Ali OKTAY
  30-08-2023 17:43:00

Yenipazar’ın gönlünde taht kurdu


ŞANTİYELERDE DEMİR BAĞLIYOR
Bilecik Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, halka hizmet için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. 51 yaşında, evli ve iki çocuk babası İlhan Özden, işçi olarak çalıştığı belediyede sınavları kazanarak memur oldu. Belediye başkanlığı hariç Yenipazar Belediyesi’nin tüm birimlerinde görev yapan Özden, son yerel seçimlerde yüzde 60’ın üstünde oy alarak belediye başkanı seçildi. Her fırsatta Yenipazarlılarla çarşıda, pazarda, kıraathanede, sokakta buluşarak onların dertlerini dinleyen, sevinçlerine ortak olan Özden, en son kuraklığa karşı vahşi sulamayı ve kaçak sulamayı bitirerek kontör yüklemeli su sayaçları taktırdı. Yenipazar’ın her anlamda büyümesi için canla başla çalışan İlhan Özden, traktörle tarla sürüyor, kepçeyle yollarda kanal açıyor bazen kamyonun direksiyonuna geçerek yük taşıyor. Eldiven takarak parke taşı döşeyen, şantiyelerde demir bağlayan, fidan diken, mezarlıkta görevlilerle birlikte temizlik yapan ve mezarlık dahil ilçenin her bir köşesini güllerle donatan Başkan Özden patlak su borularını onarıyor, yaşlıların gönüllerini alıyor, çocukların ve esnafın sevinç ve hüzünlerine ortak oluyor.


 
GÖLETE GÜNEŞ ENERJİLİ AYDINLATMA
Gündüz yatırım ve projelerin takibini yapan İlhan Özden, çarşı pazar demeden halkla iç içe olmayı seviyor. Halkın sadece gündüz değil gece de oturup birbirlerini görerek eğlenmeleri ve muhabbet edebilmeleri için elektriği olmayan Süzmen Göleti, Kayacık ve Karamolla Çayırlığı’ndaki mesire alanlarına güneş enerjili, uzaktan kumandalı aydınlatmaları kendi elleriyle takan Özden, “Karanlıkta kalmamak için halkımızın tek yapması gereken kamelyalara bırakılan kumandaların tuşuna basmak. Her şeyin Yenipazar için” diye konuştu. Halkın ihtiyacı için karşılamak için aldığı 4 otobüsün bir tanesini öğrencilere tahsis eden Özden, öğrencileri ikametlerinden okullarına ücretsiz olarak taşıyor.


 
LAVANTA BAHÇESİNDEN ORMAN YANGININA
Her fırsatta çiftçilerin yanına koşan İlhan Özden, bir süre önce ilçenin güzelleştirilmesi amacıyla Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde oluşturduğu lavanta bahçesinin sulama ve bakım işleriyle bizzat ilgileniyor. Şantiyede çalışan işçilere çay dağıtan, Ramazan ayında iftarı işçilerle birlikte bekleyen Özden,  sık sık zabıta ekipleriyle birlikte marketlerde etiket ve fiyat denetimlerine de katılıyor. Başkan Özden’in en çok sevdiği etkinliklerden birisi de her Çarşamba ilçede kurulan halk pazarında esnafı ziyaret ederek onların varsa sorunlarını dinlemek. İlçede yaşanan aksaklıkları not ederek çalışmaları yerinde izleyen İlhan Özden’e Yenipazarlılar ‘süper başkan’ diyor. Sosyal medyada ise Başkan Özden için şu yorumlar yapılıyor: “Örnek çalışmalarıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan başkanı tebrik ediyoruz”, “süpersin başkan”, “değerli başkanım şirin ilçemiz için gece gündüz çalışıyorsunuz, Allah sizden razı olsun”, “Helal olsun başkana, Maşallah’ı var”, “Bizim başkanı takdir etmeyen yok ki”, “kolay gelsin başkan, durmak yok yola devam”, “Yenipazar’ı Yenipazar yapan tek adamdır İlhan başkan”,  “başka yerde öyle çooook kıymetli bir başkan bulamazsınız”….

  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI