İBB BAŞKANI İMAMOĞLU KARTAL’DA

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU: BİZ BU ŞEHRE ADALET GETİRDİK. BU ŞEHRİN HİÇBİR İNSANINI BİRBİRİNDEN AYIRT ETMEDİK, ETMEYECEĞİZ DE…
 Tarih: 18-02-2024 16:36:45   Güncelleme: 18-02-2024 16:58:45
İBB BAŞKANI İMAMOĞLU KARTAL’DA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu‘’Biz bu şehre adalet getirdik. Bu şehrin hiçbir insanını birbirinden ayırt etmedik etmeyeceğiz de. Hep söylerim CHP’nin en çalışkan neferi olmayı her zaman gururla hedef olarak söylemişimdir."

Kartal’da Neriman-Sami Türkdoğan Aşevi ve Gıda Bankası ile olası bir afet durumunda lojistik sürecin yürütüleceği Afet Lojistik Merkezi’nin açılışında konuşan İmamoğlu, göreve geldiklerinde usulsüz sıkıntılı bütçe ile yarım bırakılmış, hatta sadece ihalesi yapılmış hiç başlanmamış, başta metro olmak üzere birçok projeyi devraldıklarını söyledi.

İmamoğlu, ‘’Ne 16 milyon insanımız ne onları temsilen ben, ne hak yedim ne hakkımı yediririm. Bu kadar net’’ dedi.

Bütün dünyayı etkileyen bir pandemi süreci yaşandığını, deprem felaketinin de bütün ülkeyi sarstığı gibielbette İstanbul’u da vicdanen de mali olarak sarstığını vurgulayan İmamoğlu, ekonominin kötü yönetildiği, en trajik sonuçlarını en büyük bedellerinin ödendiği dönemi de milletin ve kurumların da yaşadığını kaydetti.

TOPLAMDA 65 KM METROYU BU 5 YILDA BİTİRMİŞ OLACAĞIZ

İBB Başkanı İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Her ilçemizde, hem büyükşehrimizde içtenlikle söylüyorum ki tarihi başarılar elde ettik. Mart ayında 2 tane daha metro açacağız. Biri Anadolu yakasında Çekmeköy – Sancaktepe- Samandıra hattı , bir tanesi Avrupa yakasında Ataköy- İkitelli hattı.  Toplamda 65 km metroyu bu 5 yılda bitirmiş olacağız. Bu büyük bir başarı bunu söyleyeyim. Devam eden metrolarımız da var. İtibarlı bir İstanbul var etmenin alt yapıdan üst yapıya kadar inanılmaz işleri başarmanın büyük gururunu yaşıyoruz.”

Bu gururun Kartal’a düşen payları da olduğun işaret eden İmamoğlu,  Kartal’ın yaşadığı sel su baskınlarından tutun da, peyzaj, meydan camisinden Cem evine bütün hizmetlerine dönük, ibadetten yoksulluğa, öğrencilerine burstan, anne kartına, kreşten diğer hususlara varıncaya kadar çok güzel işleri burada inşa ettik başardık. Stat, Neyzen Tevfik Meydanı, otopark gibi çalışmalar da yapıldı ‘’ şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu, hizmet dönemlerinin en önemli kavramının adalet olduğunu belirten İmamoğlu,  ‘’Biz bu şehre adalet getirdik. Bu şehrin hiçbir insanını birbirinden ayırt etmedik etmeyeceğiz de. Hep söylerim CHP’nin en çalışkan neferi olmayı her zaman gururla hedef olarak söylemişimdir. CHP’nin de gurur duyacağı bir evladı olmaktan her zaman gururla bahsetmişimdi’’ dedi.

Siyasi partiler hizmet için bir araçtır olduğunu amaç olamayacağını kaydeden İmamoğlu, şöyle devam etti: “Gökhan Yüksel Başkanımla Kartal’da yürüttüğümüz diyalog kalitesini İstanbul’un 39 ilçesi ile yönettik. Hiçbirini birbirinden ayırmadık. Hangi ilçeye gidersem gideyim, o ilçenin Belediye Başkanı’nın partisine bakmaksızın davet etmişimdir. Gelen gelmiştir, gelmeyen gelmemiştir. Partilerimiz ayrı olabilir, yolculuklarımız ayrı olabilir ama bizim inandığımız temel bir şey var. Biz demokrasiye inanıyoruz. Bizim saygı duyduğumuz net bir şey var. Bu ülke ve bu ülkenin insanı. Etnik kökeni, mezhebi, siyasi görüşü, inancına asla bakmaksızın bu önemli bir terbiyedir sevgili arkadaşlarım bizi ayakta tutan terbiyedir. Bizi dimdik ayakta tutan bir vicdandır.”   

Ekrem İmamoğlu, bu adalet duygusuyla yürürken çok engellemeler yaşadıklarını bunu bir kısmının komedi filmi gibi olduğunu anlatarak, şunları bildirdi: “Bir kişilik anlayış kendini her konuda muktedir görüyor. Kibir dağları aşmış. Hatay’da depremzedelerin huzuruna çıkıp oy vermedikleri için hizmetin nasıl geciktiğini depremzedelerin gözünün içine baka baka anlattı. Yani diyor ki bana oy verirseniz hizmet gelirdi, vermediniz bunun için gelmedi. Çok tepki gelince milletin aklıyla alay eder gibi 3 gün sonra şöyle bir söz söyledi. ‘CHP’liler var ya kendilerine oy verenlere hizmet eder, oy vermeyenlere hizmet etmez’ dedi. Allah akıl versin milletin aklıyla alay eder gibi 2 -3 gün önce milletin huzurunda bunu söylüyor. Tepki alınca sözlü CHP’ye getiriyor. Millet bunu yemez. Önemli bir şey var. Ordu’da bu sabah yine gerçek duygularını ifade ediyor. Diyor ki. Tam açık etti tarzını. Önce siyasetin namusu var diyor. Bak. Ardından namus anlayışını şöyle anlatıyor. ‘Ben ‘Cumhurbaşkanıyım. Hükümet bende. Benim adayımı seçerseniz Ordu’nun kılına zarar gelmez. Doğal gaz gelsin istiyorsan benim adayıma oy vereceksin’ dedi.”

BİZ DİLİYOR VE İSTİYORUZ Kİ BİZİ SEÇECEKSİNİZ

Millete bir uyarıda bulunmakta kendini borçlu hissettiğini kaydeden İmamoğlu, şöyle devam etti: “31 Mart’ta seçim var. Seçime giderken bile milletini tehdit ederek oy isteyenden seçimden sonra Allah korusun. Bu milleti Allah korusun.31 Mart’tan sonra neler yapar neler. Onun için milletimize buradan sesleniyorum. Sandığa giderken bu sözleri aklınızdan sakın çıkartmayın. Bu gün sizi tehdit eden oyu alınca neler yapar neler.  Bir şey daha tavsiye ediyorum. Onun dediğin tam tersini yapmayı tavsiye ediyorum. Dediği kim varsa ona oy vermemelerini, niye biliyor musunuz? Ona ve bu akla sandıkta öyle bir ders verin ki. Seçimden sonra kalan 4 yılda size deli gibi hizmet etmek zorunda kalsınlar. İktidar süreleri var. Sizi dikkate alması için oyunuzu sizi tehdit edene vermeyin. Bizim Milettimiz cesurdur. Bizim milletimiz akıllıdır, zekidir. Bizim milletimizi tehdit edene pabucu bırakmaz öyle değil. Millet öyle bir had bildirir ki süt dökmüş kediye dönersiniz. Bu bakımdan Aynen 23 Haziran’da olduğu gibi 31 Mart’ta bize oy vereceksiniz. Biz diliyor ve istiyoruz ki bizi seçeceksiniz. Umut ediyoruz ki biz bize oy verene de vermeyene de büyük büyük hizmetler yapacağız.’’ Onlar da giderayak daha çok çalışmak zorunda kalacaklar. Bunun adı hizmet yarışı olacak. Tam da bu bakış açısıyla, Kartal’da da İstanbul’da da, İstanbul’un 39 ilçesinde de Türkiye’de de parolamız net. Tam yol ileri sevgili kardeşlerim. Layıkıyla milletimize anlatacağız. Seçime kadar çok çalışacağız. 16 milyon insanımız için çalışacağız.”

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİNİ KONUŞMASI GÜNAYDIN

CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın İstanbul’a bugüne kadar çok ihanetler yapıldığını ve sonunda bugün belki de dünyada çelişkilerin en yüksek olduğu bir kent yaratıldığını savundu. Bu kente yıllarca ihanet edenlerin elinden kurtarmak ve hak ettiği değeri vermenin çok önemli olduğunu vurgulayan Günaydın,  şunları kaydetti: “İmar barışı ile bu kenti depremlere dayanıksız hale getirenler İliç’te de kapasite artırımına imza atanlar onay verenler, bugün 5. Günümüz ve 10 milyon metreküp liç yığının altında 9 emekçi kardeşimiz, hala kurtarılmış değil. Peki bunu biz basit bir doğal afet, basit bir kaza olarak görebilir miyiz? Hayır. Rant uğruna ve ranta teslim olmuş yönetim, emekçi kardeşlerimizin ve eko sistemin doğa yıkımının baş sorumlusudurlar. Türkiye’nin çok yatırım ihtiyacı varken, doğaya insana aykırı bir Kanal İstanbul yatırımına ısrar ettiler. İstanbul’a istemediği bir şeyi yaptırmam diyen bir Belediye Başkanımız var. Teşekkür ederim.”

KARTAL’DA VE İSTANBUL’DA DAHA YAPACAK BİRÇOK İŞİMİZ VAR

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de  İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin katkılarıyla Kartal’da birçok projeye imza attıklarını dile getirerek, konuşmasında şunları söyledi: “ Tabiri caizse yerin altını üstüne getirdik. Geçmiş dönemde Büyükşehir Belediye marifetiyle alamadığımız yatırımları 2019’dan sonra, biriktirmiş olduğumuz alacaklarımızın altyapıda hepsini almaya gayret gösteriyoruz. İmamoğlu’na teşekkür ediyoruz.Kartal’ın meydanındaki sel görüntülerini artık yaşamıyoruz. İSKİ ile yapılan anlaşmadan sonra 7 yıllık yatırım süreci devam edecek. Sadece alt yapı mı? Birçok hizmet de devam ediyor. Alt yapıdan üst yapıya vermiş olduğu katkıların dışında devam eden projeleri de bitirmiş olduk Büyükşehir ile İBB ile. Kartal’da ve İstanbul’da daha yapacak birçok işimiz. Enerjimiz, birliğimiz, gençliğimiz ve sizler her zaman yanımızda olsun istiyoruz.”

Bağışçı Prof. Dr. İlter Türkdoğan, anne ve babasının bu eseri yapmak için çok uzun zaman birikimlerini sağladıklarını ve sonunda ve bu eserin meydana geldiğinibelirterek, Türkdoğan, ailesinin bu eseri vicdani ve memlekete olan borç olarak gördüklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Kartal Belediyesi’nin Türkdoğan Ailesi ve Prof. Dr. İlter Türkdoğan'ın desteğiyle hayata geçirdiği Neriman-Sami Türkdoğan Aşevi ve Gıda Bankası ile olası bir afet durumunda lojistik sürecin yürütüleceği Afet Lojistik Merkezi’nin açılışı,  gerçekleştirildi. 

Kartal’da Neriman-Sami Türkdoğan Aşevi ve Gıda Bankası

Kartal Esentepe Mahallesi, Füsun Sokak üzerinde aynı alanda yer alan Neriman-Sami Türkdoğan Aşevi ve Gıda Bankası ile Afet Lojistik Merkezi’nin Kartal’da olası bir afet durumunda  ilçe afet müdahale ve sivil savunma planlarının hazırlanması, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile diğer kamu kurum ve kuruluşları arasında işbirliği ve koordinasyonun sağlanması, afet durumunda ihtiyaç duyulacak her türlü malzemenin ihtiva edilmesi ve arama-kurtarma eğitimlerinin verilmesi amaçlanıyor. Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Neriman-Sami Türkdoğan Aşevi ve Gıda Bankası ise; yaşlılar, engelliler ve öğrenciler başta olmak üzere, ihtiyaç sahiplerine her gün sıcak yemek sağlamak, erzak yardımında bulunmak için hayata geçirildi. Günlük 3 bin vatandaşın evine sıcak yemek sağlayan Aşevi’nde bu sayı afet-salgın gibi acil durumlarda 15 bin’in üzerine çıkabilecek. 8520 metrekare içerisinde yer alan kampüsün 600 metrekaresi Aşevi, 400 metrekaresi Gıda Bankası, 780 metrekaresi Afet Malzeme Deposu, 560 metrekaresi spor alanı, 550 metrekaresi otopark alanı, 200 metrekaresi Kartal Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, 260 metrekaresi AKUT Vakfı Eğitim Ofislerinden oluşurken; Eğitim Sahasında ise 210 metrekarelik bir alan Afet Eğitim Parkı yer alıyor. Yine aynı alanda; 15 metre yükseklikte çalışma kulesi, 155 metrekare köpek eğitim merkezi, 4.5 metre derinde Kurtarma Kuyusu bulunuyor.

 

 

  HABER VİDEOSU
Etiketler
  Editör: NESİME SADIKOĞLU ERGÖNEN   Kaynak: www.bultenistanbul.com.tr
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI