünya Bizim Evimiz” isimli tiyatro gösterisi ve konserlerle renklendi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Çevre Festivali’nde konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, şunları söyledi:

“Kadıköy Belediyesi olarak çevre dostu projeler ve uygulamalarla sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyoruz. Festivalimiz de doğaya olan sorumluluk bilincimizin ve çabalarımızın bir parçası. Bu yıl düzenlediğimiz festivalimizde çevre konusunda farkındalık yaratmak, bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak, birlikte çözüm üretmek için zengin bir ortam sağlamaya devam edeceğiz. Hepimizin bildiği gibi günümüzde kentlerin karşılaştığı çevresel sorunlar giderek artıyor ve bu sorunlarla başa çıkmak için daha çok çaba sarf etmemiz gerektiğinin hepimiz farkındayız. Kentlerimizin sürdürülebilirliliği, çevre bilincimizin güçlendirilmesi ve doğal kaynaklarımızın korunması için hep beraber çalışmalıyız. Yeşil alanların arttırılması, atık yönetimi, enerji verimliliği gibi konularda daha cesur ve daha etkin adımlar atmamızın tam zamanı, bizler Kadıköy Belediyesi olarak çevre konusunda duyarlılık sorumluluk bilinciyle hareket ediyor, çevre dostu uygulamalarla kentimizi daha çok şekilde hayata geçiriyoruz.”

GÜNEŞ ENERJİ PANELLERİ, YAĞMUR SUYU HASADI, EKOLOJİK YAŞAM MERKEZİ

Kadıköy Belediyesi’nin çevreye duyarlı çalışmalar yaptığını hatırlatan Kösedağı “Bu uygulamalarımızla güneş enerji panelleri, yağmur suyu hasadı, binalarda gri su toplaması ve kullanılması, ekolojik yaşam merkezi ve dükkan gibi örnekler verebilirim. Ancak çevre sorunlarıyla mücadelede başarılı olmanın tüm toplumun ortak çabası ile mümkün olduğunu da biliyoruz.  Her birimizin günlük hayatta alacağı küçük önlemler, büyük değişimlerin başlangıcı olabilir. Bu nedenle geç kalmamak için yarın değil “bugün” diyoruz. Festivalimizde bir araya gelerek, çevre konusunda bilgi alışverişi yapacak, deneyimlerimizi paylaşacak, Kentimizi ve dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getirmek amacıyla gelecek için çözümler üreteceğiz” şeklinde konuştu.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KADIKÖY Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI