Yalçın BEL
  06-09-2022 17:17:00

Allah imitasyon insanlardan bizleri korusun…

Selamünaleyküm, merhaba, günaydın, iyi günler, nasılsınız?
Bir düşünelim… Hiç tanımadığınız bir insanla yüz yüze geliyoruz ve bize güler yüzle bir merhaba diyor. Ne kadar hoşumuza gitse de garipseriz. Neden garipseriz biliyor musunuz? Bu güler yüzü tanıdım dediğiniz insanlardan görmediğimiz için olabilir mi? Bence öyle.
İmitasyon kelimesini genelde insanlar için kullanmayı hiç sevmem. Ama yazımda ısrarla mübalağa yapacağım.
Size samimi görünen insanların bu samimiyetlerinin gerçek olup olmadığını tespit edecek bir teknoloji daha icat edilmedi. Bir uçağa, bir telefona veya bir bilgisayara yazılımla istediğiniz komutları yükleyebilir, ne yapacaklarını tahmin edebilirsiniz. Ama insanoğlunun görmediğimiz beyin loblarının içindeki işleyişini çözemezsiniz. O hücreler öyle karmaşık bir yapıya sahiptir ki, onları aslında soyutlaştırarak bir misyon yüklediğimiz kalbin yönettiğini bilemeyiz.
Kalp bir insanın aynasıdır. Bir kalp, aklımızın almadığı oyunlar oynar da, bize bilemeyiz. Kalp bazen bir Rus ruleti, bazen de fırtınalı bir denizde sakin bir liman gibidir.
Canlılar beslenme türlerine göre; ototrof, heterotrof ve hem ototrof, hem heterotrof olanlar diye üçe ayrılmıştır. Sizlere burada biyoloji dersi vermek haddime değil. Bir de günlük hayatta sıkça kullandığımız parazitler var. Parazit kelimesi Fransızca kökenli olup TDK’ya göre ‘Asalak’ anlamında ifade edilmektedir.
Ah şu parazitler var ya… Beyni ve kalbi yaradılışın akışı dışına çıkartıp bütün huzuru ve düzeni bozan onlardır. Bu parazitler, günlük hayatımızda, ‘Bir fikir sahibi olmadan zikir sahibi olan’, üretecek veya güzelleştirecek kabiliyeti bulunmayan insanlar haline dönüşmüştür.
Yazımın başında ‘imitasyon’ kelimesini insanlar için kullanmayı sevmediğimi söylemiştim. Gerçekten de sevmiyorum. Çünkü; yapmacık ve sahte insanları hiç sevmiyorum. ‘Adım Hıdır elimden gelen budur’ diyen insanlar ise başım gözüm üstüne.
İmitasyon kelimesi TDK’ya göre; ‘gerçeğe yakın yapılan ürün’ ve ‘gerçeğe yakın’ olarak ifade ediliyor. Peki! İmitasyon kelimesini neden ısrarla mübalağa yaparak yazımda bahsettim? Çünkü; keşfedemediğimiz tek organ bir insanın aynası olan kalbidir. Kötü kalpli, yufka yürekli, pamuk kalpli gibi gibi… Birçok sıfat yüklediğimiz kalpler günümüzde ‘hop hop değiş tonton’ modlarına girmekte. Yani ‘köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek’ atasözünde olduğu gibi…
Allah imitasyon insanlardan bizleri korusun, gerçek dostlarla haşır neşir etsin…
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI