FATİH’TE EN GÜZEL BALKON YARIŞMASI

Fatih Belediyesi’nin düzenlediği “Suriçine açılan en güzel balkon yarışması” ödül töreni kısa bir süre önce hizmete açılan Ayvansaray Bahçe’de düzenledi. 90 vatandaşın katıldığı yarışmada ilk üçe giren en güzel balkon ödüllendirildi.
 Tarih: 01-10-2022 10:27:40
FATİH’TE EN GÜZEL BALKON YARIŞMASI

Turan “Amacımız vatandaşlarımızı güzel ve örnek uygulamalara teşvik etmek”

Fatih Belediyesi tarafından “Suriçine açılan en güzel balkon” yarışmasının sonuçları açıklandı. Ayvansaray bahçede düzenlenen törende ilk üçe girenlere para ödülü verildi.

Yarışmanın yoğun ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı M. Ergün Turan, “ İstanbul’un gözbebeği Fatih’imizin her yönüyle örnek, zarif, yaşanabilir bir şehir olması için gösterdiğimiz gayretin meyvelerini görmek mutlu ediyor. Biz bir taraftan yeşil alanları artırırken, vatandaşlarımıza yönelik de duyarlılık ve bilinç oluşturan etkinlikler yapıyoruz. Balkon yarışması da bunlardan biri. Asıl gayemiz, vatandaşlarımızı güzel olan uygulamalara teşvik etmek, bilinçlendirmektir. Yarışmaya katılan ve dereceye giren tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Balkonların genel görünümü ve çevreyle olan uyumu, seçilen bitkilerin uyumluluğu, işlevselliği, estetik görünüş ve bakımlılığı, kullanılan aksesuarlar ve birçok kritere göre hareket edildi.”  Diyerek, yarışmanın her yıl yapılacağını ifade etti.

“Balkonu yaşam alanı haline getirmek istedim”

İlk üçe girenlere ödüllerin verildiği törende birinci olan Hatice Alanlı ise duygularını şöyle dile getirdi: “ Balkonumuz kullanılmayan bir alandı. İş yoğunluğunun stresini atmak, dinlenmek için balkonu bir yaşam alanı haline getirmek istedim. Bunun için de araştırdım sordum, çiçek, dekorlara baktım ve kendi tarzımı oluşturarak güzel bir balkon haline getirdim. Fatih Belediye’sine bu yarışmadan dolayı teşekkür ederim.”




 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER FATİH Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI