1. ÜMRANİYE İSTİHDAM FUARI KAPILARINI AÇTI

Ümraniye Belediyesi ve İŞKUR iş birliği ile bu yıl ilki düzenlenen 1. Ümraniye İstihdam Fuarı başladı. Üç gün sürecek olan fuarda yaklaşık 3 bin 500 vatandaşa istihdam sağlanacak. Başkan İsmet Yıldırım: “Vatandaşlarımıza nasıl daha faydalı olabiliriz diye dertlenerek böyle güzel bir fuara imza atmış bulunuyoruz” dedi.
 Tarih: 08-01-2022 16:09:45
1. ÜMRANİYE İSTİHDAM FUARI KAPILARINI AÇTI

2010’da faaliyete geçen ve kurulduğu günden beri binlerce vatandaşın iş bulmasına aracılık eden İstihdam Merkezi, iş arayanlarla işverenleri bir araya getiriyor. İstihdam Merkezi’nde kaydı bulunan vatandaşlar, nitelik ve beklentilerine uygun olarak işletmelere yönlendiriliyor. Firmalar da yaptıkları görüşmeler neticesinde uygun buldukları adayları istihdam ediyor. İstihdam Merkezi’yle bugüne kadar birçok Ümraniyelinin hayatına dokunan Ümraniye Belediyesi, istihdam ve ekonomiye katkı sağlamak için bu yıl bir ilke imza attı. Santral Etkinlik Alanı’nda üç gün sürecek olan “Burada İş Var!” sloganıyla düzenlenen 1. Ümraniye istihdam Fuarı başladı. 89 firmanın yer aldığı fuarda yaklaşık 3 bin 500 kişiye iş imkânı sağlanacak.

1. Ümraniye İstihdam Fuarı’nın açılışı törenle gerçekleşti. AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu yaptığı konuşmada, “Belediyemiz yaptığı güzel hizmetlere bir yenisini daha ekliyor. Başkanımıza, ekibine ve İŞKUR’a düzenledikleri bu fuar için teşekkür ediyorum. İş arayışında bulunan kaç vatandaşımızın derdine ne kadar derman olabilirsek, o kadar mutlu olacağız. Bu fuar vesilesiyle birçok vatandaşımıza ekmek kapısı açılacak” dedi.

İŞKUR Ümraniye Müdürü Fahri Acar da programda bir konuşma yaptı. Acar: “Başkanımız göreve geldiğinde ilçemizde bir istihdam fuarının faydalı olacağını konuşmuştuk. Bunu pandemiden dolayı hayata geçiremedik. Ama artık daha fazla beklemeyelim dedik. Farklı sektörlerden birçok firmamız bu fuarda yerlerini aldı. Vatandaşlarımız burada bir veya iki gün içerisinde birçok iş görüşmesi yapma fırsatı yakalayacak. Bizim açımızdan iş arayan vatandaşımızın iş bulması çok önemli. Bu işin bizler için manevi kazancı çok büyük. Buna vesile olmaktan mutluluk duyuyoruz. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“İstihdam Merkezi’miz gün içerisinde komşularımız tarafından en çok ziyaret edilen birimlerimizden biri”

Başkan İsmet Yıldırım açılış programında bir konuşma yaptı. Başkan Yıldırım: “Ümraniye Belediyesi olarak İstihdam Merkezi’mizle binlerce vatandaşımıza iş imkânı sağladık. İşverenler ile iş arayan vatandaşlarımızı bir araya getirerek yeni umutlara kapı araladık. İstihdam Merkezi’miz gün içerisinde komşularımız tarafından en çok ziyaret edilen birimlerimizden biri. Talebi karşılamak için hızlı ve etkili bir biçimde çalışıyoruz” dedi.

İstihdam fuarıyla birçok sektörde faaliyet gösteren firmalarla, iş arayan binlerce vatandaşı buluşturduklarını belirten Başkan Yıldırım, “Fuarımız sona erdiğinde inşallah, 3 bin 500’e yakın Ümraniyeli, buradan iş sahibi olarak ayrılacak” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hayata geçirilen Yeni Ekonomi Planı’nın üretim ve ihracat ile birlikte bir diğer sacayağının istihdam olduğunu kaydeden Başkan Yıldırım, “İstihdam varsa üretim olur. İstihdam varsa ihracat olur. İstihdam varsa huzur olur. Pandeminin tüm dünyaya hissettirdiği ekonomik sıkıntıları bizler de yaşıyoruz. Ama hep birlikte göreceğiz ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ile bu sıkıntılı süreci fırsata çevirebilen ender ülkelerden biri olacağız. Hükümetimizin, ülkemizi üreten bir ekonomiye sahip kılmak için attığı tüm adımlara, yerel yönetimler bazında nasıl destek olabiliriz; vatandaşlarımıza nasıl daha faydalı olabiliriz diye dertlenerek böyle güzel bir fuara imza atmış bulunuyoruz” dedi.

“Hayata geçirdiğimiz bu hizmetimiz ile iş bulma noktasında zorluk çeken binlerce vatandaşımız buradan evine daha huzurlu dönecek”

Yıldırım son olarak, “Kardeşimizin derdiyle dertlenemiyorsak bir sıkıntı var demektir. İş bulamadığı için dertlenen bir kardeşimiz varsa o dert bizim de derdimizdir. Hizmete başladığımız ilk günden bu yana hep “Gönül Belediyeciliği” dedik. Peki nedir “Gönül Belediyeciliği”? Vatandaşımızın gönlünden geçene ortak olmaktır.Derdine, sıkıntısına ortak olmaktır.Peki yeter mi?Yetmez.O derde deva bulmamız lazım.Yaraya merhem olmamız lazım.İnanıyorum ki, hayata geçirdiğimiz bu hizmetimiz ileiş bulma noktasında zorluk çeken binlerce vatandaşımızburadan evine daha huzurlu dönecek. Emeği geçen çalışma arkadaşlarıma, İŞKUR’a ve firmalarımıza teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına son verdi.

Konuşmaların ardından Başkan İsmet Yıldırım ve protokol açılış kurdelesini kesti. Daha sonra Başkan Yıldırım fuar alanında yer alan stantları gezerek, vatandaşlar ve firma yetkilileriyle sohbet etti.İstihdam fuarının açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, MHP Ümraniye İlçe Başkanı Adnan Çakıroğlu, BBP Ümraniye İlçe Başkanı Cemal Sorgucu, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Üç gün sürecek olan 1. Ümraniye İstihdam Fuarı 10.00 ila 18.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul edecek. Fuar, 9 Ocak’ta sona erecek.Fuar süresince, alanda yer alacak konferans salonunda iş, firma ve meslek tanıtımları yapılarak; uzmanlar tarafından iş başvurusu ve mülakat teknikleri konusunda eğitimler verilecek.

 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÜMRANİYE Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI